Marcin z Mtl napisał(a):Ciekawe jak do tego ma sie fakt, ze Mosley odchodzi na emeryture. Darujcie jednak, ale za chiny nie pomne gdzie to wyczytalem.
w ostatnim magazynie F1 jest wywiad baaardzo długi z szefem teamu ferrari - Jean Todt'em- otoz on mowi wlasnie o tym ,ze Mosley planuje przejsc na emeryture w najblizszym czasie
Mosley i Todt sa przyjaciolmi- Mosley namawia Jeana ,aby zostal jego nastepca w FIA,Mosley mysli rowniez ,aby podzielic FIA na jakby 2 "działy"-jeden od rajdow ,drugi od F1 i inn.
najdziwniejsze jest dla mnie jednal to ,ze Todt zgadza sie ze wszytskimi tymi udziwnieniami ,ktore FIA chce wprowadzic do F1 od nastepnego sezonu i uwaza je za sluszne

podobno ma to ograniczyc koszty ??tylko zastanawiam sie jak ?? przeciez jechanie 2 eliminacji(+treningi +kwalifikacje) na 1 silniku i jechanie calego wyscigu na jednym komplecie opon wymusi ogromne naklady na stworzenia takiej technologii ,ktora podolalaby temu zadaniu
dla mnie to wszystko to NONSENS
mam nadzieje,ze decyzja PSA oznacza forme nacisku na fia - bo jesli obie marki wycofaja z MS to naprawde powieje nuda
troche odbieglam od tematu rajdow - ale mniej wiecej polityka FIA w f1 i rajdach jest zbiezna