Rally of Turkey

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Wilu » sobota, 22 lut 2003, 22:13

:shock: no właśnie skąd, nic w oficjalnych komunikatach takiego nie ma, i nawet jest na liście :?:
Wilu
N4

Postprzez marcin » sobota, 22 lut 2003, 22:28

Ma się pewne wtyki :wink: Niestety to raczej nie jest plotka..
marcin
A5

Postprzez rav » niedziela, 23 lut 2003, 12:47

ale dla dobrego samopoczucia potraktujmy to jako plotkę. Myślę że problemy zdrowotne Warmbolda to ściema. Pewnie nikt mu nie chce zasponsorować startu po tym występie w Szwecji gdzie z Polaków nie objechał go tylko Sołowow.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez rav » niedziela, 23 lut 2003, 14:34

Słuchajcie. Pojawiły się wyniki rajdu turcji. Wygrał Kulig przed Warmboldem.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez **FanKuzaja** » niedziela, 23 lut 2003, 15:26

I jak Marcin powiedział jego przeczucia się sprawdziły.

Dziś w newsach na www.autoklub.pl została zamieszczona informacja ze Tomek Kuchar nie wystartuje w Rajdzie Turcji a wszytsko przez problemy logistyczne oraz problem z odstarczeniem Focusa WRC na zas i miejsce.

Myślę że kassa jaka miała zostać przeznaczona na start w Rajdzie Turcji zostanie przekazana na inną eliminacje MŚ oby tak było.
A6

Postprzez Wilu » niedziela, 23 lut 2003, 15:39

tak piszą, że Tomek w Nowej Zelandi pojedzie, i to pozytywny aspekt, bo to naprawdę fajny rajd, a turcja pozostanie nieopisana, ale kto wie czy w przyszłym roku ten rajd znowu będzie eliminacją MŚ. Tak czy owak troszkę szkoda, że nie zobaczymy w nim polskich kierowców, z to w Nowej Zelandi full wypas, i o to chodzi. tak też nasze komentaże będą dotyczyć walki kierowców fabrycznych. ja jak zwykle liczę na dobry występ Skody, rechabilitację Auriola. No nic poczekamy zobaczymy. Liczę też na pozytywne Tomka wyniki rozmów z potencjalnymi sponsorami, i wystawienie go w jak największej liczbie rajdów. A Ford widać, nie zastąpił Warmbolda Kucharem, szkoda.

A Marcin ma dobre źródła - czekamy na bardziej pozytywne rewelacje. :shock:
Wilu
N4

Postprzez marcin » niedziela, 23 lut 2003, 17:08

No niestety jest tak jak mówiłem :(
W przyszłości postaram się powiadamiać Was o bardziej pozytywnych informacjach :lol: :D
marcin
A5

Postprzez thompson40 » niedziela, 23 lut 2003, 17:17

no szkoda :( nie ukrywam że czekałem na ten rajd bardzo, miałem nadzieje na dobry występ Tomka. no trudno, czekamy do nowej zelandii ;)
pzdr
thompson40
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 24 lut 2003, 00:43

Kurde, same zle informacje ostatnio... :cry:
Powod wydaje sie troche podstawowy i dziwie sie ze jest on przyczyna absencji w rajdzie Turcji... no bo juz czekalem na pierwszy wystep na sutrze w Fordzie...
No ale zeby chociaz ta Nowa Zelandia doszla d skutku...
Tomisny
N3

K.A.S.A.

Postprzez grandmaster » poniedziałek, 24 lut 2003, 15:15

W tej całej absencji Kuchara chodzi tylko głównie o tzw. kase, czyli środek materialny, który pozwala na zakup innych dóbr materialnych.

Kuchar może stracił sponsora na Turcje, a jak wiemy Niu Ziland jest bogata i prywatnych kierowców może dofinansować dlatego "chyba" m.in.
Kuchar zdecydował się na Nową Zelandię.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez alfan » czwartek, 27 lut 2003, 02:28

Ale patrząc z innej strony szkoda tej Turcji.Jako ze jest to nowy rajd,być może Tomek miałby większe szanse rywalizacji z doświadczonymi zawodnikami,którrzy w Nowej Zelandii startowali juz wielokrotnie.No i koszty startu byłyby znacznie mniejsze.(transport itd)
Gdzie dwóch albo trzech spotyka się w imię Alfy Romeo,
tam Cuore Sportivo jest między nimi.
www.pyrateam.cuoresportivo.pl
alfan
N3

Postprzez marcin » czwartek, 27 lut 2003, 10:59

alfan napisał(a):Ale patrząc z innej strony szkoda tej Turcji.Jako ze jest to nowy rajd,być może Tomek miałby większe szanse rywalizacji z doświadczonymi zawodnikami,którrzy w Nowej Zelandii startowali juz wielokrotnie.No i koszty startu byłyby znacznie mniejsze.(transport itd)

Też tak myśle i bardzo ubolewam nad tym że Kuchcio nie jedzie. Z penością osiągnął by dobry wynik bo czołówka jeszcze nie zna tras więc szanse choć troche by się wyrównały.
marcin
A5

Postprzez rav » czwartek, 27 lut 2003, 12:23

Z drugiej strony nie traktujcie Tomka jako nowicjusza. Nową Zelandię już jechał i to całkiem niedawno, były problemy ze sprzętem, ale dojechał do mety.
rav
A6

Postprzez thompson40 » czwartek, 27 lut 2003, 17:35

dzisiaj pierwszy odcinek rajdu. na odcinku testowym Colin był pierwszy. wierzę że zespół Citroena dobrze wypadnie w tym rajdzie. nie mogę powiedzieć że rajd wygra Colin lub Carlos ale na pewno obydwaj będą w czołówce [hehe oby :) ] atakować będzie także Peter Solberg, oby dojechał do mety na dobrej pozycji. myślę że walczyć będzie także Marcus ;) i to o najwyższy stopień podium
pzdr
thompson40
N3

Postprzez marcin » czwartek, 27 lut 2003, 17:41

Dzis tylko odcinek co ma ponad 1 kilometr :lol: więc emocje zaczną się dopiero jutro chociaż w sumie już taka "atmosferka" rajdu zaczyna wkraczać :D . Ja będę kibicował Colinowi Mcrae i Carlosowi oraz dla Solberga
marcin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata