(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez AZD » piątek, 7 lut 2003, 13:10

Solberg otrzymał 10 sek kary-tak byłby 11-ty.Wracając do Sołowowa- redakcji chodzilo chyba o to że Sołowow nie jest zgłoszony w kategorii samochodów produkcyjnych, ale jedzie i warto o nim wspomnieć.
AZD

Postprzez Truskawa » piątek, 7 lut 2003, 13:14

Zwróccie uwagę na fińskiego kierowce Jane Tuohino/Aho Jukka jadących Fordem Focusem WRC (przygotowanym przez LPM Racing - wiek ktoś coś o tym ?). Jane jest zwycięzcą Rajdu Arktycznego. W zeszłym roku tutaj w szwecji zajął 5 pozycje w generalce. Jak na razie jest 10.
Na os1 był 16 z 14,7 s straty do Loeba
Na os2 byl 5 z 12,2 s straty do Marcusa
W tym roku moze byc bardzo grozny - fajnie by bylo gdyby stanal na pudle.
P.S. Solberg ma 10 s kary za spóźnienie na os2.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez Truskawa » piątek, 7 lut 2003, 13:29

Nierozumiem pojawiania sie wynikow pomimo ze Marcus przyjechal pierwszy na os3.. to pierwsi w tabeli pokazali sie kierowcy cytryn..... chociaz w tabeli sa za nim ? Teraz jest juz w porzadku ale.... dlaczego tak sie dzieje.?
Zwracaliscie na uwage na liste startowa i priorytwty FIA ?
Tomek ma Priorytet 1 zas reszta polakow 3...
Truskawa
N2

Postprzez adi_A7 » piątek, 7 lut 2003, 14:13

Truskawa: lista startowa jest układana według miejsc zajmowanych w MŚ, a Markus ,w przeciwieństwie do kierowców cytryn, nic wielkiego nie osiągnął w tym roku
adi_A7
N1

Postprzez Wilu » piątek, 7 lut 2003, 14:16

Tomek powinien się obawiać Kresty, bo ten pokazał, że po śniegu też potrafi i wklepał Tomkowi na 43km 9 sekund, dobry występ a w czołówce strasznie bliziutko. Makinen chyba się obudził i podniecony jestem postawą Gardemeistera, bo Auriola raczej nie.

Co do Sołowowa, to nie wiem dlaczego nie ma jego czasu przejazdu z oesu 2, dziwny też ten ustalony czas enkowiczów.

Ale tak sobie myślę to dopiero początek, a już widać, że jeśli tempo będzie takie jak do tej pory będzie kłopot z dobrym miejscem.
Pozytywna sytuacja w grupie N, nasi dają niczego sobie i mogą być punkty dla każdego z nich, oby tak dalej.
Wilu
N4

Postprzez Truskawa » piątek, 7 lut 2003, 14:26

Ja jako liste srartową rozumiem listę zgłoszeń do rajdu. Mi chodziło o wyniki na oes3 i po oes3. Więc tobie adi_a7 pewnie tez o to chodzi. Ale co mnie jeszcze zdziwiło to jakas chwile potem przed kierowcami cytryn (byli na 3 pierwszych pozycjach z 3 ) pojawili sie kierowcy peugeota wiec - chyba nie jest do konca tak jak muwisz.... bo powinni pojawic sie ford...
P.s Andreas Erikson (S) Ford Focus WRC os2 - wycleciał z drogi....

Tak Tomek powinien sie bronic Kresta jest za nim -0.7 s staraty. Zas Tomek do Duvala ma 7,8 s straty.
hehe janusz(27) wysunął się przed Holka (30). Janusz do Blomqvista ma jakies 13 s starty i musi odbierac ataki Singh - zeszłoroczne mistrza N - ktory pierwszy raz startuje na sniegu.
Jezeli chodzi o Holka to powinien scigac Rowe - Impreza ma do niego zaledwi 1,4 s straty.
No i Sztuka goni Warmbolda tylko 10,7 za nim. Swoja droga Warmbold kiepsciutko jedzie jak na kierowce WRC - walczy z Nkami - i niedoswiadczonymi kierowcami - Sztuka he he .
Aha Sołowow os2 = 57 mjesce +2:54.8
Truskawa
N2

Ładnie Kulig jedzie

Postprzez TomekW » piątek, 7 lut 2003, 15:05

Niespodziewałem się że aż tak dobrze, szczególnie po pierwszym oesie. Jeszcze za wcześnie za ocenę, ale jednak Kulig to duży talent.
TomekW
N1

Postprzez adi_A7 » piątek, 7 lut 2003, 15:37

truskawa: oglądaj wyniki na www.wrc.com , nie powinno tam być takich błędów, poza tym możesz śledzić na żywo międzyczasy wszystkich kierowców (oczywiście z czołówki). Widzisz w którym miejscu tracą, popełniają błędy, a w którym nadrabiaja, np. Colin jedzie teraz szybciej w połowie odcinka od Loeba o 5S. Jest jeszcze radio rajdowe i wywiwdy na metach odcinków.
adi_A7
N1

wolny przejazd

Postprzez grandmaster » piątek, 7 lut 2003, 16:53

Wilu napisał(a):Tomek powinien się obawiać Kresty, bo ten pokazał, że po śniegu też potrafi i wklepał Tomkowi na 43km 9 sekund, dobry występ a w czołówce strasznie bliziutko. Co do Sołowowa, to nie wiem dlaczego nie ma jego czasu przejazdu z oesu 2, dziwny też ten ustalony czas enkowiczów.

To raczej Kresta powinien obawiac sie Tomka...to dopiero poczatek, a Kuchar jedzie ostroznie bez tzw. odrobiny szalenstwa...Kresta ma tylko 3 s. przewagi plus jeden rajd wiecej (jechal w MC) a Kuchta jedzie swiezym autem. 'Luik guzik'- Kuchar polknie Kreste.

Solowow mial wolny przejazd bo jakis 'kierowiec' przed nim mial dzwona.
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez -=Mich@l=- » piątek, 7 lut 2003, 17:04

Co sie dzieje z Warboldem, dostaje od N-ek? Jakas awarja?
Niezle jedzie Kulig- powyzej moich oczekiwan (słabszy sprzęt)
-=Mich@l=-

Postprzez adi_A7 » piątek, 7 lut 2003, 17:10

Nie wiem dlaczego sie podniecacie jazda kuchara, przecież on jeździ dokładnie tak samo jak w Toyocie- w grancach 20 miejsca, a jak konkurenci odpowiednio soę wysypia to może wskoczy na 12- 13. To jest przeciętny zawodnik i mistrz z niego nigdy nie bedzie. Ma teraz topową furę, a nie ma różnicy w wyniku między toyotą, on po prosu znalazł swoje miejsce w Mistrzostwach Świata. Bedzie lepszy od słabeuszy, ale nigdy nie dorówna do czołówki.
Kiedyś mocno trzymałem za niego kciuki, a teraz już mi się nie chce, bo widzę, że nie warto. Nie widać poprawy, jestem zawiedziony :(((
adi_A7
N1

Postprzez Wilu » piątek, 7 lut 2003, 17:11

WARMBOLD nie ma awari, on ma fabrycznego focusa i jedzie jak ah, no ale kidyś nasi w WRC też od enek dostawali w plecki.

Co do obaw o Tomka, to Kresty to ja się obawiam jednak, bo wydaje się być szybszy. ten 30km oesik to dobry moment na jakiś atak

Co do naszyk enek nie mam wątpliwości, że pojedynek Holo - Kulig, prezentuje się całkiem ciekawie.

niestetyten atak się nie powiedzie bo jak już wiecie Duval zablokował odcinek i autka stoją w korku,
Wilu
N4

atak

Postprzez grandmaster » piątek, 7 lut 2003, 17:22

Wilu napisał(a):Co do obaw o Tomka, to Kresty to ja się obawiam jednak, bo wydaje się być szybszy. ten 30km oesik to dobry moment na jakiś atak

Przeciez jest jeszcze czas zeby to zrobic...to tylko 3 s. a Kresta ma juz obczuta fure w przeciwienstwie do Tomka. Dajmy mu troche czasu. moze Kucharowi nie zalezy na bezposredniej walce o 19 poz. z Kresta tylko o dobrym wyniku koncowym. I nie wazne ze dojedzie na 12 (jak sie troche stawki wukruszy) czy 22 miejscu...zawsze przejedzie wiecej kilometrow a to procentuje. Poza tym po co ma gonic 'na leb na szyje' zeby (odpukac) gdzies przydzwonil... moze nie ma kasy na gruntowne naprawianie po jakims dzwonie :?: Tego nie wiadomo...Kuchar ma swoj plan ktory chce zrealizowac i jedzie. To jest dopiero 1 etap.
rally's are not a crime
grandmaster
N3

kibicowie...

Postprzez grandmaster » piątek, 7 lut 2003, 17:39

Wilu napisał(a):niestetyten atak się nie powiedzie bo jak już wiecie Duval zablokował odcinek i autka stoją w korku,

To co... nie ma tam kibicow :?: ... jesli nie no to panowie wyskakiwac z 'furek' i pomozcie koledze wypchac auto na bok :lol:

oooo... :shock: Gronholm przegral 6 os

Brawo Toni Grandmaster...yyy Gardemeister :wink:
rally's are not a crime
grandmaster
N3

Postprzez Wilu » piątek, 7 lut 2003, 17:59

widocznie nic się nie dało zrobić bo cała czołówka dostała czas zwycięzcy, i tak największego pecha mają ci co przejechali oed przed duvalem, czyli martin, carlos, loeb itd. oni stracili sporo.

a co do Gardemeistera to jedzie fenomenalnie, skodzina pędzi na złamanie karku i dobrze, tak powinna zawsze brykać,
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum