Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Megas WRC » piątek, 21 sty 2005, 21:57

Mam pytanko. Na stronie www.wrc.com sa on-boardy i mozna je ogladac ale trzeba sie zarejestrowac ale czy tylko to wystarczy zeby je ogladac czy trzeba cos wykupic?
Megas WRC
A5

Postprzez Hultay WRC » piątek, 21 sty 2005, 22:18

Widać że Loeb nadal w wyśmienitej formie(trudno bylo przewidywać co innego). Dobrze Duval, widać, że polubił się z nowym samochodem.Cieszy mnie postawa Solberga, co prawda strata znaczna, ale miejsce dobre. Gdyby dojechał na tej pozycji, to bardzo by mi odpowiadało, jednak pojedynek z Gardemeisterem i Martinem nie będzie łatwy ale na pewno będzie ciekawy. Cieszy mnie dobra postawa Auriola. Gdyby miał lepszy sprzęt to kto wie? Trochę więcej spodziewałem się po Kreście ale tylko trochę, poza tym jeszcze OSy przed nami. Sarazini spokojnie, może wbije się nawet w jakieś punkty? :roll: Moim zdaniem byłby to jego sukces, bo gość śniegu pewnie dobrze pod kołami jeszcze nie zdążył poczuć. Mitsubishi jak zawsze, ciekawe jak będzie dalej. :roll:
Jak to dobrze, że sezon się już zaczął. IT'S A BEAUTIFUL DAY 8)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Ohlins » piątek, 21 sty 2005, 22:50

ale ja mam nadzieje na zwycięstwo Duvala, no i bardzo miło zaskoczyła postawa Gardemaistera, Markko tez cos poniżej oczekiwań
Ohlins
A6

Postprzez Buncol » piątek, 21 sty 2005, 23:33

Na chwile obecna zwyciestwo Duvala jest malo realne. Znajac Loeba to doejdzie do mety i to z dobrym czasem, a teraz Seba ma 32 sekundy nad Frankiem.
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez munieck » sobota, 22 sty 2005, 02:44

Buncol napisał(a):Na chwile obecna zwyciestwo Duvala jest malo realne. Znajac Loeba to doejdzie do mety i to z dobrym czasem, a teraz Seba ma 32 sekundy nad Frankiem.

Zwyciezcy sa na mecie. Jeszcze sa dwa dni rajdowania, podczas ktorych moze sie wiele i to bardzo wiele wydazyc. Seba to nie maszyna, kiedys moze popelnic blad, albo auto moze sie zepsuc, czego wcale mu nie zycze, ale wiadomo jakie sa rajdy...

Z drugiej strony, sezon bylby strasznie nudny (vide F1 2004), gdyby wygrywal tylko Loeb...
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez rak818 » sobota, 22 sty 2005, 10:21

Nowy sezon, dużo zmian w zespołach, a jednak wszystko po staremu
pierwszy Loeb
ostatni Warmbold 8)
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez qbus » sobota, 22 sty 2005, 10:35

Yhm czołówka. dwóch pierwszych podąża swoim tempem. zapowiada się niezła walka o pozostałe punktowane pozycje. Kresta zaczyna przyspieszać tylko oby sobie sam tym nie zaszkodził.

Dla mnie póki co pechowcem rajdu jest Daniel Sordo. pierwszy os duża strata i potem wyśmienita jazda.
Sordo z Meeke udowadniają że Ignis wcale nie musi być najszybszy.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez rak818 » sobota, 22 sty 2005, 10:42

Sordo z Meeke udowadniają że Ignis wcale nie musi być najszybszy

w tym sezonie C2 powinno wreszcie zaistnieć w poważny sposób, więc zapowiada się dość ciekawa rywalizacja z Ignisami/Swiftami ?.

Na os5 (39 km) całkiem nieźle Fordy :shock: Gademaister trzeci :shock: Kresta piąty :shock: Panizzi czwarty :shock:
pomijając cytryny to całkiem ciekawie na trasie MC 8)
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez Wilu » sobota, 22 sty 2005, 11:31

Kresta, Martin, Gronholm, Silberg i Alex przyjechali praktycznie w 2 sek. co prawda sporo za czołówką ale jednak. wyniki Alexa są naprawdę obiecujące. Panizzi znowu pewnie z zamkniętymi oczami, ale wynik jest.

Toni Gardemeister co ciekawe świetnie czuje śliski asfalt, świetnie czuje forda, Roman się rozkręca i mniemam, że coś powalczy dziś o wyższe lokaty.

206 Auriola spokojnie traci do 307, Xsary ok 1 sek na km. co by było jak by latający żabojad dosiadał takiej xsary jak ma Stohl. strach pomyśleć.

o ile Xavier sobie w debiucie można powiedzieć śmiało radzi, to Manfredo jedzie kichę. jedzie wreszcie autem w specyfikacji fabrycznej, nie tam padliną jakąś.

mój kandydat do zwycięztwa w s1600 Baldacci troszki cieniuje fiacika, i tylko wczoraj 2 oes pomknoł jak należy. nie mniej ważne są punkty. a takowe przy odrobinie szczęścia mogą wywalczyć Valousek z Prokopem.
Wilu
N4

Postprzez Dj.Dario » sobota, 22 sty 2005, 11:37

Loeb jedzie jak chce. Duval może i chce mu troche poprzeszkadzać, ale odpowiedz na putanie kto wygra jest juz chyba jasna. Czyżby szykował nam się rajdowy idol na miarę Michaela Schumachera w F1??

A przy okazji dla tych co rajdu na żywo nie oglądają :lol:
Galeria dobrze aktualizowana:
http://www.acm.mc/rallye/rallye_generic ... e_2005.php

Zdjęcia nie są duże ale zawsze to coś;)
http://www.pixel-art.com.pl

Sołek OGNIA !!!!!
Dj.Dario
N1

Postprzez Mars » sobota, 22 sty 2005, 12:19

Ja jednak mam nadzieję, że Loeb nie stanie się rajdowym Schumacherem.
Zdecydowanie bardziej chciałbym widzieć na tym miejscu Martina....Gronholma....Solberga, ale nie Loeba ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Zajcev » sobota, 22 sty 2005, 13:06

Toni powoli się wkręca , szkoda że tak późno trafił do normlanego zespołu , mam nadzieje , żę min. 3 miejsce będzie a jak by już skopał tyłek Loebowi (wkońcu jeszce jeden dzień :) ) to już by było zajefajnie . Loeb zawsze może gdześ przydzwonić ( ale tak delikatnie) i straci tą swoją 1 lokate na rzecz Gardemeistera:) .
Zajcev
N4

Postprzez qbus » sobota, 22 sty 2005, 13:50

Patrzcie jakim ogniem Bengue poszedł 6 oes. Citroeny na ostatnim splicie miały tylko 0.3 sekundy przewagi. wygrany oes dla Skody.
Duval dachował. szkoda chłopaka. bo dobry wynik był prawie pewny.

Mam nadzieje że na drugiej pętli pogoni coś szybciej Foke Roman bo Skoda się zbliża.

7 odcinek Armin z Alexem lecieli łeb w łeb. Schwarz nie wytrzymał tempa.
Ostatnio edytowano sobota, 22 sty 2005, 14:00 przez qbus, łącznie edytowano 1 raz
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Zajcev » sobota, 22 sty 2005, 13:53

Właśnie tak się zastanawaiłem co znaczy :

22. 01. 12:34 RZ 6 DUVAL François / PREVOT Stéphane (st. č. 2) Havaroval a odstupuje ze soutěže. Helikoptéra převáží spolujezdce Stephane Prevota do nemocnice na vyšetření.

a co z Loebem ? :

22. 01. 12:44 RZ 6 LOEB Sébastien / ELENA Daniel (st. č. 1) Zastavil u havárie týmového kolegy Duvala

Gardemeister już 2 :) Oby niezakończył tak jak Duval ...
Zajcev
N4

Postprzez darekH » sobota, 22 sty 2005, 13:57

no to sie Benque rozbrykal, jak widac, i knedlikowa furmanka, mozna pomykac sprawnie :D to sie Wilu ucieszy :D ( BTW tez jestem cichym fanem skodzinki i wogole czeszki sa super )
A tak serio no to ladnie, Toni znowu pokazuje ze w odpowiednim samochodzie jest w stanie pokazac caly talent, zobaczymy jak w szwecji bedzie...
Duval, crash, i out, pilot do szpitala helikopterem polecial
Loeb zatrzymal sie przy Duvalu, wiec pewno zapisza mu rezultat ostatniego przed nim czyli Gronholma, czy sie myle...
OJ czyzby zaczynalo sie dziac...
SKoda ognia... Roman rychlej, rychlej
No i SOlbi tez 3mam kciuki
gg:3048339
darekH
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata