Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » środa, 29 gru 2004, 05:09

tomi_kl napisał(a):Barum 2005 to klasyk - to trzeba zobaczyć , w końcu ME i walka Leszka z pepikami :)

Tak, na Barumie trzeba byc. A walka Leszka tez jest, jednak szanse, ze mozna go zobaczec na ramie finishowej sa takie, jak znalezienie igly w stoku siana :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez hairpin » środa, 29 gru 2004, 10:56

na Bohemi będzie najwięcej WRC'ów, Kopecky ma jechać Fabia i jak co roku pewnie zaproszą gośći z WRC'ami. Ale i tak wolał bym pojechać na Barum ale to pewnie się nie uda :(
hairpin
A5

Postprzez Wilu » środa, 29 gru 2004, 13:35

ja nie wiem co Was tak kręci w Barum, marna trasa autostradami. Pindula owszem ciekawa ale bardziej dla załogi niż kibica. Mój typ nr jeden w CZ to Bohemia i wam się właśnie zamierzam wybrać.
Wilu
N4

Postprzez hairpin » środa, 29 gru 2004, 15:03

ja nie wiem co Was tak kręci w Barum, marna trasa autostradami. Pindula owszem ciekawa ale bardziej dla załogi niż kibica. Mój typ nr jeden w CZ to Bohemia i wam się właśnie zamierzam wybrać.

obsada bratku, obsada. Nie ryzykował bym stwierdzenia z autostradami. Kilka OS'ów udało nam się objechać i naprawdę było w czym wybierać. Pindula-pewnie trafiłeś w to miejsce gdzie w zeszłym roku wypakował Kresta, tam rzeczywiśćie było drętwo, ale wystarczyło wybrać się ok 1km pod prąd OS'u i była niezły hopka z b.szybkim prawym. Poza tym na Barum panuje świetna atmosfera wśród kibiców i organizatorów. A bohemia? fajne OS'y ale tylko w sobotę bo w niedziele nuuuuuuuuuda. Podobno najładniejszy rajd w CZ to Krumlov, jak pojadę w tym roku to się wypowiem, choć już z on-boardów Kopeckiego z krumlova mogę wywnioskować że to pikny rajd.
hairpin
A5

Postprzez rajdowa_kobitka » środa, 29 gru 2004, 15:56

hairpin napisał(a):nie ryzykował bym stwierdzenia z autostradami. Kilka OS'ów udało nam się objechać i naprawdę było w czym wybierać.

Ojj było było... aż za dużo do wyboru :)
Sz.Pilotka P.Hairpina :D
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez Wilu » środa, 29 gru 2004, 16:42

no jasne, że jest w czym wybierać nie mniej nie odpowiada mi specyfika tych oesów, dla mnie poprostu są autostradowe. jest kilka ciekawych miejsc ale ileż można to samo. oesy Barum akurat znam bo objeżdżone, a Pindula nawet upalana na hardcora.

obsada cóż, to chyba jedyna zaleta.
Wilu
N4

Postprzez qbus » środa, 29 gru 2004, 17:24

Zaleta której powoli się Barum pozbywa z winy FIA ofkors. Dużo bardziej od Barum podobały mi się Tatry. przynajmniej pierwszy dzień. lepsze partie do oglądania.
Jestem namawiany na wyjazd na Janner ale jakoś średnio mnie ten rajd pociąga wolałbym np. na koniec sezonu zobaczyć Waldviertel czy coś.
Może Węgry? bo MŚ jeszcze nie teraz.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez pwrc » środa, 29 gru 2004, 21:10

pozwole sobie wyrazic opinię moja i nieobecnego chwilowo kolegi goldena
nam też bardziej przypadły do gustu oesy Bohemii-rzeczywiscie drugi dzień jest całkiem inny-mozna podyskutować fajny czy nie, nam sie podobało, taka miła odmiana
tylko przypomnę, że w 2003 wystrtowało 19 aut WRC, więcej niz na Barum
(puchar Skody Octavii WRC ;) ), niewiele brakowało, a byłoby 20 aut WRC, Lancerów nie liczylem ;)
na obsadę w kwestii aut słabszych tez nie można narzekać, Bohemia to el. pucharu (oops zapomniałem jakiego) ale wiekszośc zainteresowanych najpewniej wie,rajd jest doskonale zorganizowany, ludzi, choc niemało, jest mniej niz na Barum

no i oczywiście "FESTIWAL BOKÓW SOSNOVA" !!

moim skromnym zdaniem w 2005 jest wieksza szansa na zobaczenie aut WRC na Bohemii niz na Barum, juz w tym roku organizator miał problemy z przepchnięciem wurców, udało sie bo było sporo, drugi raz pewnie nie przejdzie, choc bardzo bym chciał, zeby wurce jednak pojechały
nie wiem jak inni zawodnicy, ale Vojtechy i Enge są z Liberca lub okolic
pewnie będą chcieli pojechac swój domowy rajd, licze tez na Skodę - najpewniej Honza K. plus jakis gość

sie troche rozpisałem, jeszcze jakby mnie tomi powoził po oesach jak w tym roku to juz wogóle byłoby super 8)

PS: r.kobitka - jest jakaś szansa na płyty z on boardami Kopeckiego?
chetnie bym to nabył, ew wymienił sie jakimis materiałami
pwrc
A5

Postprzez hairpin » środa, 29 gru 2004, 22:27

nie mniej nie odpowiada mi specyfika tych oesów, dla mnie poprostu są autostradowe

tylko jak to rozumieć bo dla mnie bardziej autostradowe są OS'y bohemi. Są szersze i mają bardziej równą nawierzchnie. Wiem bo objeździłem wszystkie OS'y bohemi i dużą część OS'ów Barumki. Dyskusji nie podlega fakt że mają swój urok a reszta to już kwestia gustu. OS'y Barumki bardziej mi leżą bo moim zdaniem są bardziej wymagające od kierowcy.

rzeczywiscie drugi dzień jest całkiem inny-mozna podyskutować fajny czy nie

nam się nie podobało w 2003 można było obejrzeć max 2 OS'y i naprawdę nie było ciekawych miejscówek, nawet prawie 20 WRC'ów nie było w stanie zrobić jakiegokolwiek show w tamtych warunkach, więc w 2004 nawet się nie kusiliśmy na niedzielną wyprawę. Absolutnie tego ruchu nie żałuje, bo po obejrzeniu wszystkich dostępnych filmów utwierdziłem się w przekonaniu, że niedzielne RZ'ty są nudne.

moim skromnym zdaniem w 2005 jest wieksza szansa na zobaczenie aut WRC na Bohemii niz na Barum

i tak też będzie chociażby ze względu na patronat Skody nad rajdem bohemia, minimum jedna Fabia (Kopecky) jest murowana. W drugiej może ktoś z fabryki? no i pewnie Schie się zjawi ze swoją Corollą.

obsada cóż, to chyba jedyna zaleta

żeby nie było nieporozumień miałem na myśli obsadę europejską, a przede wszystkim polskich kierowców. Na tym rajdzie można skonfrontować umiejętności naszych drajverów, południowych sąsiadów i reszty europy :)
hairpin
A5

Postprzez rajdowa_kobitka » środa, 29 gru 2004, 22:53

Bohemia OK- blisko i w ogole nieźle, ale cała atmosferka Barumki- to jest kwintesencja rajdowania :D

pwrc: szansa jest :) tylko trzeba ustalić sposób dostarczenia. odezwij sie na priv albo gg.
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez rajdowa_kobitka » czwartek, 30 gru 2004, 12:33

Obrazek

A tak wygladalo autko Wolfa :roll:

reszta foto z Praskiego : http://rajdy.gery.pl/content.php?galeria=44
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez Wilu » poniedziałek, 3 sty 2005, 11:28

Honza jak wiemy zmienił auto na marniawe evo 7. Czesi piszą, że już zaliczył testowe kilometry, nawet można sobie malowanie zlukać tutaj.
Wilu
N4

Postprzez Gustaw » poniedziałek, 3 sty 2005, 13:42

po tym co zobaczylem na DVD z onboardami Kopeckiego.... wiadomosc o starcie w Evo7 (juz wczesniej slyszalem) to totalna zalamka :cry: , ktos zna powody ? Matador na drzwiach czyli sie nie wycofali... Podziwiam go za to zbudowal auto i dalej bedzie jezdzil.. ale te onboardy, juz calkiem dobrze umiem Bohemie
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez qbus » poniedziałek, 3 sty 2005, 17:30

Już to było przerabiane. Kopecky chyba po prostu uznał że jeżdżenie po raz kolejny po tych samych odcinkach jest mało rozwojowe i pora wyruszyć za granice. w planach były Mistrzostwa Świata JWRC/PCWRC a w najgorszym przypadku ME. przypuszczam że zaliczy jakieś europejskie rundy w MŚ no i wybrane eliminacje ME. może zawita i do nas?
no i starty 3 fabryczną Skodą w jakimś/jakichś rajdzie/rajdach asfaltowych.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Wilu » piątek, 14 sty 2005, 00:40

jak już Hairpin napisał Janek pojedzie w cyklu ME, czyli zawita i u nas. można wyczytać na "czechosłowackich" portalach, że będzie go uczył profesji Jani Passonen.

z innej beczki, Skoda planuje wystawić fabryczne WRC na rajd Tatr oraz oczywiście Bohemię.

i znowu inna beczka: Barum Rally se pojede jako kandidátský podnik MS.

o tym wszystkim w języku ojczystym knedli z gulaszem można poczytać sobie tu oraz tu.
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME