Rally of Turkey

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Wilu » piątek, 28 lut 2003, 12:49

ja ja naprawdę nic kurka nie powiem o solbergu bo już nie jedzie a rewelacją jest postrawa Szwarca Armina który hultaja nieźle pogania aż się robi miło, że coś siem tam pozmieniało, że hultaje więcej robią niż subaryny, fordy, cytryny itd. itp. radość wielka, jeszcze żeby tak skodówka podskoczyła troszki, ale to dopiero początek. Panizzi w top 6 na szutrach tam coś się kurka im popierdzieliło zdrofo. na szczęście gronholmus z tyłu ale 3 minuteski to jeszcze nie zbyt bezpiecznie, niektórych przegoni. a Loebus pogubił się dziewczynek i paliwo siem skończyło - bez komentarza.
Wilu
N4

Postprzez Truskawa » piątek, 28 lut 2003, 13:01

po os 3 Subaru back !! super ale patrzac na wyniki os 4 Rovanpera - spec od szuterkow jak na razie prowadzi No a Panizzi (6 poz)- moze nam cos ciekawego w tym sezonie pokaze - o ile beda dopuszczac go czesciej do szuterkow...
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

gafaaa...

Postprzez grandmaster » piątek, 28 lut 2003, 14:49

Dobrze by było gdyby Armin utrzymywał takie tempo jak do tej pory...żółtki z Hyundai'a będą zadowoleni, a taki rezultat postawi ich spowrotem na nogi...tego im życzę.

"Groszek"- na piątym awaria wspomagania i kierownicy...czyżby mały dzwonek.

Widać, że Duval po odejściu Fortin'a złapał rytm...a może to poprostu nagły przypływ formy.

Rovenpara walczy...przyszły sezon jako pełny etat :?:

Panizzi chyba pograł trochę w WRC II eXtreme na szutrach

No, a "SuperSeb'a" to nie wiem...czy go winić czy mu współczuć (gafaaa)
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 28 lut 2003, 15:22

I witam po dłuższej przerwie .

Czas na wypowiedz na temat pierwszrgo Os 1.

Praktycznie pierwszy Os nie namieszał w kwalyfikacji ogulnej w końcu Os miałe zaledwie 2 km. Marcus Gronholm jak zawsze pokazal lwi pazur i wygral pierwszy Os lecz z przewagą nad Petterem Solbergiem 0.1 sekundy. Widać że rajd zapowiada się dość ciekawie ponieważ Petter Solberg pokazał że jest wstanie ścigać sie z Gronholmem. Tommi Makinen na Os 1 miał zaledwie 7 czas i strata do prowadzoncego była znikoma.

Carlos Sainz i Colin McRae pokazali się z dobrej strony i wykręcili obaj taki sam czas . Strata obydówch kierówców do Marcusa Gronholma była tylko 0,3 sekundy.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 28 lut 2003, 16:00

Wypowiedz na temat Os 2

Tutaj również nie było znacznej róznicy pomiedzy kierowcami bo Os 2 miał zaledwie 2,7 km na tak krótkim odcinku nie da się zbyt dużo nadrobić.

Na 2 Os wyśmienity czas zanotował Petter Solberg który wygrał ten Os. Kolega z jego Teamu zanotował na Os 2 dopiero czas 6 i strata do kolegi wyniosła 2,3 sekundy. Jak widać również El Matadarowi pasują Os bo w Citroenów zanotował najlepszy wynik i uplasował się na 3 pozycji na Os 2.
Marcus Gronholm na tym Os miałe czas 7 .

Os 3 przyniusł nam znów pare niespodzianek Marcus Gronholm zanotował na tym Os 11 pozycję w klasyfikacji generalnej a wszytsko było spowodowane gdy w połowie Os padło wspomaganie kierownicy .
Także dużą niespodzianką był występ Francoisa Duvala który w Fordzie Focusie zanotował 3 czas na tym Os. Najlepszym kierowcą z Teamu Citroena jest Colin McRea który w klasyfikacji generalnej jest na 4 pozycji i strata do lidera wynosi 14 sekund. Także dobrze jak do tej pory podrużueje Armin Schwarz . Punktowaną stawkę zamyka Sebastian Loeb który jakoś sie nie może odnaleść w tym rajdzie. Zato zle sipisuję się Richard Burns który zajmuję 12 pozycję w klasyfikacji i strata do lidera wynosi blisko 26 sekund.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez thompson40 » piątek, 28 lut 2003, 16:02

OS 6

Marcus znowu jakieś problemy - ponad 4 minuty straty na tym odciku. w sumie starata wynosi już prawie 11 minut. ale znając Marcusa [jest ambitny] jak tylko upora się z kłopotami technicznymi weźmie się za pogoń za czołówką, może znowu będzie punktował?? ;)
bardzo ładnie jedzie Duval. co prawda na 6 odcinku stracił do Rovanpery kilkanascie sekund, ale wciąż jest na świetnej - 2 pozycji. szkoda że Marko Martin już się nie liczy w walce o zwycięstwo, gdyby nie problemy z samochodem na poewno byłby wysoko, szkoda :( bardzo ładnie jedzie także Carlos. jeszcze wczoraj oglądałem zapowiedź rajdu Turcji na ES i mówili że Sainz jeszcze nie może się wjeździć w nowy samochód, a tu prosze - w czołówce. trochę dziwi mnie słaba postawa Colina :( może jeszcze się poprawi ;) Szkoda że Armin tak spadł, jechał świetnie.
pzdr
thompson40
N3

Postprzez marcin » piątek, 28 lut 2003, 16:23

Wracam z budy patrze na wyniki :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: a tu groszek tak daleko.. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Schwarz jedzie jak natchniony choć jeszcze napewno się rozkręci. Bardzo dobra pozycja Carlosa Sainza w generalce :D i niewielka strata to lidera.
Mi tu brakuje naprawde Tomka Kuchara moim zdaniem mogła by być WIELKA niespodzianka ale trudno...
marcin
A5

turcja

Postprzez krzychd » piątek, 28 lut 2003, 18:31

Wreszcie jakis ciekawy rajd, male roznice czasowe, zacieta walka itp. ale niestety jak zwykle przecierak ma najgorzej.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez **FanKuzaja** » piątek, 28 lut 2003, 23:55

I znów witam 8)

I teraz malutka relacyjka z 4 Os.

Os 4 obfitował w sporo wydarzen i została pozmieniana kalsyfikacja generalna. Już pierwszym pechowcem na Os 4 był Petter Solberg w którym po przejechaniu 3 km musiał się wycofać po awarji zawieszenia.

Kolejnym do pechowców należał Markko Martina którymu uległa uszkodzeniu skrzynia biegów i na tej prubie stracił ponad 2 minuty. Marchus Gronholm tracił kolejne cene sekundy spowodowane awarią wspomagania kierownicy która sie to pojawiła na porzedniej prubie. Sebastian Loeb też odpadl z rajdu po zagubieniu się na dojazduwce wynikiem tego było skończenie się paliwa. Także pech nie ominoł Mikko Hirvonen który miał awarię zawieszenia oraz wyciek oleju.

Bardzo dobrze jedzie Harri Rovanpera dzieki dobrze przejechanej prubie znalazł się na pierwszej pozycji w klasyfikacji generalnej. Bardzo dobrze jedzie również Armin Schwarz który utrzymuję 2 pozycję na Os 4 na ogonie siedzi mu El Matador. Tommi Makinen utrzymuję dobre bo 4 miejsce w klasyfikacji generalnej i strata wynosi tylko 13 sekund do lidera rajdu . Gilles Panizzi coraz lepej sobie radzi na luźnej nawierzchni i strata do lidera jest niewielka 16 sekund. Colin McRae zajmuje 7 pozycję po odpadnienciu Sebastiana Leba i pomimo „odkurzania” drogi spisuje się całkiem dobrze.
**FanKuzaja**
A6

Postprzez **FanKuzaja** » sobota, 1 mar 2003, 00:22

I nadszedł czas na podsumowanie 1 dnia Rajdu Turcji.

Harri Rovanpera po 2 Ostatnich Os utrzymuję pozycję lidera. Tuż zanim plasuję się Carlos Sainz a potem najlepiej się spisujący z kierowców Forda Francois Duval.

Do odrabiania strat zabrał się Markko Martin na ostatnich 2 os pojechał bardzo dobrze i odrobił trochę sekund lecz strata nadal jest duża do lidera rajdu i wynosi 3 minuty 23 sekundy. Tommi Makinen spadł jedno oczko w klasyfikacji i zajmuję 4 pozycję również dobrze jedzie Gilles Panizzi który był uważany za specjalistę od nawierzchni asfaltowych a tutaj prosze jak ładnie sobie radzi na luźnej nawierzchni. Powoli Straty zaczyna odrabiać Richard Burns. A Colin McRae pozostaje na 7 pozycjie i strata do kolegi Carlosa sainza wynosi około 48 sekund a do Lidera rajdu 1 minutę i 3 sekudny. Jutro Colin będzie w lepszej sytułacji i nie będzie jako przedzierak tylko podrużujący pod drodze już przetartej.

Armin Schwarz niestety po małych poroblemach i 20 sekundowej karze w parku serwisowym znajduję się na 8 pozycji. Ostanie dwa Os pojechał dośc dobrze lecz już nie tak jak wcześniejsze Os.

Niestety Marcus Gronholm nadla się boryka z problemami z samochodem, Mechanicy nie naprawili wspomagania kierownicyi nadodatek zaczeła szwankować hydraulika. Oraz kara 1,40 minuty po spuznieniu na punkt kontrolny. Po pierwszym dniu zajmuję 18 pozycję ze stratą ponad 11minut

Niezapomnijcie o WRC w EuroSport o 00:15
**FanKuzaja**
A6

Postprzez rav » sobota, 1 mar 2003, 01:18

Czy u was też nie ma transmisji na Eurosporcie. U mnie jest czarny obraz. Przeprogramowałem terminal i nic. Inne programy odbierają. Nawet EuroSportNews
rav
A6

Postprzez !ADI! » sobota, 1 mar 2003, 01:47

Ja oglądałem relację z Eurosportu analogowego na astrze, wiec mam spokój i nieczarny obraz.
Wiecie, podobały mi się dzisiejsze texty Gronholma w stylu "...next flight to Helsinki...".
A po za tym to szkoda mi Solberga.
A jeśli chodzi o nagrody rozdawane przez Nickego, to tą nagrodę powinien dostać Loeb/Elena za pogubienie się.
I tyle moich chaotycznych myśli na dzisiaj.
!ADI!
S1600

Postprzez rav » sobota, 1 mar 2003, 01:48

Hurraaaaaaaaaa!!! obejżałem 10 minut relacji. Jestem bardzo zadowolony. Zapraszam do przeczytania mojej opinii na temat komentarzu. Jest na forum ogólnym w temacie o Grześku Gacu...
Jeśli człowiek, który zadecydował o zmianie komentatora widział któryś z istniejących tam postów to użytkownicy którzy je napisali zasługują na bana. Nie po to powstało to forum żeby pogarszać jakość transmisji z MŚ.
rav
A6

Postprzez rav » sobota, 1 mar 2003, 01:51

Ja nie rozumiem tej sytuacji z Loebem. Rozumiem że można się zgubić na KJS-ie gdzie itinerer dostaje się w dniu rajdu, ale w MŚ, gdzie trenuje się przez cały tydzień. Ktoś musiał zasnąć w tym samochodzie.
rav
A6

Postprzez Jump » sobota, 1 mar 2003, 09:32

Jaka fatalna relacja ne Eurosporcie :)) co to za komentarz bardziej profesjonalny ??? tragedia, zupelnie bez jaj, ale chociaz i to dobre...
Jump
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata