Czasopisma motoryzacyjne

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » środa, 27 kwi 2005, 17:16

Była sonda na klopie i chyba taka cena wygrała. Materiał Video Spoko wreszcie normalny komentarz ale na Presovie zauważyłem że głos niejest zgrany z dźwiękiem :)
Mroowa
S2000

Postprzez Cobra » środa, 27 kwi 2005, 17:20

koval napisał(a):A jesli tak na marginesie Gokart wspominasz ze relacje byly juz na www - przeciez to samo dzieje sie z WRC - kto z maniaków czyta dokładny przebieg np. Rajdu Maksyku? - wszyscy juz go ogladali pewnie po kilka razy - co innego ludzie ktorzy nie maja na to czasu - czyli mniej oddani tematowi - i takich ludzi AUTOKLUB ma nakręcać i juz robi to lepiej niż wysublimowane tematycznie WRC.

To z ciebie zaden maniak bo moj bracik to czyta choc obejrzy wszystkie relacje, przesledzi wyniki kazdego oesa i przeczyta wszystkie infa na wszystkich znanych mu stronach. to TSRALLY :D
Janusz Kulig, Marian Bublewicz - pamiętam...
Cobra
A5

Postprzez TSRALLY » środa, 27 kwi 2005, 18:38

SWRT_ napisał(a):Była sonda na klopie i chyba taka cena wygrała. Materiał Video Spoko wreszcie normalny komentarz ale na Presovie zauważyłem że głos niejest zgrany z dźwiękiem :)

Racja ten wariant wygrał, tylko w sondzie była mowa o płycie DVD anie Video CD
Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez Robi » środa, 27 kwi 2005, 20:20

tylko ciekawe gdzie mam ja kupic , skoro u mnie w zadnym kiosku jej nie ma..............
Robi
N2

Postprzez radwb » środa, 27 kwi 2005, 20:49

Robi napisał(a):tylko ciekawe gdzie mam ja kupic , skoro u mnie w zadnym kiosku jej nie ma..............

niemartw sie tez mam ten sam problem
radwb
N3

Postprzez Kisiel » środa, 27 kwi 2005, 21:29

Ja znalazłem w saloniku Ruchu był tylko jedne egemplarz i zobaczyłem nakład --> 15 000 :)
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez **FanKuzaja** » środa, 27 kwi 2005, 21:31

Narazie oceny nie będę wystawiła poniewarz jest to ich pierwszy numerek. Pierwsze co mi się rzuca w oczy to szata graficzna okłądki nie zbyt wysublimowana lecz prosta trafiaąca w oko. przejrzałem w szkole na spokojnie Numer i jak narazie teksty to większośc rozszerzonej tematyki z poratul. Ale w WRC także pojawiają się nowinki newsy i inne informacje zawarte w internecie czytanie 2-3 tygodnie przed ukazaniem się kolejnego numeru WRC.

CD Dość ciekawa kompozycja gazety plus relacje ,On - Bordy. W końcu mamy coś co chcieiśmy wienc nie powinniśmy narzekać lecz cieszyć się że ktoś robi coś dla tego sportu.

Najciekawe jest to że zszedłem 5 kiosków podrodze do szkoły i nie było muwiąć ze sprzedane. Wienc udałem się pod szkołą do saloniku prasowego In Medio (Ruchowski) i mojemu wielkiemu zdziwieniu kupiłem ostatni numer. Ciekawe czy to tak dobrze schodzi czy tak mało dostali. Narazie widziałem tylko jedną reklamę czasopisma Autoklub jedynie na stronie.

Myślę że jak będzie reklama winnych portalach i gazetach typowo motoryzacyjnych to napewno większa liczba osób kupi to z zaciekawienia a nóż morze się okażać że bedzie stałym kupującym. i zagości na pułce czytelnika i zaciekawy kolejne osoby sportami motorowymi.

A cena jak to cena.. myślę że połowa z tej cenny to na koszta CD i jego zawartości.

Oceny narazie nie wystawiam.
Zobatrze co przyniesie kolejny numer.
Janusz Kulig 1969-2004
Michael Park 1966-2005
Na zawsze w sercach kibiców

Leszeeek Ogień na Tłoki !!
**FanKuzaja**
A6

Postprzez +RAFAŁ+ » środa, 27 kwi 2005, 22:48

Ja również miałem problemy z zakupem, ale udąło się. W Krakowie dopiero ;) Gazeta niczym Rajd.pl. Bardziej albumowa niz gazetowa. Nie będe jej chyba nawet czytał. Ale za to jest płytka. Bardzo dobry materiał jak zwykle od "Kwiatków". Szkoda tylko, że dźwięk na Presovie się nie zgrywa.

I jeszcze jedno: miało być DVD!!!
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Ohlins » środa, 27 kwi 2005, 23:20

u mnie przeszedłem 2 kioski i tez nei był, jutro wyruszam w kolejne poszukiwanie
Ohlins
A6

Postprzez Gokart » czwartek, 28 kwi 2005, 08:22

Koval - w WRC są relacje o tych samych wydarzeniach, a nie te same teksty, które już ukazały się gdzie indziej. POza tym o tym samym można napisać lepiej lub gorzej, ciekawiej albo mniej ciekawie. WRC generalnie ma dobre artykuly i można tam przeczytać interesujące rzeczy. A w Autoklubie artykuł składa się z listy nazwisk zawodników, którzy mają wystartować w zawodach X. Dla mnie to nie jest zbyt pasjonujące.
Gokart
N3

Postprzez RaQ » czwartek, 28 kwi 2005, 15:09

Ja dziś kupiłem tą gazetkę. Do złudzenia przypomina mi ona pamiętny rajd.pl pod względem treści jak i jakości. Świetny jest papier i wykonanie, lecz tak jak to już było powiedziane bardziej przypomina to album o sportach motorowych. Zdjęcia są ładne to fakt, ale za duże, 3/4 strony zajmują fotki, a tekstu prawie wcale.

Brakuje dobrej treści, myślę, że rozszerzone teksty z portalu to jednak trochę za mało, by było z tego dobre czaspomismo. Nie zagrozi za chiny ludowe WRC, samo relacjonowanie imprez to za MAŁO!!.
Mam nadzieję, że to tylko pierwsze koty za płoty i pojawią się jakieś ciekawe publikacje, felietony, opisy aut czy coś w tym stylu.
Przede wszystkim chciałbym żeby właśnie pojawiały się ciekawe felietony dotyczące sportów motorowych, bo uważam, że tego brakuje, bo to co pisze pan Walczuk w WRC trudno nazwać felietonem heh.

Ogromne pochwały za to należą się za płytkę, niezła jakość, relacje też jak zwykle dobra "kwiatkowa" robota. :wink:

Czekam z niecierpliwieniem na kolejny lepszy numer.
RaQ
A5

Postprzez Mars » czwartek, 28 kwi 2005, 16:22

Ja gazetke mam od wczoraj i zgadzam się z Raq-iem...zdecydowane za mało tekstu, ale rozumiem, to jest 1 numer i 2 bedzie lepszy ;) Plytka wspaniała wiec w zadnym wypadku nie zaluje tych 11 zetów ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Mroowa » czwartek, 28 kwi 2005, 18:10

Gazetka przeciętna może będzie lepiej ale nie podoba mi się ta szata graficzna jak i przedstawianie wyników. Płytka ok ale miało być DVD za tą cenę i za tą jakość może jeszcze raz się skusze (tylko raz).Lepiej bedzie jak dadzą zakup płytki przez neta za powiedzmy 7 zł a nie 25 zł :]
Mroowa
S2000

Postprzez Banan » czwartek, 28 kwi 2005, 18:24

Swrt popieram, sama plyta bylaby super :) Ja dzisiaj kupilem Autokluba, dzieki Swrt, ktory powiedzial mi w ktorym kiosku mozna to kupic :P I mam se takiego pomysla. Jesli plyta bedzie do kazdego numeru, to moze by tak jakis album na te plyty wydac ?

PS. Czym Wy to kurde otwieracie, bo mi wyskakuje blad, ze nie mozna zaladowac filtra (we wszystkich VCD tak mam) ? :roll:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez MarmetalWRC » czwartek, 28 kwi 2005, 21:54

Ja otwietam DivX'em ;). A co do gazety, fajna, nie powiem, ale nie jest warta swej ceny. Tylko ok. 60 stron, nadrabia płytą. Jednak sądze, że nie powinna kosztować więcej niż 10 zł. Owszem, brawa dla Autoklubu, że powstała gazeta poświęcona naszemu kochanemu sportowi na naszym mizernym rynku, ale spodziewałem się czegoś więcej. No szkoda, aczkolwiek nie zamierzam nie kupować kolejnych numerów :). Aha, w tych relacjach jest zbyt mało komentarza, który na dodatek nie pokrywa się z jadącym zawodnikiem jak ma to miejsce w relacji z 1000 Miglia. Gdyby relacje były takie jak niegdyś w "OESie" to byłoby świetnie. Dziękuję za uwagę :).

Pozdrawiam
Marmetal
MarmetalWRC

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne