RaQ napisał(a):Co takiego tu może smucić. Przecież te asfalty są cholernie niebezpieczne, co pokazało zresztą nie tylko tegoroczne Monte.
Według mnie asfalty powinny całkowicie zniknąć z kalendarza. Dla mnie te rajdy nie mają żadnego uroku. Ale to tylko moje zdanie.

Mars napisał(a):Oni wyrzucili duzooo sniegu na trase i narazili zawodnikow na niebezpieczenstwo i wypadek !! Narazili tez innych, normalnych, kibicow. Przez nich Groszek stracil 2 miejsce, Solberg tez stracil swoja pozycje
Kurcze ja nie wiem czy ja jakieś inne relacje oglądam czy coś? przecież Mills wyraźnie zaznaczył Solbergowi "extra slippy ice" a śnieg był po zewnętrznej stronie zakrętu. błąd Kierowcy.
Mars napisał(a):Pewnie, Gronholm nie ma prawa sie zloscic.....przeciez rajdy nie polegaja na tym by szybko jechac tylko na tym by omijac pulapki kibicow. Fajne masz podejscie.
Pewnie że może się złościć. tylko co dziwnego jest w śniegu naniesonym na asfalt jak na poboczach jest tego mnóstwo. powinien się nawet złościć ale na siebie.
Mars napisał(a):i co to jest argument ktory zaslania te wszystkie wpadki kibicow?
to jest zaden argument i Monte powinno stracic runde MŚ na jakis czas. Co z tego ze stary rajd i ze ma tradycje. Organizator nie radzi sobie z kibicami? Trudno....papa z runda MŚ.
Widze że albo mało jeździsz na rajdy albo yhm wogóle. nie wiem jak tobie ale mi średnio podobało by się oglądanie rajdówek zza pierwszy drzew w lesie. w Czechach na Pinduli też stoi się przy drodze i jakoś nikt nie mówi że tam sobei organizatorzy z kibicami nie radzą.
żółtodziób napisał(a):Wracając do afery ze śniegiem to nie pierwszy raz na Monte o wyniku nie zadecydowała sportowa walka. Z tym rajdem zawsze coś było nie tak, zaczęło się jescze w czasach pradawnych, kiedy organizatorzy postanowili zdyskwalifikować Mini bo nie podobało im się że psie budki skopały francuskie autka. Szkoda byłoby cholernie tego rajdu, ale profilaktycznie powinni go wywalić na rok - dwa z kalenarza, może Francuzy poszłyby po rozum do głowy. Z nimi zawsze są jakieś problemy, oni zwsze wszystko musza po swojemu robić i bez sensu.
A bo to tylko na Monte były przekręty ? no i jaką masz pewność że to francuzi "wyrzucili śnieg" na trase. incydent którego wogóle bym pod uwage nie brał. od przejazdu pierwszy załóg mogły się warunki na trasie zmienić i w tym przypadku nawet szpiedzy nic nie dają. to jest właśnie urok rajdów(a zwłaszcza Monte) nieprzywidywalność. trzeba improwizować.
Wogóle sytuacja która najbardziej bulwersuje to to że tam leżał śnieg. śnieg na asfalcie. śnieg na Monte. nowość. tak macie racje. powinni wywalić ten rajd z kalendarza i zastąpić go kolejnym szutrowym cyprem, turcją, akropolem, sardynią. tam przynajmniej śniegu nie ma.