(F.O.) Zatrzymanie za slide'y

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez nick555 » piątek, 28 sty 2005, 10:56

ach te nasze nałogi...jeden musi palić drugi jeździć bokiem...:)
nick555
A6

Postprzez Kuba M. » piątek, 28 sty 2005, 13:37

Mandat za 'Powodowanie zagrożenia w ruchu drogowym' wynosi od 200 do 500 PLN w zalezności od uznania policjanta, mnie policmajster zaproponował 200, więc przyjąłem. Moja sytuacja była jednak taka, że było sucho, przejście dla pieszych etc. Sąd jebnął by mi te 200 PLN albo i więcej + koszty sądowe. Bez sensu. Teraz Ty zastanów się czy masz jakiś świadków, bo jak nie masz to przeje...srane. Policjantów jest zapewne dwóch, na dodatek są traktowani przed sądem jako osoby zaufania publicznego, bez szans. Nie wiem jaki Tobie policjant proponowal mandat, jak 200 to błąd, że odmówiłeś podpisania, a jeśli 500, to albo przed sądem się będziesz tłumaczył trudną sytuacją materialną, wtedy wszystko zależy od humoru sędziego/sędziny, albo piszesz wniosek o samoukaranie do SG, ale tej drogi nie przechodziłem więc nic Ci nie poradzę. Argumentowanie trudnymi warunkami, LFB czy czymkolwiek innym sobie daruj, albo Sąd nie będzie wiedział o co Ci chodzi, albo Cię wyśmieje i nic z tego nie wyjdzie. Ładnie się ubierz i okaż skruchę :)
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez Łukasz » piątek, 28 sty 2005, 15:46

Ciężka spraw...trudne warunki :roll: Znając polską policję to usłyszysz formulkę - "nie zachował pan należytej ostrożności oraz nie dostosował prędkości do warunków panujących na drodze" Okaż skruchę, tłumaczsię jakoś kiepską sytuacją materialną, nie raz właśnie obniżają mandaty lub dają najniższe stawki ze względu na słabą pozycję materialną(jak oglądasz Drogówkę na TV4 to tam często pada pytanie co pan robi, ile pan zarabia, jak liczna rodzina, jaka wysoka emeryturka). Tylko jak obierzesz linię obrony polegającą na kiepskiej sytuacji materialnej to nie odpierd*l się jak na własny pogrzeb typu pożądne spodnie, buty wypucowane na glanz, biała koszulka, krawacik i piękna firmowa marynarka. Oglądałem właśnie kiedyś Drogówkę, gościu popełnił wykroczenie, zatrzymali go, gadka szmatka no i przed ustaleniem wysokości mandatu pytają się gościa jaka jest jego sytuacja materialna:
-No słaba panie władzo, proszę o jak najniższą stawkę bo ledwo żyję od pierwszego do pierwszego.
-Ale buty Nika i na skórzaną kurtkę pana stać?
Cisza...buahaha, gościa skasowało. Od ręki dostał 400zł :lol:

Tak więc w miarę elegancko, przyzwoicie ale nic markowego i zbyt pożądnego :wink: .
Łukasz
N3

Postprzez Wloch a ty? » piątek, 28 sty 2005, 16:29

8) Witam miałem taką sprawe i zostałem uznany niewinnym popełnionego czynu ale musiałem udowodnic ze warunki panujące na drodze były złe psy sie bronili tym ze warunki były dla wszystkich zełe a tylko ja pojechałem poslizgiem po pierwsze musisz wydac sie sopkojnym flusiem który z rajdami nie ma do czynienia rób dobre wrazenie wymysl ze przypomniało ci sie ze musisz skrecic ze pod sniegiem był lód którego nie byłes wstanie zauwazyc ze poprostu wpadłes w poslizg i twoja predkosc byłą odpowiednia ze auto nie wyjechało poza swój pas ruchu mozesz poadac przykład ze jezeli mnie skarzecie to nalezało by skazac wszystkich którzy z powodu zaspania drogowców wpadna w poslizg lub zblokują koła sprawa jest prosta jak bys potrzebował adwokata to pisz na prv powodzenia
Z rajdowym pozdrowieniem
kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

https://www.facebook.com/WLOCH.rally
Wloch a ty?
N3

Postprzez rly » piątek, 28 sty 2005, 17:18

Włoch a ty? napisał(a):8) Witam miałem taką sprawe i zostałem uznany niewinnym popełnionego czynu ale musiałem udowodnic ze warunki panujące na drodze były złe psy sie bronili tym ze warunki były dla wszystkich zełe a tylko ja pojechałem poslizgiem po pierwsze musisz wydac sie sopkojnym flusiem który z rajdami nie ma do czynienia rób dobre wrazenie wymysl ze przypomniało ci sie ze musisz skrecic ze pod sniegiem był lód którego nie byłes wstanie zauwazyc ze poprostu wpadłes w poslizg i twoja predkosc byłą odpowiednia ze auto nie wyjechało poza swój pas ruchu mozesz poadac przykład ze jezeli mnie skarzecie to nalezało by skazac wszystkich którzy z powodu zaspania drogowców wpadna w poslizg lub zblokują koła sprawa jest prosta jak bys potrzebował adwokata to pisz na prv powodzenia
Dzieki Wloch taka linie obrony zamierzam przedstawic mam nadzieje ze pomoze na razie wzialem sobie komunikat z IMiGW o wczorajszej pogodzie i trudnych warunkach drogowych
rly

Postprzez Gustaw » piątek, 28 sty 2005, 18:37

ja przedwczoraj caly dzien jezdzilem wszystkie skrzyzowanie na kontrze i mimo ze mialem oczy dookola auta to raz przelecialem bokiem przed policja ale nie zareagowali... uff widze ze jednak mialem duzo szczescia..
(jak stwierdzil moj kumpel: a co bede reagowac jak nie maja paliwa i opony lenie :wink: )
trzymam kciuki za pozytywne dla ciebie wyjasnienie sprawy!
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez ZOWA » piątek, 28 sty 2005, 19:17

Włoch a ty? napisał(a):8) Witam miałem taką sprawe i zostałem uznany niewinnym popełnionego czynu ale musiałem udowodnic ze warunki panujące na drodze były złe psy sie bronili tym ze warunki były dla wszystkich zełe a tylko ja pojechałem poslizgiem po pierwsze musisz wydac sie sopkojnym flusiem który z rajdami nie ma do czynienia rób dobre wrazenie wymysl ze przypomniało ci sie ze musisz skrecic ze pod sniegiem był lód którego nie byłes wstanie zauwazyc ze poprostu wpadłes w poslizg i twoja predkosc byłą odpowiednia ze auto nie wyjechało poza swój pas ruchu mozesz poadac przykład ze jezeli mnie skarzecie to nalezało by skazac wszystkich którzy z powodu zaspania drogowców wpadna w poslizg lub zblokują koła sprawa jest prosta jak bys potrzebował adwokata to pisz na prv powodzenia
siemasz wlochaty ja musze wyslac CI te fotki co obiecalem na rallysprincie w pradze.pozdrowionka.trzymaj sie.sorki za OT
ZOWA
A6

Postprzez bullitt » piątek, 28 sty 2005, 22:44

Trafiłeś kolego na baaardzo duże poletko, na którym prawo zaczyna się gubić... Oto co następuje:

1. Jak mogą ci udowodnić, że nie wpadłeś w poślizg przypadkowo, skoro zrobiłeś to lewą nogą a nie ręcznym?

2. Skoro tak, to powinni zatrzymać dowody rejestracyjne wszystkim pajacom, którzy jeżdżą na letnich gumach

3. Zależy gdzie to zrobiłeś. Jeśli na skrzyżowaniu i przejściu dla pieszych, przez które przechodziła właśnie wycieczka sierot z Bułgarii, to nieciekawie.

4. Jeśli nie było w okolicy ani pieszych, ani samochodów, w które mógłbyś przypadkowo uderzyć albo zniszczyć czyjeś mienie (np. gówniany kwietnik pod domem) to już masz argument, że rzeczywiostego zagrożenia nie było.

Nie takich nmandatów ludzie nie przyjmowali i było OK. Znajomy wygrał, pomimo, że z premedytacją wjechał sobie samochodem na warszawską starówkę (kategoryczny zakaz ruchu).

Powodzenia! BEDZIE DOBRZE!
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Postprzez ptakwrc » sobota, 29 sty 2005, 01:23

.. i tym bardziej jakby to byl pierwszy raz jak odmawiasz - kumpel dostale upomnienie i Tobie tez zycze :wink:
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez Albert(Zambrów) » sobota, 29 sty 2005, 14:46

Z tego co mi wiadomo, i chyba nie tylko mi, jak beda chcieli i Cie i tak udupią, bez wzgledu na wszystko :evil: tak to juz u nas jest. Ale kiedys słyszałem ze znajomy jeździł sobie po osedlach, to policjanci sie do niego dołączyli, i slizgali sie razem :D :D
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez Ohlins » sobota, 29 sty 2005, 16:33

to jest trudna sprawa bo w sumie to specjalnie zrobiłeś wiedząc że stważasz tym zagrozenie na drodze, to jest wbrew przepisą a policja postapiła słusznie wywiązując sie ze zwoich obowiązków po prostu wg prawa powinieneś dostac mandat tak więc jakeiś żale do policji nie są tu uzasadnione, bo po prostu wykonywali prace. Wiadomo że nie chcez zapłacic mandatu ale zobaczysz jak będzie.
Ohlins
A6

Postprzez WRX_STI » poniedziałek, 31 sty 2005, 20:20

Ohlins: według mnie tu akurat niemasz racji, postaw sie w takiej sytuacji ze wpadłeś przez przypadek w poślizg bo dajmy nato odbierałeś smsa ;) policja by cię zobaczyła , udupiła(przepraszam ale nieumiałem znależć dosadniejszego słowa) a ty byś sie jeszcze z tego cieszył ze wykonują swoje obowiązki ? Ojj wątpie raczej byś walczył jak lew żeby go niedostać, chyba ze jesteś takim człowiekiem który weżmie nawet mandat 500zł i 10 punktów za to że dajmy na to wjechał 3 centymetry kołem na trawnik.
Obrazek
WRX_STI
A5

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 31 sty 2005, 20:34

WRX_STI napisał(a):Ohlins: według mnie tu akurat niemasz racji, postaw sie w takiej sytuacji ze wpadłeś przez przypadek w poślizg bo dajmy nato odbierałeś smsa ;) policja by cię zobaczyła , udupiła(przepraszam ale nieumiałem znależć dosadniejszego słowa) a ty byś sie jeszcze z tego cieszył ze wykonują swoje obowiązki ? Ojj wątpie raczej byś walczył jak lew żeby go niedostać, chyba ze jesteś takim człowiekiem który weżmie nawet mandat 500zł i 10 punktów za to że dajmy na to wjechał 3 centymetry kołem na trawnik.

no ty teraz mówisz tak, ale dajmy na to jedziesz bokiem policja cie nie zatrzymuje a wsztstko to widzi jakas stara babcie i ty bedziesz mówił ze policja ok bo cie nie zatrzymali a ta babcia ze policja to sku***syny bo nie łapia takich wariatów. Tutaj sie kompromisu nie znajdzie, ale pamiętam takie słowa które napisał Grzegorz Krajewski w jednym z WRC: " nie rób tego na drogach publicznych - to nie jest sport"
Ohlins
A6

Postprzez Gustaw » poniedziałek, 31 sty 2005, 21:27

Ohlins poczekaj az ty zrobisz prawko i wjedziesz na droga zapier.... sniegiem, w miedzyczasie mozesz poczytac o szybkosci bezpiecznej..
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez Ohlins » poniedziałek, 31 sty 2005, 21:43

Gustaw napisał(a):Ohlins poczekaj az ty zrobisz prawko i wjedziesz na droga zapier.... sniegiem, w miedzyczasie mozesz poczytac o szybkosci bezpiecznej..

szybkośc bezpieczną czytałem, a o tym że będe zapier***ał to dobrze wiem :P ale szbkośc bezpieczna nie jest uwzględniona w przepisach które nie ustalają policjanci
Ohlins
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum