Kiedy publikują harmonogram rajdów w PPZM na 2005r?

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Kiedy publikują harmonogram rajdów w PPZM na 2005r?

Postprzez pasiuTGR » piątek, 15 paź 2004, 00:24

bo jeszcze nie ma.....mam nadzieję,że nie w lutym ...
pasiuTGR
N1

Postprzez Banan » piątek, 15 paź 2004, 14:34

Spokojnie, jeszcze sie jeden sezon nawet nie skonczyl... :)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez rav » sobota, 16 paź 2004, 23:46

Dopiero opublikowali kalendaż międzynarodowy. Dajcie naszym trochę czasu.
rav
A6

Postprzez mact » środa, 27 paź 2004, 10:50

Wiem, że to pobożne życzenia, ale tak sobie pomyślałem że dobrze by było czerpać ze sprawdzonych wzorców. mam na myśli sposób rozgrywania niektórych rajdów w ramach mistrzostw Niemiec i tamtejszej II-giej ligi.
Może PZM wziąłby przykład z zachodnich sąsiadów i przy okazji rozgrywania dwudniowych rajdów w ramach MP, drugiego dnia wpuszczał na trasę zawodników rywalizujących w RSP PZM.
Z jednej strony podniosłoby to prestiż zawodów II ligowych, a dodatkowo znacząco ograniczyło koszty organizacyjne, np. ak sudecki przy organizacji elmotu drugiego dnia wpuszcza na trasę zawodników II-go ligowych. W związku z tym odpadają koszty związane z organizacją kolejnego rajdu (np. strzelińskiego) a koszty elmotu są nieznacznie wyższe.
Patrząc z perspektywy kibica, drugi dzień byłby równie emocjonujący co pierwszy. Pierwszego dnia napewno wycofa się kilku (jak nie kilkunastu zawodników), a drugiego do listy startowej dodane by było kolejne kilkadziesiąt załóg.
Wydaje mi się że to dobry pomysł, który załuguje na realizację i wdrożenie. Dodatkowo można by trasę elmotu wzbogacić o nowe trasy rajdu strzelińskiego.
mact
N1

Postprzez Mroowa » środa, 27 paź 2004, 13:37

Popieram dobry pomysł ale PZMłot wpadnie na to hmmmm ja wiem :roll: jak rajdy całkiem padną na ryj :evil:
Mroowa
S2000

Postprzez sumo » środa, 27 paź 2004, 13:51

ciekawie kombinowane, chcialbym zobaczyc jakby u nas sie to sprawdzilo.. ale dzieki wielkosci i mądrosci PZM nigdy do tego nie dojdzie :evil:
sumo
N4

Postprzez mact » środa, 27 paź 2004, 14:19

niestety, takie są polskie realia :(
mact
N1

Postprzez cmpr » środa, 3 lis 2004, 11:31

Z moich obserwacji od poczatku powstania RSP PZM widze, ze Puchar caly czas ewoluuje. Niestety nie zawsze w dobrym kierunku.
Np. w niemczech koszt startu w imprezie II-ligowej stanowi 1/5 budzetu na start w mistrzostwach niemiec.
Dodatkowo czesc imprez jest rozgrywana, jak juz ktos wyzej napisal, razem z rajdami I-ligowymi, co znacznie podnosi prestiz imprezy.
I tym sposobem organizowany ostatnio Rajd Lausitz zgromadzil na starcie ponad 100 zalog.

Rowniez mozna by latwym sposobem skrocic czas trwania calych zawodow do 2 dni: piatek i sobota.
Biorac za przyklad drugoligowy rajd Gravellandrallye, w ktorym mialem przyjemnosc startowac, w piatek od godz 15 odbywal sie odbior dokumentow i BT do godz.22.
Sobota zaczynala sie od zapoznania z trasa w godz. 7-10:30 i start o godz 11:30.
Rajd skladal sie z petli po 3 oesy w sumie ok 60km oesowych. Zapewniam ze czasu na zapoznanie z trasa i przepisanie notatek wystarczylo, a rajd skonczyl sie ok. godz.19

Podsumowujac moj troche przydlugawy wywod:
1.Sa sposoby aby podniesc prestiz imprez II ligowych
2.Mozna ograniczyc koszt udzialu w rajdzie RSP PZM nie ograniczajac rywalizacji sportowej

Reszta w rekach wlodarzy PZM.

Pozdrawiam
cmpr
N2

Postprzez rav » czwartek, 18 lis 2004, 12:53

Zadzwoniłem do PZM-otu. Dowedziałem się że 3-go grudnia jest posiedzenie GKSS gdzie będą ustalać ostateczny układ kalendarza. Na razie jest tylko zarys, o który udało mi się częściowo wypytać (to są prawdopodobnie propozycje klubów). No więc tak. Do organizacji PPZM zgłosiło się 12 automobilklubów. Pierwsze 2 rajdy (Krosno i Lublin) planuje się na luty. Potem jest przerwa, a na kwiecień planuje się Mazowiecki. Z doświadczeń z poprzednich lat Krosno albo wogóle się nie odbędzie, albo przejdzie na koniec, ale zobaczymy.
Pytałem się też o WSMP i będzie 11 eliminacji, a zagraniczne będą na Moście, Brnie i jakimś torze w Niemczech. Jeśli ktoś chce jeszcze pomenczyć panią w PZM-ocie niech dzwoni na (22)8499361 w.116
rav
A6

Postprzez kakao » czwartek, 25 lis 2004, 13:51

Puchar PZM rozrósł się do 12 rund. Rozpocznie sezon Rajd Beskidzki (12.2), przy czym chodzi o Beskid Niski, czyli imprezę Automobilklubu Małopolskiego w Krośnie. Kolejne proponowane eliminacje to Rajd Ziemi Lubelskiej, Rajd Mazowiecki, Rajd Festiwalowy, Rajd AC 1991 Pokale w Imielinie, Rajd Strzeliński, Rajd Krakowski, nowy Rajd Zamkowy z bazą w Będzinie, Rajd Bałtyku, Rajd Wisły w Czechowicach, Rajd Agapit, wreszcie Cieszyńska Barbórka kończąca sezon w terminie 19 listopada.

http://www.autoklub.pl/news/shownews.php?id=6614
kakao
N3

Postprzez kirloy » czwartek, 25 lis 2004, 18:42

12 rund w PZMOt robi wrazenie.
Zawodnicy moga miec problemy z dopieciem budzetow - w koncu PZMOT powinien byc tanszy niz RSMP.

Prawdopodobnie rajdy przy tej ilosci rajdy podziela sie na te bardziej prestizowe z ciekawa obsada - Baltyk, Agapit, Cieszyn .... i te slabiej obsadzone....(2 liga drugiej ligi. (Choc cieszyn jak dalej tak bedzie olewal kibicow, media i zawodnikow to sam nie wiem)

Jest kilka niespodzianek jak dla mnie - ciekawie brzmi wisla w czechowicach -dziewicach - moze rafineria cos rzuci - mi osobiscie szkoda rodzinnego jastrzebia;(.

Zamkowy - Bedzin to tez ciekawe.

Podsumowaujac w przyszlym sezonie bede mial kupe rajdow pod nosem(PZMOT + czechy) byle tylko ilosc przeszla w jakosc.
Z drugiej strony jednak zapowiada sie ze nie zobacze ani jednej rundy RSMP tak jak w tym roku
kirloy
N3

Postprzez Kamińsky » czwartek, 25 lis 2004, 19:34

:shock: 12 RUND :shock:

Gdzie ja budżet znajdę na 12 rund ??? Ale z drugiej strony spoko, bo 1 rajd będzie raczej po śniegu - ale czy będzie można kolce stosować ???

Imielin, Będzin, CZechowice - Dziedzice, Barbórka - będę miał prawie pod nosem i do Krakowa też nie daleko, więc może chociaż w tych 5 uda się wystartować. A jak nie to będzie bardzo blisko żeby oglądać :) A no jeszcze Festiwalowy - też niedaleko :D

Ciekawe czy wszystkie rundy dojdą do skutku ???
Kamińsky
N3

Postprzez rav » czwartek, 25 lis 2004, 19:58

W tym roku planowano 10, a odbyło się 8. Co to będzie za rajd w Będzinie? Od krzyrzówki do krzyżówki i próby KJS-owe, czy raczej szybkie kręte OS-y?
rav
A6

Postprzez el_misios » czwartek, 25 lis 2004, 22:29

Ale fajnie że jest 12 rund myslę że jest szansa na 6 się wybrac bo mam dosyc blisko:
Imielin , Będzin , Czechowice , Kraków , Festiwalowy i Barbórka 8)
Obrazek
www.rallyfans.republika.pl
el_misios
N3

Postprzez ptakwrc » piątek, 26 lis 2004, 00:18

Puchar PZM rozrósł się do 12 rund. Rozpocznie sezon Rajd Beskidzki (12.2), przy czym chodzi o Beskid Niski, czyli imprezę Automobilklubu Małopolskiego w Krośnie.
2 lata temu mozna bylo na kolcu jechac rok temu sie nie odbyl bo lesnicy mieli za duzo do gadania ale teraz maja byc nowe trasy chyba nie w okolicy birczy wiec ...kto wie :D :D :D
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Następna strona

Powrót do Puchar PZM