Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez maciekd » sobota, 25 gru 2004, 22:55

Sarrazin w życiu nie jechał po lodzie więc nie ma szans!
maciekd
A6

Postprzez Megas WRC » sobota, 25 gru 2004, 23:30

Poczekamy zobaczymy.
Megas WRC
A5

Re: 73e Rallye Automobile Monte Carlo

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 26 gru 2004, 00:06

LIPciu napisał(a):dlaczego z numerem 3 jedzie ford?? przeciez drugie miejsce po loebie zajął solberg. czy może dlatego że ford zdobył wicemistrzostwo??

o ile dobrze pamiętam to numery w mś przyznaje się zespołom fabrycznym w następujący sposób:pierwsze dwa(1,2)dostaje team,w którym jeździ mistrz świata(Solberg i Hirvonen mieli w 2004 numery 1 i 2),natomiast pozostałym kolejno wg kolejności w mistrzostwach producentów,Citroen choć miał mistrza w producentach musiał "odstąpić" pierwsze dwa numery Subaru z racji tego,że Subaru miało mistrza wśród kierowców,gdyby np Loeb przeszedł na sezon 2005 do Peugeota to właśnie ten team dostałby numery 1 i 2

"Monte" ciężko będzie typować w 2005,wiadomo,że Loeb będzie szybki,ale i Gronholm sobie nieźle tam radzi,tak samo Martin,Kresta też w dobrym samochodzie może walczyć o podium,Gardemeister też sobie tam nieźle radził,Duval też łatwo się nie da,oj będzie ciężko z typowaniem...
rally_fan1
N3

Postprzez Banan » niedziela, 26 gru 2004, 01:32

34 zgloszenia. Zal komentowac...
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Łukasz » niedziela, 26 gru 2004, 16:49

Dobra passa Loeba w Monte nie będzie trwała w nieskończoność więc tak przewiduję że w tym roku nie wygra Francuz ale nie można go też lekceważyć. Solberg chyba nie najlepiej się czuje na asfaltach więc nie podejrzewam aby wygrał. Uważam że liczyć się będzie Martin i Gronholm. A czarnym rumakiem może być Kresta. Liczę też na dobry występ Skody. Niech no się ten sezon już zacznie bo mnie już nosi.
Łukasz
N3

Postprzez Ohlins » niedziela, 26 gru 2004, 22:20

ja mysle że Markko wygra, pod warunkiem że dobrze oswoił sie z 307
Ohlins
A6

Postprzez Matador » poniedziałek, 27 gru 2004, 18:36

Moje typy:
1. Loeb
2. Duval
3. Martin
4. Solberg
5. Gronholm
6. Gardemeister
7. Schwarz
8. Auriol, może Sarrazin

Typy totalnie wariackie bo składy w porównaniu z zeszłym sezonem też mocno pomieszane i troche ciężko będzie przewidzieć przebieg wydarzeń. Jedynie co do pierwszego miejsca jestem prawie pewien, po cichu licze na Auriola. Co prawda ma już za sobą starty w Peugeocie ale przerwa chyba jednak zrobi swoje. Zobaczymy...

Jeśli chodzi o liste zgłoszeń to szkoda gadać, w MŚ krótsza była chyba jedynie na którymś rajdze Safari.
Matador
A5

Postprzez LIPciu » poniedziałek, 27 gru 2004, 20:01

moim skromnym zdanie kresta nie pokaże się z dobrej strony. wielu z was typuje go czarnym koniem tegorocznego monte. myśle że nie przyczyma ciśnienia i walka skończy się w rowie. mam takie dziwne przeczucie...
LIPciu
A5

Postprzez rak818 » wtorek, 28 gru 2004, 11:19

1. Marko (no bo kiedy? jak nie teraz!) :D
- doskonały kierowca, który powinien wreszcie osiągnąć coś dużego
- 307-ka szybki WRC, który mam nadzieje dojrzał do wygrywania

Ciekawy jestem w tym sezonie Loeba, a zwłaszcza jego motywacji. Jeśli bedzie nadal jeździł jak w sezonie 2004 (szybko i skutecznie) to mamy mistrza na jeszcze jakieś dwa sezony 8)
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez munieck » wtorek, 28 gru 2004, 23:38

rak818 napisał(a):Ciekawy jestem w tym sezonie Loeba, a zwłaszcza jego motywacji. Jeśli bedzie nadal jeździł jak w sezonie 2004 (szybko i skutecznie) to mamy mistrza na jeszcze jakieś dwa sezony 8)

Taki maly OT. Sorry. Tak sie teraz zastanawiam... jesli PSA faktycznie sie wycofa, to gdzie trafi Seba po przyszlym sezonie i jak poradzi sobie w innym teamie. Bo chcialbym zwrocic uwage na fakt, ze Loeb NIGDY nie jechal rajdu innym wurcem niz Xsara (jezeli sie myle, to prosze mnie poprawic, ale jesli nawet, to byly to sporadyczne starty, a ROC sie nie liczy :wink:). W zasadzie to on jest z Xsara zrosniety tak, jak z wlasna reka, bo siedzial w niej od samego poczatku jej powstania. IMHO to ma spore znaczenie. Bynajmniej, nie zrozumcie mnie zle, nie chce przez to powiedziec, ze Seba ma mistrza tylko dlatego, ze zna perfekcyjnie samochod...
Nie sztuka zabic muche na przedniej szybie. Na bocznej juz tak :-)
munieck
N3

Postprzez rak818 » środa, 29 gru 2004, 10:22

Loeb w 2000 roku dwa sporadyczne starty Corolą WRC
http://www.rallybase.nl/index.php?type=profile&driverid=263

i faktycznie na dzień dzisiejszy można powiedzieć, że perfekcyjnie zna Xsarę, ale w pierwszym roku startów w WRC (2002) w pierwszym rajdzie (Monte) drugie miejsce, a na pamiętnym pierwszym ADAC-u zwycięstwo.
rak818
A5

Postprzez Ohlins » środa, 29 gru 2004, 10:42

rak818 napisał(a):Loeb w 2000 roku dwa sporadyczne starty Corolą WRC

i faktycznie na dzień dzisiejszy można powiedzieć, że perfekcyjnie zna Xsarę, ale w pierwszym roku startów w WRC (2002) w pierwszym rajdzie (Monte) drugie miejsce, a na pamiętnym pierwszym ADAC-u zwycięstwo.

pierwszy start Loeba w WRC był wcześniej, chyba w 2001 roku na rajdzie San Reamo gdzie zajął 2 miejsce
Ohlins
A6

Postprzez rak818 » środa, 29 gru 2004, 10:52

Przemciu napisał(a):
rak818 napisał(a):Loeb w 2000 roku dwa sporadyczne starty Corolą WRC

pierwszy start Loeba w WRC był wcześniej, chyba w 2001 roku na rajdzie San Reamo gdzie zajął 2 miejsce

racja, ale 2002 pełen cykl WRC
rak818
A5

Postprzez mototom » środa, 29 gru 2004, 12:18

munieck napisał(a):jesli PSA faktycznie sie wycofa, to gdzie trafi Seba po przyszlym sezonie i jak poradzi sobie w innym teamie. Bo chcialbym zwrocic uwage na fakt, ze Loeb NIGDY nie jechal rajdu innym wurcem niz Xsara

Myślę, że akurat ten zawodnik najmniejszy problem będzie miał ze znalezieniem nowego miejsca zatrudnienia. Jeśli PSA żeczywiście się wycofa, co mi się niewydaje chyba, bo po co Duval by na rok z Cytryna podpisywał kontrakt jeśli ford mu na 4 lata dawał, tak samo Martin ale nieważne.
Myslę, że Ford i Subaru juz kombinują jak ściągnąć go do siebie na sezon 2006.
mototom
A6

Postprzez stein911 » środa, 29 gru 2004, 12:33

Jestem bardzo ciekawa wystepów Sarrazina. Napewno nie będzie liczył sie w walce 1 miejsce, ale wydaje mi się, że jest w stanie nieźle namieszać.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata