(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

ciekawosc...

Postprzez grandmaster » poniedziałek, 10 lut 2003, 20:02

Jestem ciekawy czy gdyby wygral Blomqvist albo Arai, to ich samochody zostalyby poddane tak wnikliwej kontroli. A tak wogole jak sprawdzali wszystko to mogli wziac Janusza na alkomat albo zmierzyc mu kombinezon jak w skokach narciarskich...
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 10 lut 2003, 20:28

oj chyba sie za bardzo nakrecacie... Bez nerwow, to wszystko sa przepisy... Taka ekipa co kontroluje nie ma kompetencji decyzyjnych i jak znalezli cos innego niz w papierach to dali to dalej do komisji sedziowskiej...i tyle. Tam uznaja, ze ok i bedzie po sprawie...

A co do wnikliwosci kontroli to pewnie poprostu tak jest w MS. Tam nie ma miejsca na przekrety i na zadne uklady...wierze w to.
Tomisny
N3

fakt...

Postprzez grandmaster » poniedziałek, 10 lut 2003, 20:33

Tomisny napisał(a):oj chyba sie za bardzo nakrecacie... Bez nerwow, to wszystko sa przepisy... Taka ekipa co kontroluje nie ma kompetencji decyzyjnych i jak znalezli cos innego niz w papierach to dali to dalej do komisji sedziowskiej...i tyle. Tam uznaja, ze ok i bedzie po sprawie...

A co do wnikliwosci kontroli to pewnie poprostu tak jest w MS. Tam nie ma miejsca na przekrety i na zadne uklady...wierze w to.

Nikt sie tutaj nie nakreca tylko broni co polskie.
Tomisny jak wytlumaczysz fakt ze Kuliga auto zostalo rozebrane na czynniki pierwsze, a u Blomqvist'a pobran tylko probke paliwa :?:
Jesli jak twierdzisz jest wnikliwa kontrola to niech sprawdza samochody chociaz samej czolowki tak wnikliwie jak Janusza.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 lut 2003, 20:35 przez grandmaster, łącznie edytowano 1 raz
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Transformer » poniedziałek, 10 lut 2003, 20:35

Spiskowa Teoria Dziejow ? Nie wazne czy sprawdzali samochod Blomqvista czy Arai (a na pewno tak bylo) wazne i niepokojace jest to ze to wlasnie w aucie Kuliga zostala znaleziona nieprawidłowosc ...
Aha jeszcze co do kary dla Holka - czy sobie na nia nie zasluzyl? Zmiana kola w strefie startu to jest duza korzysc - jezeli by nie zostal ukarany nie bylo by to fair w stosunku do innych zawodnikow.
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez Gustave » poniedziałek, 10 lut 2003, 20:50

Juz nie wspominajac o tej wkurzajacej akacji z kolem zamachowym (ale sie tego czepiaja, Burna tez udupili za to), to zastanawia mnie jak sobie Janusz&Krzysiek dadza rade z Araiem na szutrach. Przeciez gosciu w momencia odpadniecia z podowu awari mial ponad minute przewagi na Januszem wiec gdby nie awaria to raczej by Janusz nie wygral, a pozatym na pozostalych eliminacjach szutrowych poza Turcja (bede jaja w TV dzis ciagle o Turcji bo robic sie tam coraz "cieplej") posiada on jakies doswiadczenie bo kiedys jedzil jako 3 fabryczny w Subaru. A druga rzecz ktora mnie zastanawia to czy Krzysiek dobrze zrobil decydujac sie na Lancera 7 skoro w czolowce caly caly czas byly Imprezy oraz Evo 6 Janusza. Ojjj bedzie sie dziac i mam nadzieje ze Krzysiek i Tomek wiecej fure potestuja, Janusz bedzie mial czyste kolo zamachowe (szwedom żal dupe sciska), Sztuka nie bedzie daleko za nimi( a moze i przed ?) a sezon w polsce kiedys sie zacznie bo juz sie zaczynam przyzwyczajac ze w polsce nie ma rajdow.

ps. Tak calkiem poza tematem do prezes TVP ma lekko przerabane (przez A.Michnika) i mam nadzieje ze poleci ze stolka, a wiecie co sie msci teraz na nim ? TO ZE NAM RAJDOW PRZEZ ROK NIE POKAZYWALI! :twisted: :twisted: :twisted:
Ostatnio edytowano poniedziałek, 10 lut 2003, 20:55 przez Gustave, łącznie edytowano 1 raz
..:: CDAction: Speed-Zone- RallyCorner ::..
zawód: kochanie rajdów
Gustave
N1

Postprzez adi_A7 » poniedziałek, 10 lut 2003, 20:54

Transformer: o jakiej korzyści ty piszesz? Przecież mógł to koło zmienić 100m wcześniej, przed strefą startową i wtedy byłoby wszystko ok, tylko trochę późno się zorientował, że nie ma powietrza. Każdy zawodnik może zmieniać koło na dojazdówce i na oesie.
adi_A7
N1

Postprzez Transformer » poniedziałek, 10 lut 2003, 21:35

O takiej korzysci ze jakby zmienial kolo na oesie to by stracil wlasnie ok 3-4 min - a ze nie zauwazył tego przed strefa start to juz jego gapiostwo (zreszta sam sie do tego przyznal).
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez Gustave » poniedziałek, 10 lut 2003, 21:42

ale wtedy na OS bylby korek jak na zakopiance bo skokach w zakopanem! bo inni nie mieli by go jak wyprzedzic bo OS zaczynal sie tunelem snieznym (<-- fajna nazwa, chcialbym sie tym przejechal, pewnie znaki widac tylko latem :wink: )
..:: CDAction: Speed-Zone- RallyCorner ::..
zawód: kochanie rajdów
Gustave
N1

Postprzez Truskawa » poniedziałek, 10 lut 2003, 22:56

Dlaczego szerzycie jakas teorie spisku przeciwko Polakom ? Normalną rzeczą w rajdach (i innycgh dyscyplinach) jest że zwycięzca jest sprawdzany. nieważne czy to są testy na doping czy "rozebranie na atomy" samochodu. Krzyśka mogli ukarać łagodniej i fakt - może była to pokazówka, ale kary dla zawodników są chyba przewidziane w regulaminie - złamał przepis dostał karę. Przecież w zeszłym roku Peugeoty też zostały ukarane tyle, że za lekkie koło zamachowe a Loeb w Monte też został ukarany za zmianę opon w nieprzewidzianym miejscu czy czasie. Zasady są zasadami - zawodnicy powinni zapoznać się z regulaminem i go przestrzegać. W Mistrzostwach takiej rangi nie ma czegoś takiego - nie chciałem, nie wiedziałem, zapomniałem.... Przykre jest że spotyka to naszych rodaków, ale nic na to nie poradzimy, a szukanie kozla ofiarnego w postaci komisarzy jest chyba nie na miejscu.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez Wilu » poniedziałek, 10 lut 2003, 23:10

sprawa się jeszcze nie wyjaśniła, więc musimy poczekać na ostateczne decyzje, co do terori spiskowych, to zazwyczaj takich kontroli na badaniu technicznym nie robi się przypadkowo, zazwyczaj jakis gal alonim daje cynk, ale to moje zdanie. nik nie musi się z nim zgadzać. ten samochód jest pechowy, pogrązłył Bębenka, może pogrążyć i Kuliga.
a chłopaki szukali, szukali i znaleźli. hyba to koło zamachowe nie było kupione u Steca co??? to by była teoria spisku dopiero, scenarusz na film.

musimy nastawić się pozytywnie, nawet jak go zdyskwalifikują, to bedzie miał nauczkę i auto przygotowywał jeszcze staranniej.
hyba zaważył tutaj fakt, iż Janusz jechał swoim samochodem, przygotowanym w kraju, bo któż by śmiał rozkręcać fabryczne enkowe subaru, czy też inne auto renomowanej wypożyczalni.

szpiegiem jestem :twisted: :twisted: z mat planety
Wilu
N4

Postprzez thompson40 » poniedziałek, 10 lut 2003, 23:17

nie wiem, zobaczymy aż sprawa się wyjaśni ale lipa by była gdyby coś było nie tak jak powinno. janusz pokazał że potrafi jeździć szybko, tylko czy samochód był odpowiednio przygotowany??? jeśli koło zamachowe było źle przygotowane celowo w co wątpię to nie będę miał jakichkolwiek złudzeń dlaczego rajdy w polsce przeżywają kryzys. pamiętam afere z kucharem na rajdzie bodajże kormoran 2001. niby nikomu to nie przeszkadzało a jednak kuchar został zdyswalifikowany.
bardzo bym chciał żeby sprawa szybko się rozstrzygnęła i żeby janek mógł świętować zwycięstwo.
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez Tomisny » poniedziałek, 10 lut 2003, 23:59

Truskawa ma racje. MS to nie jakies tam imprezy robione przez kolegow ale powazna impreza... Regulamine jest regulaminem a jego przestrzeganie czyni zasady klarownymi i przejrzystymi dla wszystkich. To ze Holek dostal kare nie powinno podlegac zadnym dyskusjom... Poprostu zlamal zasady i nikt go sie nie bedzie pytal dlaczego... Jego blad, za pozno zauwazyl usterke...no i za to zaplacil...

Co do Janusza i rozbierania jego samochodu to taki tez jest chyba regulamin... Jezeli nie daj Boze zdyskwalifikuja Janusza, beda musieli zbadac auto Blomquista...o ile nie bedzie za pozno. Wiec mam nadzieje ze decyzja zapadnie szybko i na korzysc Janusza...
Tomisny
N3

Postprzez WAPNO » wtorek, 11 lut 2003, 08:44

Wilu powiedz mi jak to Janusz ma auto staranniej przygotowywać? Kierowca to auto przygotowuje na poziomie kjs, ewentualnie pzm. Ale jemu to samochód przygotowuje serwis, a nie on. Więc sam nie ma pojęcia co mu tam wsadzą. A koło w Rally Artcie kupione było.
WAPNO
A6

Postprzez Truskawa » wtorek, 11 lut 2003, 15:41

nawet jeżeli Janusz zostanie zdyskfalifikowany (tylko nie to !!) to będzie to kolejne doświadczenie. Janusz z swoim zespołem i mechanikami będą zwracać większą uwagę naragulamin i na to co montuje się do jego samochodu, oraz ewentualne przeróbki. Polscy zawodnicy będą także korzystać z doświadczenia Janusza. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. I nawet w momencie dyskfalifikacji Janusz bedzie zwyciezca - nawet jesli nie bedzie jego nazwiska w klasyfikacji. Inni zawodnicu będą się z nim liczyć i odczuwać wovbec niego respekt, szacunek - juz w tej chwili wydaje mi sie ze "pokazal" sie w rajdowym srodowisku RSMS. jesli Januszowi udalo sie powtorzyc wynik w Nowej Zelandii - uwazany by byl za jednego z faworytów. (kto wie czy juz tak nie jest).

Niewazne czy zostanie zdyskfalifikowany - dla nas kibiców rajdowych z Polski i tak to on wygral ten rajd...... WIELKIE BRAWA !!!
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez TommiCrazy » wtorek, 11 lut 2003, 16:40

Z innej beczki :) Miło się czyta o Polakach w zagranicznych serwisach .
http://www.mitsubishi-motors.co.jp/moto ... index.html
tam napisali o Kuligu i Hołowczycu ale jak zwykle pomylili nazwisko naszej medialnej gwiazdy , Holo powinien miec jakiś pseudonim medialny :)np Crunch-Hol heh .
Jest nawet zdiecie Kuliga auta w akcji :) Miło :twisted:
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum