(R-C) Co dalej?

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez mitrok » niedziela, 16 lut 2003, 12:38

zawsze chcialem sprobowac sil w gorach ale jak to trwa 3 minuty to faktycznie chyba bez sensu ciagnac auto taki kawal, zeby bawic sie przez 3 minuty.
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez senior_edmundo » niedziela, 16 lut 2003, 15:03

3 minuty jeżdzą nejelsze wózki to raz a poza tym jest kilka podjazdów, czasami trwają zawody dwa dni. Ja bede chciał choć raz tego spróbować.

Pozdrawiam
senior_edmundo
N2

Postprzez mitrok » niedziela, 16 lut 2003, 15:23

ja jeszcze nie wiem czy dam rade, to sie okaze. Najpierw ocenie w trakcie sezonu czy moge sobie pozwolic na jazde w gory, ze wzgledu na wytrzymalosc moich motorow. Nie moge sobie w tym sezonie pozwolic na wybuch jednostki w GSMP i brak motoru zapasowego w MPRC.
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez mm » poniedziałek, 17 lut 2003, 13:19

pod gore jedzie sie 3 minuty, maluchem moze 4 (zalezy od trasy). Zawody zawsze sa dwudniowe (2 eliminacje). Pod czas eliminacji sa 2 podjazdy treningowe i 2 wyscigowe (czyli 4x4min=16minut). Tyle sie jezdzi w trakcie eliminacji - wiecej sie czeka. Nie pisze tego, zeby komukowiek odradzac. Wrecz przeciwnie jest to bardzo fajna zabawa - kierowca musi sie na te kilka minut potrafic super skoncentrowac, by nie popelnic bledu - roznice na mecie (szczegolnie w wyrownanych klasach sa niewielkie - kiedys wygralem o 0,007sekundy podjazd...). Jest to najtansza dyscyplina w tej chwili - chociaz jakby przeliczyc ilosc przejechanych km na zawodach do kasy, ktora i tak sie w to wlozy (to wyjdzie pewnie najdrozsza...). Zabawa jest super! i z roku na rok jest wiecej tras!!!
mm
N3

Postprzez Maciek » poniedziałek, 17 lut 2003, 13:35

A moze Mistrzostwa Okregu w Wyscigach Gorskich ?
Tam na pewno mozna jechac takim samym sprzetem jak w Folkrace. Jesli chodzi o MP to w zeszlym roku kumpel chcial sie zglosic w Sopocie ale sie okazalo, ze Rallycrossowym maluchem to mogl jechac w klasie H2000 (albo 1600). Jechal jeden maluch w HR ale tam to trzeba miec szyby, swiatla itp.
Maciek

Postprzez mototom » wtorek, 18 lut 2003, 01:39

Dziś sobie uzmysłowiłem, że skończyła się słynna umowa TVP i PZM. Ciekawi mnie czy w związku z tym w Polsacie czy TVN będą jakieś konkretne relacje z rallycrossu. Trzyminutowe migawki w V-maxsie to stanowczo za mało. Ale dobre i to.
mototom
A6

Postprzez senior_edmundo » środa, 19 lut 2003, 12:28

co do umowy z telewizją to i tak TVP gówno relacjonowała a jeżeli już coś o takich porach gdzie normalni ludzie śpią (albo niektórzy wstają do fabryki :D ) Teraz może będzie lepiej !

Co do wyścigów górskich to trzeba dokładnie przeanalizować tegoroczny regulamin (www.pzm.pl) i zadzwonić do któregoś automobilklubu organizującego jakąś rundę MP

Pozdrawiam
senior_edmundo
N2

Postprzez mitrok » środa, 19 lut 2003, 18:20

Wlasnie przeczytalem regulamin GSMP i jest w nim napisane wyraznie:

" Każdy zawodnik jest zobowiązany do posiadania polisy OC (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Finansów z dnia 24.03.2000 r. w sprawie ogólnych warunków obowiązkowego ubezpieczenia pojazdów mechanicznych, za szkody powstałe w związku z ruchem tych pojazdów). Zaleca się zawodnikom posiadanie ubezpieczenia AC z rozszerzeniem o ryzyko udziału w jazdach sportowych."

Wiec chyba nie bardzo da sie startowac autami bez prawa rejestracji. Coz....

Pozdrawiam,
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez mm » czwartek, 20 lut 2003, 01:53

Mitrok! da sie!
:)
mm
mm
N3

Postprzez mitrok » czwartek, 20 lut 2003, 11:24

dobra, nie bede sie klocil ze specem :)
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez alfan » czwartek, 27 lut 2003, 12:05

Nie chcę tu robic reklamy ale jesli wyscigi górskie to tylko Załuż-Tyrawa Wołoska :!: .Co prawda na żadnych innych nie byłem ale zdania nie zmienię :D .Rewelacyjna atmosfera,swietna zabawa,piękna trasa.Jezdzę tam od 97 roku(choć teraz są z tym problemy),i czuję do tego wyscigu ogromny sentyment.Tam zobaczyłem pierwszy raz Alfę Dziury... :D .No i te 25 kilosów na rowerze w deszczu....to jest klimat :D :D .Szkoda że szykana na prostej startowej nieco zmniejszyła widowiskowośc"patelni Ryndaka"
Ilość podjazdow ostatnio sie róznicuje.Zwykle było tak,że w sobote były 2 treningowe+2 wyscigowe ,zaś w niedzielę 1 treningowy + 2 wyscigowe.
Ale ostatnio automobilklub podkarpacki wprowadził dodatkowe,nieobowiazkowe podjazdy zapoznawcze,wiec w sumie w weekend jest ich do 9.

A jak chodzi o dogadywanie sie z A-klubem to Miłosz ma zdecydowanie rację :wink: To jest pochodna tej piknikowej atmosfery na zawodach.
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez senior_edmundo » czwartek, 27 lut 2003, 13:07

Ja chętnie był zobaczył ten wyścig (tam gdzie mówisz) ale strasznie daleko to odemnie (warszawa) taki mały mankament.
Wypad do Torunia na Rallycross czy Folkrace to daleko, ogólnie duże koszta żeby w góry jechać

Pozdrawiam
senior_edmundo
N2

Postprzez mitrok » czwartek, 27 lut 2003, 15:33

senior: szykuj auto na rallycross, a nie zajmuj sie gorami :)

pozdr
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez mototom » niedziela, 2 mar 2003, 22:30

Słyszałem, że Trzonkowski Lanosa do klasy 3 szykeje. Wiecie coś więcej na ten temat?
mototom
A6

Postprzez senior_edmundo » poniedziałek, 3 mar 2003, 00:51

to chyba będzie pierwszy lanos w rallycrossie
Zobaczymy jak bedzie sobie radził, auto ogólnie troche za ciężkie jak na tą dyscypline

Pozdrawiam
senior_edmundo
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum