GOLF I do KJSow?

Dla tych, którzy zaczynają i tych, którzy już wygrywają - dajcie sobie znać, gdzie się można poganiać!

Moderator: SebaSTI

Postprzez bileka » niedziela, 20 cze 2004, 19:43

A tak wogóle to myślę, że możnaby się skontaktować z kolesiami z http://www.rajdy.krakow.prv.pl/ oni jeżdżą Golfikiem I w KJS-ach.
Z tego co kojarzę, to buda jest z diesla 1.6 i wstawiony jest motorek z GTI 1.8 ... :D
ale ja ich do tego nie namawiałem :D
Bileka
bileka

Postprzez Kuba M. » niedziela, 20 cze 2004, 23:26

bileka napisał(a): To wolne forum, każdy wyraża tu swoje opinie - michal_wwa chce kupić tanio autko i pojeździć, ludzie dają rożne rady, ale każdy winien mieć swój rozum ... :wink:

Zgadza się. Warto jednak napisać przy okazji jakie zagrożenia może dane postępowanie za sobą nieść. Zresztą, przy zakupie Golfa 1 akcyza będzie na tyle niska, że nie ryzykowałbym zaniżania kwoty na umowie. Nie wiadomo co urzędnikom może do głowy strzelić...
Kuba
Kuba M.
A5

Postprzez kermon » piątek, 16 lip 2004, 19:01

bileka napisał(a):Złomowanie auta w niemczech kosztuje ponad 500 euro + koszta wyrejestrowania, myślę iż jest możliwe że znajdzie się jakiś niemiec, który za przysłowiowe "pół darmo" odda takie auto ...

Sam zresztą widziałem Opla Corse, którego ktoś kupił za 20 Euro i tak wszystko porejestrował ... :)

Urząd celny ma 5 lat na sprawdzenie rzeczywistej wartości celnej samochodu sprowadzonego poprzez "nabycie wewnątrzwspólnotowe". W razie stwierdzenia rażącego zaniżenia ceny może dokonać wyceny samochodu i naliczyć akcyzę na nowo.
Sprowadzałem samochód i w ten sposób zostałem poinstruowany podczas załatwiania formalności w U.C. Jak na razie nikt mnie nie sprawdzał, ale ja nie mam "rażąco zaniżonej wartości na umowie".

W praktyce słyszałem, że Urząd głównie będzie się skupiał na weryfikowaniu samochodów nowszych niż 1992 rok.
kermon
www.Qrajdy.prv.pl
Citroen - polubisz każdą drogę
kermon
N1

Postprzez Ohlins » niedziela, 5 wrz 2004, 13:39

Mysle że Golf I będzie dobrym samochodem do kjs, na poczatek super autko
Ohlins
A6

Postprzez Albert(Zambrów) » czwartek, 6 sty 2005, 16:19

Jak braciak miał golfa to tez wsadzilismy silnik wiekszy. Nie było problemów, co prawda zmiana była z 1.1 na 1.3 bo autko było czysko uzytkowwe, i cały osprzęt pasował. Ale wiem ze np. z normalnego Kadetta do GSi sporo częsci nie pasuje. Trzeba wszystko sprowadzac, bo u mnie w miescie nie ma dostepnych wielu czesci do GSi. Jendak wracając do tematu Golf I takze mnie interesuje, i sczerze powiedziawszy w Białym jeździ chłopak 1m auto wymiata. Silnik tam siedzi 1.6 i takie tez rozwiazanie polecam. W klasie duze szanse na sukces a i gemeralke mozna zachaczyc. Moim zdaniem jest to świetne auto na poczatek, dosc szybkie, dosc tanie, i przy własciwym uzytkowaniu wytrzymałe.

Pozdrawiam!
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez fluff » czwartek, 6 sty 2005, 16:43

Golf mk1 1.6 gti to piekna sprawa. Wazy to tyle co nic, posiada 110km. Takie polaczenie daje niesamowite osiagi, wrazenia. Problemem moze byc natomiast znalezienie auta w odpowiednim stanie. Przykre, ale niestety rodzimi tjunerzy lubia to autko 'modyfikowac' na swoj wlasny sposob... i dbaja o tjunink a nie stan techniczny...
Power Is Nothing Without Control!
Duval ognia!!!
fluff
A5

Postprzez Lukt » piątek, 14 sty 2005, 21:52

Jak chcesz znać ceny golfów to szukaj na www.autoscout24.de a ja polecam toyote corolle GT ae82 silnik 1.6 ale 121km lub mocniejsze wersje 140 , części morzna dostać (zamienniki ) nie wszystko ale są , a autko naprawde wymiata masa koło 900 kg mówi sama za siebie
Lukt

Postprzez PrezeS_PL » środa, 26 sty 2005, 19:12

My tam smigamy, tanie auta a dobrze utrzymane nie sprawiaja klopotow.
Z czesciami do jedynki troche gorzej.
Ta jedynka ponizej smiga na silniku 2.0 z 98 roku a na skrzyni z II.
Polecal bym jednak dwojeczke, tona czesci pasuje z trojki, zreszta do jedynki tez ale juz nie tak duzo. Za to ciezko znalesc jedynke z dobra buda, moja dwojka to ostatni rok zero rdzy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jak nie wydzwonisz chodziaz raz w sezonie to znaczy ze nie jedziesz na granicy swoich mozliwosci.

https://www.facebook.com/PolishRallyMafia
PrezeS_PL
N2

Postprzez Whitek » niedziela, 30 sty 2005, 19:29

Lukt napisał(a):ja polecam toyote corolle GT ae82 silnik 1.6 ale 121km lub mocniejsze wersje 140 , części morzna dostać (zamienniki ) nie wszystko ale są , a autko naprawde wymiata masa koło 900 kg mówi sama za siebie

Masz na mysli chyba AE86 - RWD ? To jest jedyne autko ktore objechalo w klasie moja corolle 1,6
Swietne auto ale ciezko takie kupic
Obrazek
Whitek
N3

Postprzez yapko » poniedziałek, 18 kwi 2005, 15:29

Przepraszam z gory za ogloszenie na forum ale jestem zdesperowany...

Mam do sprzedania tanio Fieste XR2i 1.6(110KM) z 90 r, po blacharce, swiezo zrobione zawieszenie przod, nowy wydech, inst. gazowa, dwa komplety kol. Sprzedam bez gazu za niecale 2500, z gazem ok 1000 zl wiecej. Swietny samochod do KJS, czesci tansze niz do puga 205gti a samochod porownywalny. kontakt do mnie yapko_78@o2.pl.

Cena do negocjacji, nie chcialbym go rozbierac na czesci :(

Edit: Samochod stoi w Tarnowie, Malopolska
yapko
N2

Postprzez Lukt » niedziela, 29 maja 2005, 19:32

Whitek napisał(a):
Lukt napisał(a):ja polecam toyote corolle GT ae82 silnik 1.6 ale 121km lub mocniejsze wersje 140 , części morzna dostać (zamienniki ) nie wszystko ale są , a autko naprawde wymiata masa koło 900 kg mówi sama za siebie

Masz na mysli chyba AE86 - RWD ? To jest jedyne autko ktore objechalo w klasie moja corolle 1,6
Swietne auto ale ciezko takie kupic
Obrazek

whitek chodziło mi o ae82 FWD takie same silniczki jak w ae86 4age .
ae82 miało 121km-6600 i141nm5000 a ae86 130km i 150nm .ale ae82 jest lżejsza i krótsza wiem bo mam. tylko z napędem na tył sa niezłe boki i wychodziła wersja ze szperą .oba modele jest ciężko dostać , a jaka jest twoja 1.6
Lukt

Postprzez mtr » środa, 1 cze 2005, 16:55

Zeby nie zakladac nowego tematu zapytam tutaj.
Co sadzicie o skodzie favorit jako samochodzie do kjs? W dobrym stanie idzie kupic za moze troszke ponad 2000pln, czesci tanie jak barszcz ;) i moze udalo by sie takim czyms punkty zrobic. Chodzi mi glownie o koszty i prostote budowy skody i wydaje mi sie ze calkiem malym kosztem moznaby te punkciki uciułać. Wiadomo, ze 1.3 nie powala, ale jezdzi :D
Macie ewentualnie jakas alternatywe, w podobnych kosztach? bo golf I chyba jednak drozej wyjdzie...

pozdro
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez Kubus » niedziela, 5 cze 2005, 10:24

Powiem CI ze tez o tym myslelem, zastanawialewm sie równiez nad ładą samarą.Może ktoś z was ma jakieś doswiadczeniaz tymi samochodami?
www.facebook.pl/rajdomaniacy/
Kubus
A5

Postprzez mtr » niedziela, 5 cze 2005, 10:36

Tutaj znalazłem stronke ekipy startujacej skoda w KJS i innych pojezdzawkach. Wyslalem maila i dowiedzialem sie co nieco. Miedzy innymi ze skoda ta jest aktualnie na sprzedaz :) pozatym (cytuje) "nieszczęscie polega jednak na tym, iż jest on stosunkowo większy od Sejów czy Cinków, a
to właśnie z nimi przychodzi mi startować. Jednak jeśli miałbym się tym przejmować to nie startowałbym wogóle. Co do
tych gabarytów to mieści się wszędzie pod warunkiem, że masz dobry rękaw, co w favoritach jest niemalże zawsze jakimś
tam mankamentem." (...) "Więc jeśli mamy już rękaw
możemy bez problemu startować, my zajeliśmy 3 miejsce w klasie na KJS Gliwice objeżdzając kilka Sejów, Fieste a nawet
pługa 206 :-)"

Pozatym to co chyba wiekszosc wie: blachare w kazdej pewnie od razu trzeba bedzie zrobic, zawieche i nie zapomniec o rozporce na kielichy. Dodatkowo mozna dolna rozporke na mcphersony.

Ja mimo wszystko staram sie zebrac kase na taka favorite, bo punkty sie da tym zrobic i to calkiem za niewielkie pieniadze. pozdrawiam
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Poprzednia strona

Powrót do KJS