Według mnie nikon powinien zniknąć z kalendarza po co nam trzy elmoty ?

Moderator: SebaSTI
Według mnie nikon powinien zniknąć z kalendarza po co nam trzy elmoty ?
Banan napisał(a):W rajdach chodzi, zeby jezdzic szybko, a nie ograniczc predkosci (oczywiscie, jesli jest prosta 2km to rozumiem).
Łukasz napisał(a):Mi nie chodzi o ograniczenie prędkości do 40 km/h ale jak nie raz zawodnicy mówią że rozpędzili samochody do "odcięcia" to to też chyba nie o to chodzi. Wogólę zagraniczni kierowcy też ilekroć przyjadą do Polski to mówią że mamy piekielnie szybkie trasy, nawet że mamy najszybsze trasy w Europie.
Nie wiem czy się zrozumieliśmy, mam nadzieję że tak.
Łukasz napisał(a):No właśnie o to mi chodzi![]()
. W Europie, nie tylko we Francji trasy rajdów są bardziej kręte, wolniejsze i techniczne. W podobny sposób o naszych rajdowych trasach mówił nie tylko Jaen-Joshep, ale także Pedersolli (Włoch), Campos (Portugalczyk) czy Thiry (Belg). Więc nie tylko Francuzi są przyzwyczajeni do takich wolnych tras
![]()
. Zresztą to potwierdzają wyniki ME - małe, zwinne S1600 dominuje.
W Europie, nie tylko we Francji trasy rajdów są bardziej kręte, wolniejsze i techniczne
Prędkość w rajdach jest mało ważna najważniejsze jest przede wszystkim bezpieczeństwo
Mi nie chodzi o ograniczenie prędkości do 40 km/h ale jak nie raz zawodnicy mówią że rozpędzili samochody do "odcięcia" to to też chyba nie o to chodzi. Wogólę zagraniczni kierowcy też ilekroć przyjadą do Polski to mówią że mamy piekielnie szybkie trasy, nawet że mamy najszybsze trasy w Europie
A według mnie RSMP powinny być następujące:
- 8 rajdów - 4 asfaltowe i 4 szutrowe
- bardziej kręte, wolniejsze i dłuższe OS-y
I to tyle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości