Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez TSRALLY » poniedziałek, 7 lut 2005, 11:39

Informacja o filmie dokumentalnym poświęconym Januszowi

http://www.autoklub.pl/index.php?page=5 ... 2&id=7149&

Skoro reżyserem i autorem scenariusza jest Wojciech Majewski to ciekawe na ile ten film będzie podobny do materiału wyemitowanego w jego pogramie motoryzacyjnym Speed o Januszu (jest na rallymovies)

Będzię ktoś rippował?
Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez Mroowa » poniedziałek, 7 lut 2005, 11:58

chyba będzie podobny choć to co jest na FTPie to trwa 14 minut a to będzie 22 minuty trwało więc coś więcej będzie.
Moja prośba zrippuje ktoś ten materiał. Niestety nie będe mógł obejżeć bo bedę na turnieju w Ząbkowicach Pamięci Janusza.
Z góry dzięki.
Mroowa
S2000

Postprzez Matador » środa, 9 lut 2005, 22:21

Wracając do OES-u. Taką odpowiedź dostałem chcąc się co nie co dowiedzieć na ten temat:

Dziekujemy za zainteresowanie TVN Turbo. Niestety od poczatku nadawania programu OES mial on najnizsza ogladalnosc wsrod programow polskich i zagranicznych i dlatego zostal usuniety z naszej ramowki.

Pozdrawiam
Redakcja TVN Turbo

I to by było na tyle...
Matador
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » środa, 9 lut 2005, 22:27

Najnizsza ogladalnosc?? Chcialbym zobaczyc wyniki ich badan. ja np nie znam nikogo kto oglada takie cos jak Automundial. Ogladacie ten najbardziej kiczowaty program?
Odszedł wielki kierowca, jeden z największych, jacy kiedykolwiek pojawili się w polskich rajdach...

ryspol.net.pl
+RAFAŁ+
A6

Postprzez Max9 » środa, 9 lut 2005, 22:30

+RAFAŁ+ napisał(a):Najnizsza ogladalnosc?? Chcialbym zobaczyc wyniki ich badan. ja np nie znam nikogo kto oglada takie cos jak Automundial. Ogladacie ten najbardziej kiczowaty program?

w porownaniu z top gear czy kiczowatym monster garage i dresiarski czas tuningu, oes mial bardzo mala ogladalnosc. I nie tylko on zostal zdjecty, polecialo tez kilka innych programow.
Max9
A5

Postprzez Robecki » środa, 9 lut 2005, 22:43

Widzę że to już naprawdę koniec krótkiej "kariery" OESu w TVNTurbo - jestem załamany :( :evil:
Żeby tak na Polsacie wróciły Motowiadomości - to był program - stare dobre czasy hehe :)
Robecki
N3

Postprzez kolo115 » środa, 9 lut 2005, 23:30

Heh no to tylko pogratulowac inteligencji.... :? To chyba LOGICZNE ze program ktory leci przez tylko 4 dni i tylko w jednym dniu o ludzkiej godzinie bedzie mial marna ogladalnosc.... :? No poprostu zal dupe sciska...
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez !ADI! » środa, 9 lut 2005, 23:58

To jest świetne narzędzie do manipulacji. Jakby tak widomości puszczali o 01:00 albo o 05:00 to ciekawe czy też ściągneliby je z anteny TVP :D.

Ale im jest taniej puszczać coś o komórkach czy wdziankach dla prawdziwych mężczyzn. Bo nie wiem jaki to ma charakter ale skoro jest reklama jakiejś firmy to mogą mieć z tego tytułu bonusy czy też reklamówki, dozwolone przez prawo 8). Ale tego nei jestem powien.

Ale wiem jedno jest to jakby celowa manipulacja dla obcięcia kosztów produkcji. wywalenie na syfne godziny->spadek oglądalności->wycofanie bo mała oglądalność->mniejsze wydatki :(
!ADI!
S1600

Postprzez lordpix » czwartek, 10 lut 2005, 00:08

co prawda nie mam tvn turbo, ale jak czytam co oni wyprawiają to :evil: :evil:
zupełnie jak tvp-płać abonament to bedzie wysoki poziom programów. i daja same durne jakie to melodie i takie tam. ehhh
lordpix
N3

Postprzez Dexter » czwartek, 10 lut 2005, 00:19

Hmm :( W moim mieście jest drużyna hokejowa i wiele razy jak to w sporcie (w Polsce) bywa zwalano wine na pieniadze a co za tym idzie brakiem sponsorów. Sponsorzy wolą wydać kase na siatke czy pilke bo sa pewni ze zobacza swoja reklame w TV. Mecze z Sanoka pokazywano skrotowo w TV regponalnej (to niewystarcza). :idea: Zakręciłem sie a w zasadzie mam na myśli tylko jedno zdanie. Rajdy bez sponsorów nie mogą istnieć, a sponsorzy bez odpowiednich transmisji w TV" Cała ta machina musi być jednak sterowana przez odpowiednich ludzi na odpowiednich stanowiskach. Najwidoczniej w TVN Turbo takich ludzi brakuje, wazniejsze sa przeciez Tele ZAKUPY MANGO w środku dnia. :( DLa TVN TURBO prosto spod kół nadjeżdżającego WURCA - Dex :)
Kocham szybkie kobiety i piękne samochody.
Zapraszam na stronke SANOCKIEGO KLUBU RAJDOWEGO WWW.SKR.BOO.PL
Dexter

Postprzez Psycholog_Rajdowy » czwartek, 10 lut 2005, 00:25

Dexter napisał(a):Rajdy bez sponsorów nie mogą istnieć, a sponsorzy bez odpowiednich transmisji w TV" Cała ta machina musi być jednak sterowana przez odpowiednich ludzi na odpowiednich stanowiskach. Najwidoczniej w TVN Turbo takich ludzi brakuje, wazniejsze sa przeciez Tele ZAKUPY MANGO w środku dnia. :( DLa TVN TURBO prosto spod kół nadjeżdżającego WURCA - Dex :)

Po raz drugi dzisiaj mam obawy :) . Tym razem obawiam się, że TVN Turbo obchodzi to, żeby być telewizją rentowną, a nie to, żeby rajdy były w dobrej kondycji. Tak naprawdę to jednak nie obawa lecz fakt.

P.S. Ciekawe, co słychać u Korzeniowskiego, czyli co planują w redakcji sportowej TVP :?:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez Dexter » czwartek, 10 lut 2005, 00:33

Najpierw musza wszyscy troche poświętować, wykraść itd. Dopiero jak ich kadencja bedzie sie kończyć to przekażą pałeczkę komuś innemu po co oni mają sie martwić
Kocham szybkie kobiety i piękne samochody.
Zapraszam na stronke SANOCKIEGO KLUBU RAJDOWEGO WWW.SKR.BOO.PL
Dexter

Postprzez Lasse » czwartek, 10 lut 2005, 03:18

Okazuje się, że jest totalnym kłamstwem to - co wypisuje TVN Turbo. Chwilkę mi to zajęło, ale dzięki koledze z agencji reklamowej,wydobyłem wyniki oglądalności programów w tej stacji. Wyniki AMR z okresu: 25/12/2004 - 31/12/2004

Motorworld - 19 477
Automaniak - 28 375
Technoskop - 29 152
5th Gear - 30 543
Jednoślad - 31 539
Automundial - 32 061
Motorwizja Calssic - 33 230
Waga ciężka - 34 276
Legendy PRL - 34 790
Garaż - 35 417
OES - 37 206
De Lux - 37 712
Czas Tuningu - 38 787
Karambol - 40 883
Top Gear - 40 946
Auto Szkoła - 42 363
Monster Garage - 74 089

Średni AMR tego okresu wyniósł: 30 220

Coś mi się więc wydaje, że poszło nie o oglądalność, ale o co innego. A jak nie wiadomo o co chodzi... to wiadomo, że chodzi o kasę!!!
LASSE
Lasse
N2

Postprzez Glitol » czwartek, 10 lut 2005, 08:31

Panie pamiętajcie tylko, że TVN (czyli ITI) są firmą prywatną nastawioną na zysk. Inną sprawą jest to, że ta telewizja nigdy nie była dla mnie wiarygodna, a Fakty (wbrew temu co twierdzi wiele"autorytetów") są jednym z najbardziej tendencyjnych programów. Ilość przekłamań, niedomówień i pomyłek jest niesamowita, a już ten oszołom Wiktor Bater przebija wszystkich.
A sporty motorowe powinny znaleźć się w ramówce TVP, gdyż jest to do k... nędzy właśnie ta słynna MISJA (czyli programy niekoniecznie dochodowe ale istniejące dzięki płaconemu pod karą grzywny Abonamentowi). Ale czytając gdzieś wywiad z Korzeniowskim bardzo w to wątpie.
Glitol
A5

Postprzez Glitol » czwartek, 10 lut 2005, 08:33

SORKI powyższe zdanie miało się zaczynać: PANOWIE. Sorki jeszcze raz.
Glitol
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne