Kiedy Peugeot prezentował wersję RC miało to miejsce chyba na paryskim salonie samochodowym i o ile dobrze pamiętam to na stoisku działu sportowego stały wszystkie modele tej firmy biorące udział w sportach motorowych i było tam już od razu to RC. Nie byłem na tym salonie,ale wtedy na stronie Peugeota była prezentacja ich stoisk na tej imprezie włącznie z opisem co gdzie stoi.Na tej stronie:
http://www.boutiquepeugeotsport.com/bps/ai/asp_en/index.asp (poczekajcie jak sie ta animacja wgra po otworzeniu)można sobie kupić "kit" do RC robiący z niego gr.N.Poza tym wiedziałem o tym takze dlatego,szukając informacji na temat Nicolasa Vouilloza,dowiedziałem się,że wystartował takim właśnie N-grupowym RC w paru rajdach cyklu mistrzostw Francji.Na jego stronie znalazłem nawet moc i moment obrotowy tego samochodu:"Le moteur EW 10 J4S développe 190 chevaux et délivre 160 N/m degraves 2000 tr/min, c'est agrave; dire que 80% du couple est disponible agrave; bas régime, le maximum étant de 218 N/m agrave; 6000 tr/min."Było tam jeszcze coś takiego:"Les freins sont de série et le frein agrave; main hydraulique est ajouté dans le kit.(czyżby homologowali hydrauliczny ręczny?)Dans sa définition de base, ce kit est disponible au tarif de 16 900 E(to chyba cena przeróbki["kit-u"]?).
Jeszcze zdjęcie Vouilloza w RC z rajdu Lyon-Charbonniere:

Ostatnio edytowano wtorek, 4 sty 2005, 00:37 przez
rally_fan1, łącznie edytowano 1 raz