33 Rajd Elmot 2005

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Maciek_1982 » czwartek, 7 kwi 2005, 12:46

Cogonieznajom napisał(a):
karcin napisał(a):Mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłem gdzie to jest ale niepamiętam jak sie to dokładnie nazywa

> (chyba) chodzi o Wojskowy Dom Wypoczynkowy w Walimiu. Jeszcze raz w skrócie: jak wjeżdża się od strony Zagórza i Wałbrzycha do Walimia, to zaraz na początku, po lewej stronie stoi taki wielki budynek (praktycznie przy znaku Walim). Trudno nie trafić - bo są jeszcze elementy po "ręce wojska" która tym kiedyś rządziła :D

Osrodek może nie kipi luksusem ale za nocleg w zeszłym roku wyszło mnie jakieś 20PLN'ów, więc można się wyspać i dalej jazda na OS'y.
Ciekawe co będzie w menu na Patelni :P Ziemniaczki z zeszłego roku rządą :twisted:
Obrazek
Maciek_1982
N2

Postprzez matt » czwartek, 7 kwi 2005, 12:54

ja polecam nocleg u mojego znajomego w gospodarstwie agroturystycznym w Witoszowie Dolnym (jakieś 4km od świdnicy w strone Wałbrzycha). Warunki bardzo dobre, ceny niskie (jakieś 25-30zł za noc), dodatkowo w ogrodzie odkryty basen :D pewnie wody jeszcze nie będzie, ale jak już wybierać pomiędzy kwaterą z basenem, a bez, to wiadomo, co lepiej wybrać ;) a pozatym zawsze będzie można sie pochwalić kumplom, że w cene noclegu sie miało basen wliczony 8) wkońcu nawet w Świdnickim Hotel Parku, gdzie nocka jest 300zł nie ma basenu ;)
matt
N2

Postprzez Gracko » czwartek, 7 kwi 2005, 14:05

wiecie może gdzie dokładnie będzie testowy usytuowany ?? jade 1 raz na elmot z krakowa i chciałbym zobaczyć także testowy ale nie zabardzo wiem gdzie bedzie szedł - jak ktoś podpowiedziałby na trasie z jakiej miejscowości do jakiej to byłbym wdzięczny
Gracko
A5

Postprzez RajducH » czwartek, 7 kwi 2005, 14:47

z tego co wiem to bedzie na kostkach w walimiu:)
Zawsze Jest Nadzieja :D KUZI OGNIA !!!
RajducH
A6

Postprzez Banan » czwartek, 7 kwi 2005, 15:17

Odcinek testowy
Odcinek drogi o długości 3,8 km na trasie Przełęcz Walimska - Walim
6 maja 2005 - piątek, godz. 13.00 - 17.00
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Kamińsky » czwartek, 7 kwi 2005, 18:12

No ja pojadę chba na testowy i oba etapy. Testowy chyba na patelnie gdzie Subaru i Lancer trochę się pokżywiły :) Sobota jeszcze nie wiem a Niedziela to chyba spadanie do Walimia od Glinna :) Może mi ktoś poleci jakieś ciekawe miejsce na sobotę (patelnie i michałkowa-raczej nie bo w zeszłym roku byłem).

A co do noclegu to polecam polanę po lewej str. drogi idąc od wspomnianej już patelni w stronę Walimia :) Oczywiście Namiot obowiązkowo :!:

Do zobaczenia na oesach
Kamińsky
N3

Postprzez GrYzLy » czwartek, 7 kwi 2005, 23:08

Z tego co pamietam to:
1. W sobote mozna zobaczyc spadania od przeleczy walimskiej do walimia, ale to juz jest oklepane, nie ma po co sie wybierac do Glinna na hopke, bo dopiero w niedziele ta hopka bedzie jechana tak jak powinna byc i tak jak Dominik Kalamus uwiecznil na niej Janusza. Mozna zobaczyc Michalkowa, rok temu w tej konfiguracji zakonczyl tam Tercjak i Bebenki. Jest ciekawa partia zakretow od startu w Jedlinie jechana pod gore po kosteczce.

2. W niedziele, hopka w Glinnie, spadanie do Jedliny, i spadanie od przeleczy walimskiej w strone mety :) hamowanie z maxa do prawej patelni...

A teraz moze mi ktos wyjasnic przez ktore to miasteczko jest przejazd z hopka? Takie fest spadanie jest do tego miasteczka i przy wjezdzie taka fajna hopa, w 2001 roku Holek tam na cieciu przylozyl w schody. Bylem tam raz i nie pamietam czy to aby nie bylo Zagorze Slaskie? I drugie moje pytanie, a raczej prosba, podajcie inne ciekawe miejsca niz ja wymienilem bo mam je juz oklepane i chcial bym zobaczyc cos innego, nie mam zamiaru czwarty raz siedziec w rejonie Glinna i patelni walimskich.
Moze fotografowie sie wypowiedze gdzie warto sie wybrac :) Dominik? :)
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez hairpin » czwartek, 7 kwi 2005, 23:29

Gryzly nie uwzględniłeś tego, że tą hopkę na której Kalamus zrobił swoje kultowe zdjęcie zalali nowym asfaltem i nie ma już tego efektu. Byliśmy tam w zeszłym roku i naprawdę zbytnio tam nie skakali. Objezdżałem ten OS we wtorek (nielegala ;) ) i uważam że większe hopsnięcie będzie w sobotę. być może będzie to jedna z miejscówek którą obejrzę. Jeśli chodzi o patelnie to chętnie się tam wybiorę żeby zobaczyć Abrama w akcji :)

tu masz kilka uwiecznionych skoków z tej hopki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

P.S. Fajnie że pozbyłeś się xjr'a w swoim logo :)
hairpin
A5

Postprzez GrYzLy » czwartek, 7 kwi 2005, 23:36

Hairpin, dzieki za odpowiedz, bylem tam rok temu i ogladalem ta "hope" jechana w strone michalkowej, i niestety ale sie zawiodlem, nie wiedzialem za zalali to nowym asfaltem i w druga strone juz tak nie wybija. Mozesz polecic jeszcze cos innego?
"Mam nadzieję, że ten francuski wynalazek wytrzyma." L.Kuzaj
GrYzLy
N3

Postprzez Banan » piątek, 8 kwi 2005, 00:28

W tamtym roku tuz za hopka Czopik zmienial kolo. A ciekawe miejsca to beda w WRC opisane :)
Banan
A8

Postprzez karcin » sobota, 9 kwi 2005, 20:27

Jak będą zjezdzać do Jedliny to przed lasem jest taki lewy zakręt na syfie, niedaleko od wałbrzycha. Dość ciekawe to będzie miejsce.
No ja będe w Walimiu w Sobote a niedziela to Jedlina chyba :)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez Robi » poniedziałek, 11 kwi 2005, 12:22

Ciekawe moze byc tez spadanie do Walimia na OS 10/13 szczegolnie po przepustac w asfalcie przed hopka na mostku. W zeszlym roku wydachowal tam Guzek
Robi
N2

Postprzez Kamińsky » poniedziałek, 11 kwi 2005, 16:19

No ja też byłem w zeszłym roku na tej Hopce i widziałem jak Czopik koło zmienia i kibice auto mu podnosili bo podnośnik padł, i fajnego boka zawinął tam Stec :) poza tym nudy. W niedzile chyba będę tam gdzie Guzek dacha strzelił rak temu, jeśli znajdę to miejsce.

A os Kamionki - Walim, jest tam coś ciekawego na sobotę ???
Kamińsky
N3

Postprzez Banan » poniedziałek, 11 kwi 2005, 18:14

Kamińsky napisał(a):No ja też byłem w zeszłym roku na tej Hopce i widziałem jak Czopik koło zmienia i kibice auto mu podnosili bo podnośnik padł, i fajnego boka zawinął tam Stec :) poza tym nudy. W niedzile chyba będę tam gdzie Guzek dacha strzelił rak temu, jeśli znajdę to miejsce.

A os Kamionki - Walim, jest tam coś ciekawego na sobotę ???

Kamionki i Walim - Klasyka. Ale Kamionki i Walim, a nie Kamionki-Walim ;) W Kamionkach jest bardzo fajny start, nawrot, pozniej szybki prawy, i lewy z prawym lukiem. W 2002 (?) sie tam Gabrys zakrecil, a rok temu na Kryterium Kamionki wylecialo jakies Audi. Jest polanka, oraz przy samym starcie hotel i bar. Oczko wodne rowniez jest, mozna sie wbrac na rajd z rodzina :)
Banan
A8

Postprzez hairpin » poniedziałek, 11 kwi 2005, 18:39

Wytłumaczcie mi proszę gdzie Guzek wydachował? które to miejsce?
hairpin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP