(M.Ś.) Rajd Dakar

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » piątek, 7 sty 2005, 01:51

xander napisał(a):Nie wiem dlaczego niektórzy na tym forum mają już taką mentalność, że zamiast życzyc jak najlepiej to "niech ci sie koło urwie" :?

Wyluzuj Stary jesteś tu chyba od wczoraj na forum a wiesz już jaką kto ma mentalność powróć do tematu i pisz o tym co jest a nie o Polakach bo Polak... :)
My jesteśmy Europejczykami :) Simon J-J ognia 8)

Trzeba brać przykład z Tomi-kl on od początku duszą ciałem i czy się tam da jest za Hołkiem i Ok ! tak trzymać czy ktoś go za to linczuje?? Nie! bo to forum jest najlepsze :) każdy ma swoich idoli i niech ich się trzyma a to że jeden czy drugi się komuś nie podoba no cóż nie wszystkim da rade dogodzić :)
Mroowa
S2000

Postprzez Schumi03 » piątek, 7 sty 2005, 02:09

My jesteśmy Europejczykami Simon J-J ognia

Może i Martynika jest zamorskim departamentem Francji, ale szczerze wątpię czy SJJ uważa się za Europejczyka :wink: [/code]
Schumi03
N3

Postprzez Wilu » piątek, 7 sty 2005, 09:36

troszkę mało informacji - piszą, że koło 23 było na mecie coś 9 samochodów, ok 40 motocykli a reszta na trasie. niestety do tej pory nic nie wiadomo, czy pozjeżdżali, kiedy.

moje osobiste zdanie jest takie, że nie powinni skracać 8 etapu. 130 km to śmieszna ilość w porównaniu do założonych 530. cały sens maratonu znika.
Wilu
N4

Postprzez Alien » piątek, 7 sty 2005, 11:24

Wilu popieram. Ale burza dala do pieca strasznie i wystartowaloby 30 ekip. Jednak 130 km (chociaz cholera wie jakie te 130 km jest. Jak po wydmach i w gownianej widocznosci, to tez mozna jechac 7 godzin) to krotki spacerek moze byc i Peter z Jutta i Nasserem machna to w 40 min. No ale reszta trasy to dojazdowka, wiec pare km maja do zrobienia.
Alien
A5

Postprzez Cobra » piątek, 7 sty 2005, 12:18

Nie wiem czy widzieliscie ale na stronce orlenteamu jest info ze dzisiejszy etap zostaje odwolany. Holo jeszcze nei zjechal z trasy i jeszcze stoi gdzies 40 kilosow pred meta

Co do Xander'a to koles zaczynasz mnie wkurzac. Ja tez jestem na forum aktywnie niezbyt dlugo ale jestem jak widac znacznie lepiej zorientowany niz ty co i jak. Otoz kibice tych i tych sa wszedzie, ale tutaj nikt po nikim nie jezdzi bo ten kibcuje holkowi a ten komus innemu. Kazdy ma swojego idola kazdy kibicuje komu innemu, kazdy ma prawo wypowiedziec swoje zdanie na kazdy temat, taka jest podstawowa zasada forum. Ale nie masz ku.. prawa mowic mi ze mam kochac holka, nie masz prawa mi mowic ze mam go szanowac itd. To czy go lubie i szanuje to moja prywatna sprawa i nie mozesz mi tego narzucac. Jedyne co mozesz to wyrazic swoja opinie a nie narzucac ja innym, jak ci sie podoba to drugie to kup se jakas wyspe zapros jakis frajerow oglos sie krolem i wprowadz dyktature. To ze ktos jest reprezentantem naszego kraju bo sam sobie wymyslil ze nim bedzie a nikt go o to nie prosil(jakas panstwowa organizacja), nie oznacza ze mam goscia zaraz wielbic i szanowac, albo uwazac ze jest on moim reprezenantem. Holek jest reprezentantem Orlenu a przede wszystkim samego siebie, nie moim.
Podoba ci sie wystep holka to napisz :"holo dzis fajnie pojechal, tzrymaj tak dalej"
a nie pisz: "wy ciolki", "pseudokibice", "kozacy" szanujcie i podziwiajcie holka bo on was reprezentuje.

koniec bo sie za bardzo nakrecilem :evil:
Cobra
A5

Postprzez Alien » piątek, 7 sty 2005, 12:40

Na dakar.com jest tylko ze skrocili os do 130 km a reszta to dojazd, ale nie ze go odwolali. Godzina startu jest przesunieta na 10 dla motocykli a 12.30 dla samochodow.
Alien
A5

Postprzez Cobra » piątek, 7 sty 2005, 12:49

"Ze względu na to, że wielu zawodników nadal stoi na pustyni z powodu braku paliwa dzisiejszy etap został odwołany. Krzysztof Hołowczyc znajduje się 40 km przed metą. Sprawdziły się przewidywania Cyrila Despresa i Jacka CZachora, że racje paliwowe są stanowczo za małe - Jacek przyjechał wczoraj na metę dosłownie na oparach benzyny. Więcej szczegółow wkrótce."

i jeszcze to

" Organizator wysłał na trasę siódmego etapu pięć pick-upów i cysternę w celu dowiezienia paliwa zawodnikom, którzy utknęli na pustyni."

i jeszcze jedno

"
11:50 Special Tichit – Tidjikja cancelled

Due to the weather condition on the Mauritanian desert since Thursday on the course of the rally, the organisation has decided to modify the race. The bad visibility has forced most of the helicopters to remain grounded.
At 10.00 am today, only 96 bikes, 59 cars and 27 trucks had completed stage 7, and 31 competitors had officially retired from the race.

The race organisation has therefore decided on the following measures :
- Cancel stage 8 between Tichit and Tidjikja.
- The authorized time for stage 7 will be longer.
- The competitors will all head to Tidjikja in liaison."
Cobra
A5

Postprzez Alien » piątek, 7 sty 2005, 13:39

OK, OK, juz sie pokazalo :wink:
Alien
A5

Postprzez Roxi » piątek, 7 sty 2005, 13:52

Alien napisał(a): Holowczyc jedzie Pajero w tej samej klasie, ale zeby ktokolwiek wygral tym autem, to zadna z fabryk nie moglaby dojechac do mety a on musialby byc superdoswiadczonym dakarowcem (co i tak nie jest gwarancja jak widac)

Hołek mówił wyraźnie ,że chce wygrać Dakar w przeciągu 5 lat- nie dziś nie jutro nie w tym roku nie wnastępnym,ma kontrakt z orlenem do 2008 - 5 razy pojedzie Dakar i pewnie chce w fianłowym występie wygrać- czy wresszcie dociera to do Was?

Alien napisał(a):3. Skoro koles opowiada jak to on teraz pojedzie kontrolnie zeby za pare lat wygrac, to znaczy, ze jest fantasta, bo w tym celu jest potrzebny angaz w zespole fabrycznym (tak jak w WRC) Nie sadze, zeby np. za 2 lata Mitsubishi bilo sie z VW i Nissanem o Holowczyca. Bo tak samo nie bilo sie o niego z Subaru i Fordem w WRC.

oczywiście ,Hołek wspominał również ,że z Orlenem mają w planach samochód fabryczny w przyszłości (potrzebny do wygrania Dakaru)

wszystko jasne ?

a z tym racjonowaniem paliwa to juz mocne przegięcie- mam nadzieję,że kierowcy wytrzymają tą "niespodziewankę",którą zafundował im organizator :evil:
brakuje mi słów ,żeby wyrazić co myślę o głupocie organizatora :!:
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką".
Roxi
N2

Postprzez mototom » piątek, 7 sty 2005, 14:03

Jakoś niechce mi się wierzyć w Hołka i fabryke. Ewentualnie jak mu Orlen wykupi miejscówkę, a to też jak np. taki zespół jak KIA kiedyś w cross country wejdzie i kasa mu będzie potrzebna:D
mototom
A6

Postprzez solota » piątek, 7 sty 2005, 16:15

albo Daihatsu :lol: A co się dzieje :?: Raz pisza że wina pogody a raz ze paliwa brak że nie ma dzisiejszego etapu
JANUSZ KULIG 1969-2004

FOREVER IN MEMORY
solota
N3

Postprzez xander » piątek, 7 sty 2005, 16:18

masz rację Roxi z tymi limitami paliwa organizatorzy się nie popisali,

Hołek, Czachor, Dąbrowski ognia :twisted:

Cobra napisał(a):Co do Xander'a to koles zaczynasz mnie wkurzac.

nie potrafisz czytać ze zrozumieniem?

xander napisał(a):masz jakąś sprawę do mnie? jakiś problem Cobra? pisz na priv!

:evil: :evil: :evil:
xander
N2

Postprzez xander » piątek, 7 sty 2005, 16:22

mototom napisał(a):Jakoś niechce mi się wierzyć w Hołka i fabryke. Ewentualnie jak mu Orlen wykupi miejscówkę, a to też jak np. taki zespół jak KIA kiedyś w cross country wejdzie i kasa mu będzie potrzebna:D

Roman Kresta znalazł dobrego sponsora i Focusem będzie popylał. :)
Może Hołkowi też się uda za lat kilka fabryką Dakar pojechać:)
xander
N2

Postprzez Alien » piątek, 7 sty 2005, 18:28

Wiem, ze to dla milosnikow superHola niewazne, ale Kresta tak zupelnie mimochodem uzyskiwal tez pewien wynik o charakterze sportowym. To oczywiscie zupelna drobnostka w obliczu wszechmocnego sponsora. Tez trzymam kciuki i ten fabryczny orlenowoz jest w 100 procentach realną przyszłością dla mr. H.
Alien
A5

Postprzez Łukasz » piątek, 7 sty 2005, 18:30

Może się uda może nie, na razie to na Dakarze jeden wielki chaos - nic nie wiadomo co się de facto dzieje. Takiego czegoś nie pamiętam :( . Ojj dali w tym roku organizatorzy ****.
Łukasz
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum