Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez TSRALLY » środa, 8 gru 2004, 21:15

Ja:Ile kosztuje u Ciebie wypożyczenie Lancera za kilometr??
Janusz Kulig:Przyjedź do Krakowa, na pewno się dogadamy

Tych słów nie zapomnę do końca życia, Janusza także
TSRALLY
N3

Postprzez golden » piątek, 10 gru 2004, 00:37

no dobra, ale ja malo co rozumiem
gosc gada, ze koszty s1600 sa wieksze niz wurcow - daje przyklad frycza
i tyle
glownie jest cos o akcji save wrc - to wiem - to ze w 2005 beda jeszcze jakies wurce to tez wiem

ale co od 2006?
golden
A6

Postprzez qbus » piątek, 10 gru 2004, 15:39

Czesi w ramach dwóch pierwszych eliminacji organizują sobie WinterCup.
Dosyć wysokie premie finansowe. Ciekawy pomysł.
:arrow:

Czy na Sumavie będą dozwolone kolce w tym roku? gdzieś czytałem że organizatorzy walczą o to.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez hairpin » środa, 15 gru 2004, 23:32

no i proszę bardzo dwóch Czechów zgłoszonych do JWRC Valousek i Prokop. Mam nadzieję że nie skończy się tylko na zgłoszeniu jak to miało miejsce w przypadku "Valdy" w 2003 roku. Osobiście zbyt wielkich sukcesów im nie wróże, ale grunt że chłopaki się rozwijają.
hairpin
A5

Postprzez rajdowa_kobitka » poniedziałek, 20 gru 2004, 17:52

rajdowa_kobitka
N3

Postprzez tomi_kl » sobota, 25 gru 2004, 00:59

Obrazek
:arrow: http://rally.motorhome.cz/news/modules. ... e&sid=2688

Podziekowanie dla fanów ! Kazdy kto wpłacił kase jest na nr na drzwiach , oraz otrzyma plakat od Kresty z podziekowaniem

Taka atrapa ma byc wystawiona na Rajdzie Monte Carlo na serwisie Forda
tomi_kl
A6

Postprzez mtr » sobota, 25 gru 2004, 02:02

Ehh, Czesi są wielcy... Podziwiam ich za ta akcje. My Polacy to tylko narzekac potrafimy jak to zle sie dzieje w rajdach. Eh, co ja wogóle mówie. U nas najbardziej popularne sporty maja sie coraz gorzej, a co dopiero rajdy, ktore nie sa az tak popularne (choc sonda na wp pokazala co innego ;) ). Pozostaje mi życzyć tylko wiele sukcesów Romanowi Kreście i całemu czeskiemu światkowi rajdowemu... należy im sie.
http://www.akzamkowy.org
tlen: rally-3qpl@tlen.pl
gg: 4517826
mtr
N3

Postprzez Wilu » poniedziałek, 27 gru 2004, 19:29

tak czytam różne doniesienia na temat przyszłego sezonu w Czechach i na Słowacji i niestety z przykrością trzeba stwierdzić, iż cały magnes, który przyciągał rzesze kibiców z Polski, Austrii, Węgier będzie poważnie nadwątlony. wiemy, że w WRC napewno pojadą Vojtechowie i to tyle. nawet Matador Skoda Team się wycofał. marnie to widzę, no chyba, że ktoś się będzie emocjonował "czechosłowacką" enką, czy tam ośką. o ile jeszcze mistrzostwa Słowacji mogą być ciekawe, ze względu na starty Grzyba, to Czeski serial straci sporo na popularności, nie mniej osobiście się nie zrażam. zastanawiam się tylko gdzie ja zobaczę za kilka lat octavię wrc lub kit car w akcji, jak cholera nie u nich.
Wilu
N4

Postprzez Raven » poniedziałek, 27 gru 2004, 19:36

Tak wiec okazalo sie, ze do Czech warto jezdzic tylko na wrc, a jak sie chlopaki przesiada na s1600 i eNki to "nagle staja sie" gorszymi zawodmnikami ;) :P
Raven
A6

Postprzez Wilu » poniedziałek, 27 gru 2004, 20:15

widzisz, dużo w Twojej wypowiedzi racji. bo powiedz ilu kibiców z Polski jadących na Barum potrafi wymienić zawodników startujących w klasie a6, słabszych klasach, ilu wie kto tam w n4 jeździ ? widzisz ja tam jeżdżę pooglądać różniste skody w akcji, to mój cel różny jednak od ogółu.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 27 gru 2004, 20:54 przez Wilu, łącznie edytowano 1 raz
Wilu
N4

Postprzez pwrc » poniedziałek, 27 gru 2004, 20:39

Raven napisał(a):Tak wiec okazalo sie, ze do Czech warto jezdzic tylko na wrc

rozumiem, że chciałeś zawstydzić te dziesiatki tysięcy ludzi, którzy w ostatnich kilku latach masowo odwiedzali Czechy w celach rajdowych,
nie wyłączając takiego jednego o pseudonimie Raven :lol:

Raven napisał(a):a jak sie chlopaki przesiada na s1600 i eNki to "nagle staja sie" gorszymi zawodmnikami ;) :P

jeśli znasz jakiegos kierowcę, który N-ką czy S1600 jest w stanie pojechac tak jak Kresta czy Kopecky wurcem to pisz-chętnie sie wybiore poogladać :wink: , pewnie nie tylko ja

PS: wszystkim najlepszego w Nowym Roku, duzo rajdowych wrażeń :!:
pwrc
A5

Postprzez mototom » poniedziałek, 27 gru 2004, 21:20

To chyba jasne, że do Czech jeździ się ogladać WRC. Mnie to nie dziwi, że po przejeździe chmary tych samochodów S1600 i Nki dla niektórych są nieciekawe, chociaż gdyby było kilku kierowców którzy umieliby je wykozystywać w pełni mogłoby być nieźle. To tak jakby pojechać na F1 po to żeby ogladać wyścigi towarzyszące. Jasne, napewno by się je ogladało ale nie z takim zaciekawieniem jak główną część imprezy. Tak samo jest w Czechach.
mototom
A6

Postprzez Raven » wtorek, 28 gru 2004, 17:21

Moze cie to zaskoczy pwrc, ale ja jechalem do Czech ogladac walke o ME, mozesz nie wierzyc, ale chyba mnie troche znasz i chyba jednak to zrozumiesz. Oczywiscie wrc bylo milym dodatkiem :)

jeśli znasz jakiegos kierowcę, który N-ką czy S1600 jest w stanie pojechac tak jak Kresta czy Kopecky wurcem to pisz-chętnie sie wybiore poogladać, pewnie nie tylko ja

Polecam wyprawe do wielkiego buta ;) Oczywiscie nie ma szans aby pojechac rownie szybko s1600 (czy tez eNka) co wrc, ale wizualnie bija ich tam na glowe, ze nie wspomne o wielokrotnie wiekszych umiejetnosicach. Mowilem juz tez, ze gdyby wsadzic Kopeckeigo czy Pecha i np. Kuchara i Kuzaja w takie same samohocdy, to byloby 2:0 dla Bialego Orla :)
Wy sie strasznie pienice jak ja zlewam z Czechow, ale mnie po prostu smieszy jak ktos nie potrafi pozniej powtorzyc nawet nazwiska zawodnikow ktorych widzial (pomijam tu oczywiscie pewne osoby z tego dzialu forum, bo tu mam wrazenie, ze tu trzeba nieco wiecej wiedziec).

Tak wiec goldeny, pawly i wilki ;) pax! Ja po prostu stanowie naturalna rownowage tego forum, co by nie robic z MMCR nie wiadomo czego :)

PS. A teraz oddalam sie i wlaczam kasete "ERC Review 1992-2001" co zem ja pod choinke z Austrii dostal :P
Raven
A6

Postprzez pwrc » wtorek, 28 gru 2004, 23:14

Raven - ani trochę sie nie "pienię", jesli ktos widział co wyrabiał Kopecky na Bohemii czy Barum to raczej go nie przekonasz do swojej opinii
taka jazda obroni sie sama, na sukcesy na świecie Honza ma czas
szanuje twoją opinię, choc czasem wydaje mi sie, że z ta krytyką Czechów troche przesadzasz :wink:

w moim tekscie powyżej nie było złosliwości, nie mam ochoty na żadne kłotnie, tym bardziej, ze jak obaj wiemy z doświadczenia nikt nikogo tu nie przekonał :wink:

nie podzielam Twojej opinii nt wyzszosci "naszych" nad "tamtymi",
choc bardzo bym chciał, żeby tak własnie było :!:

PS1: do wielkiego buta chetnie sie wybiorę
PS2: kaseta ERC 1992-2001 jest fajna, szkoda, że tylko 60min

jeszcze raz najlepszego w nowym roku! :)
pwrc
A5

Postprzez tomi_kl » środa, 29 gru 2004, 02:46

pwrc napisał(a):Raven - ani trochę sie nie "pienię", jesli ktos widział co wyrabiał Kopecky na Bohemii czy Barum to raczej go nie przekonasz do swojej opinii
taka jazda obroni sie sama, :)

Tatry , Barum , Bochemia to było coś pieknego w 2004r.
Chłopaki z RALLY CZ WAWA dzieki za mile spedzony czas...

Z checia bym zobaczył w tym roku TATRY i BOCHEMIE - ale na WRC to nie ma co liczyć:(

Barum 2005 to klasyk - to trzeba zobaczyć , w końcu ME i walka Leszka z pepikami :)
tomi_kl
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME