Rajd Małopolski

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez Wilu » poniedziałek, 17 sty 2005, 15:00

myślę, że będzie tam ciężko z dojazdami, np w środek oesu. choć istnieje np jakaś marna nadzieja, że WRC (skoro już jest informacja o trasie) przygotuje opis trasy.
Wilu
N4

Postprzez ptakwrc » poniedziałek, 17 sty 2005, 16:31

GrYzLy napisał(a):ptakwrc wielkie dzieki...
mam w zwiazku z ta mapa pare pytan...
czy ta droga pomiedzy ss1 a ss3 jest otwarta dla samochodow? czy tak jak na mapie na oficjalnej stronie jest zaznaczone ze to chyba szlak rowerowy.

Pytanie numer dwa... znacie jakies ciekawe miejsca?

hmmm wyglada na jakas "droge" :wink: ale co to dokladnie jest nie mam pojecia a oesow nie jechalem i nie pojade na pewno ...sesja :evil: ale z tego co wiem to 1 jest dosc plaski a reszta jest bardziej polamana jakies podjazdy zjazdy
a w sumie pytasz o ta droge - nie wiem czy bedzie sens mniedzy oesami sie przemieszczac jak sa tak blikso siebei i sa dosc krotkie to pewnie kiepsko z cvzasem bedzie na jazde moze szybciej na nogach jakas sciezka lasem nie wiem zreszta :wink:
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez RallyFanTomek » piątek, 21 sty 2005, 10:42

Cześć Wszystkim !

Wie ktoś może czy jest coś śniegu na odcinkach ?? :?
Kiedy będzie lista startowa ? chociaż dotychczasową mogli by udostępnić :roll:

Pozdrawiam! Tomek
RallyFanTomek
N1

Postprzez CCabarth » piątek, 21 sty 2005, 16:49

Refleksje na temat trasy
Os1 od startu w Bielance cały czas pod górę najpierw szeroko lekkie łuki. potem droga wyraźnie się zwęża do 3m dalej biegnąc pod górę aż do skrzyżowania gdzie na widłach w prawo(w lewo droga zaznaczona jako szlak rowerowy ale jest to normalna droga do Nowicy -wjazd w środek os3.
ok 7km z czego 1,5 to szuter. Po opadach śniegu może być nieprzejezdna)
i rozpoczyna się spadanie po łukach w lesie a potem na otwartym aż do oporu w prawo w Leszczynach-ok 1km zjazdu(SOS).Tu droga robi się szersza i łagodnie szybkimi łukami spada do Kunkowej gdzie dwa ciaśniejsze winkle .Zaczyna się ostry podjazd z szerokim i szybkim nawrotem po ok. 600m i dalej lekkimi łukami cały czas pod górę aż do mety.
Nawierzchnia asfaltowa w dobrym stanie, szeroko oprócz ok.1,5km przed Leszczynami.
Dojazd od Uścia Gorlickiego przez Łosie na start ok.10km lub na metę też z Uścia ok.6km i w obu przypadkach min.1,5km do podejścia na nogach.
Ewentualnie wjazd oesem do łącznika między os1 i os3 przed startem rajdu i pozostanie tam najprawdopodobniej aż do mety.
Znacznie ciekawszym, o wiele trudniejszym i bardziej zróżnicowanym oesem jest os3 Magura Małastowska-Uście Gorlickie(Oderne)
Zmienna nawierzchnia, tempo oraz urozmaicone ukształtowanie z wieloma zjazdami i podjazdami stawia startującym wysokie wymagania. Tego oesu bez kolców się nie przejedzie.
Od startu w górę początek ok. 700m po szutrze z szybkim lewy w prawy łuk potem ostrzej w górę po prawym na asfalt i jeszcze 300m do pierwszego szczytu,(na mapie oesu w prawo odchodzi droga do schroniska na Magurze) za którym lekko w dół po łukach aż do SOS, tu spadek się zwiększa i stąd ok.3 km nieprzerwanego poza dwoma siodłami zjazdu do Nowicy. Po drodze szereg ciaśniejszych pojedynczych zakrętów i sekcji przeplatanych szybszymi łukami, zmienne tempo. Cały czas wąsko,ok.3m ale dobry asfalt. Głęboki rów biegnący wzdłuż drogi daje wrażenie jazdy nasypem. W Nowicy po ok. 700m spadania prostą po szczytach, ostre hamowanie! (w to miejsce można dojechać z os1 od Bielanki, patrz wyżej)lewy łuk na kapliczce przechodzi w ciasny lewy, prawie nawrót do siodła na mostek.
Tu zaczyna się ostry podjazd,(przypominający charakterem podjazd z Glinna do Walimia), aż do kolejnego SOS. Stąd rozległy widok na spadanie do Nowicy- niestety z dużej odległości.
Za SOS rozpoczyna się łagodny zjazd, od prawego nawrotu przechodzący w ostre spadanie po winklach aż do Odernego, a potem już prawie po płaskim szybkie fragmenty aż do mety.
Os 2 nie znam a z dwóch opisanych zdecydowanie polecam os3.
Niestety chcąc coś zobaczyć albo trzeba polubić spacery, albo wbić się przed startem rajdu w łącznik między os1 i os3.
Ostatnio edytowano niedziela, 23 sty 2005, 23:28 przez CCabarth, łącznie edytowano 4 razy
CCabarth
N3

Postprzez petruswrc » niedziela, 23 sty 2005, 19:24

Dzisiaj objechaliśmy z kumplem trasę rajdu. Odcinki są kręte, techniczne z dużą ilością podjazdów i zjazdów. Ogólnie są bardzo ciekawe i malownicze. Ja jestem zachwycony!!! Jest bardzo dużo śniegu, szczególnie oes 3, pokryty świeżym, nierozjeżdżonym sniegiem (bo droga jest raczej mało uczęszczana) będzie mógł zaważyc o klasyfikacji rajdu. Jak na razie prognozy są bardzo optymistyczne i śniegu ma nadal przybywac.
Na pewno będzie to baaaardzo ciekawy rajd w którym warto wystartowac, kto nie jedzie niech żałuje!!!!! Ja niestety nie mam jeszcze licencji i pojawie sie tam tylko jako kibic ale mam nadzieje ze zawodnikom uda sie przygotowac samochody na czas, bo jazda w prawdziwie zimowych warunkach, po fajnych oesach, to wielka frajda :) (przynajmniej dla mnie)
Do zobaczenia na rajdzie :)
Petrus
petruswrc

Postprzez CCabarth » niedziela, 23 sty 2005, 23:44

Mapa os 3,6,9
http://img184.exs.cx/my.php?loc=img184& ... pa31vh.jpg

Punkty 1-6 na mapie odpowiadają kolejnym zdjęciom

Zaznaczone punkty A,B,C,D do określenia konfiguracji trasy:
od startu do A podjazd
od A do B zjazd
B do C podjazd
C do D zjazd
D do mety po płaskim.

Okolice SOS

[img][img]http://img170.exs.cx/img170/9265/clipboard25hu.jpg[/img]
[/img]

Kolejne zakręty po SOS

[img][img]http://img198.exs.cx/img198/1525/clipboard38ls.jpg[/img][/img]
[/img]Obrazek[img]

Przejazd przez Przysłup

[img][img]http://img171.exs.cx/img171/8320/clipboard4yt.jpg[/img][/img][img]
[/img]Obrazek[img]

Spadanie po szczytach do Nowicy, ok.500m przed ostrym hamowaniem

[/img]Obrazek[img]
[/img]
CCabarth
N3

Postprzez integrale » poniedziałek, 24 sty 2005, 00:21

CCabarth napisał(a):Mapa os 3,6,9
http://img184.exs.cx/my.php?loc=img184& ... pa31vh.jpg

Punkty 1-6 na mapie odpowiadają kolejnym zdjęciom

Zaznaczone punkty A,B,C,D do określenia konfiguracji trasy:
od startu do A podjazd
od A do B zjazd
B do C podjazd
C do D zjazd
D do mety po płaskim.

Okolice SOS

[img][img]http://img170.exs.cx/img170/9265/clipboard25hu.jpg[/img]
[/img]

Kolejne zakręty po SOS

[img][img]http://img198.exs.cx/img198/1525/clipboard38ls.jpg[/img][/img]
[/img]Obrazek[img]

Przejazd przez Przysłup

[img][img]http://img171.exs.cx/img171/8320/clipboard4yt.jpg[/img][/img][img]
[/img]Obrazek[img]

Spadanie po szczytach do Nowicy, ok.500m przed ostrym hamowaniem

[/img]Obrazek[img]
[/img]

Oj będzie się działo :lol:
integrale
N2

Postprzez Cobra » poniedziałek, 24 sty 2005, 01:20

jak cytujesz to bardzo cie prosze nie cytuj zdjec ok?? jak wklejasz jakies fotki to wklej wszystkie w jednym poscie a nie jeden post na fotke. jak cos piszesz to nie pisz posta pod postem tlyko edytuj poprzedni. przestrzegaj chlopie ogolnie przyjatych na tym forum zasad a nie nabijaj postow. masz cos ciekawego do powiedzenia fajnie podziel sie tym z innymi ale zrob to w ogolnie przyjety sposob
Cobra
A5

Postprzez petruswrc » poniedziałek, 24 sty 2005, 10:14

CCabarth dzięki za fotki ja niestety nie przejechalem tego oesu w całosci bo samochody które tamtędy jechaly to albo terenówki albo osobówki na łańcuchach, a bardzo łatwo mozna bylo utknąć bo snieg byl swiezo odgarnięty
Będzie to bez wątpienia najciekawszy i najtrudniejszy oes rajdu
Petrus
petruswrc

Postprzez Gracko » poniedziałek, 24 sty 2005, 18:38

Śniegu na odcinkach jest mnustwo , do tego stopnia że jeden jest zupełnie nie przejezdny ale przed rajdem będzie wszystko uprzątnięte i porobią sie pożądne bandy wiec bedzie naprawde ciekawy rajd. Droga miedzy os 1 i os3 jesrt raczej kiepskim pomysłem dla kibiców bo tam bedzie cieżko terenówką sie przebić. W połowie oesu można sie wbijać praktycznie tylko na os 2 który moim zdaniem robi sie ciekawy od krzyżówki w smerkowcu , wcześniej jest raczej płaski i bardzo prosty. Moim zdaniem najciekawsze miejsca to spadanie na początku 1 oesu , spadanie do odernego na os 3 , płaski i szeroki odcinek z ciekawymi zakr etami z leszczyn do konkowej na os 1 i wspomniany os 2 od smerkowca do mety. Będzie super , mam nadzieje ze mimo wszystko kilka załóg sie pojawi na starcie.
Gracko
A5

Rajd Małopolski

Postprzez fmarcin » poniedziałek, 24 sty 2005, 22:21

Zapraszam na stronę rajdu. Można poogladac galerie z trasy z opisem ciekwszych miejsc. zaznaczam ze zrobione są zanim spadł wiekrzy śnieg!!1 :evil:
fmarcin
N1

Postprzez Ohlins » środa, 26 sty 2005, 22:37

oes 3-6-9
Obrazek
Ohlins
A6

Zimowy Rajd Magurski

Postprzez wrobel321 » czwartek, 27 sty 2005, 13:32

Zapraszam na Rajd Magurski!!! Śniegu jest mnóstwo! Na jednym odcinku jest 1,5 metra śniegu czyli będą bandy tak jak w Szwecji.

Jak narazie są zgłoszone 2 lancery. Staniszeski i Maciejeski - Evo VI.
Według moich informacji bedzie jeszcze Bełtowski w Subaru i moze bedzie Grzegorz Duda w Mitsubishi Lancer Evo VI.

Piszcie jak będziecie wiedzieć kto przyjedzie i czym!
Pozdrawiam!!
wrobel321
A5

Postprzez bzyq » czwartek, 27 sty 2005, 19:37

Na stronie rajdu ( www.automalop.pl ) pojawiły sie nowe zdjecia trasy z dnia dzisiejszego. Sniegu jest faktycznie mnostwo. Plugi sie zakopuja ... :)
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez mact » wtorek, 1 lut 2005, 10:28

czy ktoś się orientuje jak aktualnie wygląda lista zgłoszeń ??
mact
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM