(M.Ś.) Rajd Szwecji

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez rav » czwartek, 16 sty 2003, 15:47

Te 2 rajdy do dla Kuchara świetna szansa. W szwecji pojechał szybko w zeszłym roku, więc dlaczego miałby tego nie powtórzyć jeszcze raz, tym bardziej że ma o 2 klasy lepszy samochód. Turcja jest nowym rajdem, więc wszyscy będą jechać na opis (chyba że kierowcy już trenują). Zmniejsza się przewaga doświadczonych (Shwarca, Gronholma, Makinene, Sainza...).
rav
A6

trening

Postprzez koval » niedziela, 26 sty 2003, 23:49

Pojawily sie ostatnio informacje o treningach Kuchara w Kotlinie Klodzkiej Focusem. Jest ktos w stanie powiedziec gdzie jezdzi i kiedy?
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Re: Ostudzenie Nadchodzi

Postprzez Truskawa » poniedziałek, 27 sty 2003, 11:13

Ford Anglia napisał(a): Tylko, nie podniecajmy sie za bardzo..poczekajmy na oficjalne dane, na potwierdzenie przez samego Tomka i Macka! Bo jak znowu cos nie wyjdzie ( patrz wspolpraca z Hyundaiem) to wszyscy zaczna mamrotac i wieszac na nim...:twisted:

Tak ostatni widziałem taki katalog Auto Świata - SPORT 2003, piszą tam że Kuchar przejechał z Hyundajem tylko 1 OS. W podsumowaniu napisali - "Tomasz Kuchar swymi startami nie dał nam wielu powodów do radośći".
Ja uważam że jest zupełnie inaczej. Każde pojawienie się zawodnika na liście startowej do jakiegoś rajdu wywołuje ogromne zamieszanie i euforie (patrz wyżej). Nawet jeśli nie osiągnie dobrego wyniku to widać że chlopaki się starają, abierają doświadczenia - będą przekazywać je kolegom i w niekrutkim czasie Polacy zawojują RSMŚ :)

A tak apropo - mam cichą nadzieję ze na Szwecje pojedzie takze Kulig.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez thompson40 » poniedziałek, 27 sty 2003, 11:14

trening Kuchara pokazywać będą jutro czyli 28 stycznia (wtorek) na TV4 około godziny 00.30. nie wiem czy te zdjecia będą z testów w kotlinie ale Kuchar będzie jeździł białym Focusem po śniegu :D warto obejżeć
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Postprzez Wilu » poniedziałek, 27 sty 2003, 19:17

nic nie będziemy na Tomku wieszać jak osiągnie metę będzie sukces, a co do yników zobaczymy jak będzie sobie radził, a coś mi się zdaje że może być ciężko, szczególnie przy tej liczbie WRC zgłoszonych do rajdu walczyć o pierwszą pietnastkę, tylko tu nie jest ważne miejsce a strata do zwycięscy.
jeżeli ukończy rajd z stratą 6-7 min jak w zeszłym roku to będzie ogromny sukces a może się okazać np że 5 min strata da 18 pozycję.
Szwecja jest ogromnie szybkim rajdem i różnice czasowe są niewielkie.

a oto typy
8 Kuchar

5 w N Holo, 6 Sztuka, 10 Kulig, 12 Sołowow.
Wilu
N4

nie! skandynaw

Postprzez grandmaster » poniedziałek, 27 sty 2003, 19:35

Skoro te MŚ w tym sezonie mają być takie ciekawe to zaczynam sie zastanawiać czy w końcu Rajdu Szwecji wygra jakiś kierowca z poza Skandynawii...obstawiam tutaj Sainz'a. Może być ciekawie.
Co do polskich kierowców to najważniejsze żeby dojechali chociaz ja też sobie życze, że jakieś przyzwoite miejsca powinni wywalczyć. Szczególnie trzymam kciuki za ziomka dolnoślązaka "Qchara". Życzę mu pierwszej 10-tki. :D
rally's are not a crime
.............................................
www.extreme.pl - is not a crime
grandmaster
N3

Postprzez adi_A7 » poniedziałek, 27 sty 2003, 20:16

A ja nie zdziwiłbym się, jakby hołek urwał pare oesów kucharowi. Kuchar w zeszłym roku w większości rajdów regularnie przegrywał oesy z czołowymi N-kami. Jeżeli Hołek będzie tą czołową N-ką, to czemu nie, trzymam kciuki. A cały rajd myśle, że wygra Markus, a przy dobrej dyspozycji cytryny może Colin. W 2001 wygrał tam większość oesów, tylko zbyt długo parkował w zaspie i skończył chyba na szóstym.
adi_A7
N1

Rajd szwecji

Postprzez darekH » poniedziałek, 27 sty 2003, 21:39

co do holka i Kuchara, stary chyba troszke przeginasz nie wierze ze holek moze dolozyc jakiejs Wrc-wce, z calym szacunkiem dla Krzyska , jestem jego wielkim fanem, ale nawet on zdaje se sprawe ze nie moze se pozwolic na jazde na szalenca, bo przy takiej obsadzie Production Car to sa realne szanse na uzyskanie 10 pkt. , nie mowie tu o wygraniu calej grupy N , bo ti chyba inna bajka, niestety skandynawskie Nki to jest stado szalencow ze znakomita znajomoscia rajdu, specyfiki , nawierzchni, przy okazji jezdzacych nieprawdopodobnie szybko na sniegu! Ok holo tez jest szybki, ale chyba nie tak ( ale szkoda ).Co do pojedynku holo qchar to jezeli focus nie zaweidzie to nie wierze w jakies niespodzianki, pamietajcie mimo tego ze trasy sa piekielnie szybkie ( Nki moga miec wieksze Vmax), to na wszelkich hamowaniach to inny swiat ( kiedys Janek Qlig powiedzial o Lancerze, ze przyspieszenia sa oki, ale chamulce to inna galaktyka ), i tyle mam do poweidzenia, mam nadzieje ze sie choc troszke pomyle , qcharek wejdzie do 10, ale dla mnie najistotniejsze bedzie jaka strata bedzie, a Holek niech wbije sie do 4-5 Nki i 1PC i bedzie super, choc na Janka tez licze i Lukasza!!!
darekH
N2

Rajd szwecji

Postprzez darekH » poniedziałek, 27 sty 2003, 21:39

co do holka i Kuchara, stary chyba troszke przeginasz nie wierze ze holek moze dolozyc jakiejs Wrc-wce, z calym szacunkiem dla Krzyska , jestem jego wielkim fanem, ale nawet on zdaje se sprawe ze nie moze se pozwolic na jazde na szalenca, bo przy takiej obsadzie Production Car to sa realne szanse na uzyskanie 10 pkt. , nie mowie tu o wygraniu calej grupy N , bo ti chyba inna bajka, niestety skandynawskie Nki to jest stado szalencow ze znakomita znajomoscia rajdu, specyfiki , nawierzchni, przy okazji jezdzacych nieprawdopodobnie szybko na sniegu! Ok holo tez jest szybki, ale chyba nie tak ( ale szkoda ).Co do pojedynku holo qchar to jezeli focus nie zaweidzie to nie wierze w jakies niespodzianki, pamietajcie mimo tego ze trasy sa piekielnie szybkie ( Nki moga miec wieksze Vmax), to na wszelkich hamowaniach to inny swiat ( kiedys Janek Qlig powiedzial o Lancerze, ze przyspieszenia sa oki, ale chamulce to inna galaktyka ), i tyle mam do poweidzenia, mam nadzieje ze sie choc troszke pomyle , qcharek wejdzie do 10, ale dla mnie najistotniejsze bedzie jaka strata bedzie, a Holek niech wbije sie do 4-5 Nki i 1PC i bedzie super, choc na Janka tez licze i Lukasza!!!
darekH
N2

Postprzez krzychd » poniedziałek, 27 sty 2003, 22:51

Jak by na to nie patrzeć będzie kupa ślęczenia przed monitorem i czekania na rezultaty.
KRzychd
krzychd
N3

Postprzez koval » poniedziałek, 27 sty 2003, 23:04

Ta z tym sleczeniem to bedzie piekna sprawa :D
Czy Skansynawownie, ktorzy staruja w tylko w Szwecji i nie biora udzialu Production Cars WRC moga otrzymac punkty w tej klasyfikacji - ??
Jesli nie ....
Czyli z "rasowych" wyjadaczy na sniegu zostaja:
- Joakim Roman
- Stig Blomqvist
faworyci pauzuja... :roll: Szwecje
Pozoatali ktorzy moga namiszac to np. dosc mocny Arai.
Czyli realna szansa na podium w PC WRC. dla ktoregos Polakow.

..::: pozdro :::...
[/b]
koval
N2

Postprzez **FanKuzaja** » wtorek, 28 sty 2003, 14:27

Ja myslę że nasza cała piontka pokaże się z dobrej strony. W koncu Kuchar w tamtym sezonie zantował dobry czas coś kolo 12 .

Hołek może też sie pokazać w koncu jusz jeżdził na nawierzchni snieznej wienc tutaj może coś nawokować N-ką.

Moj typowanie.
9 Kuchar WRC

4 N-ce Hołek
6 Sztuka
12 Kulig
13 sołowow
**FanKuzaja**
A6

Postprzez Truskawa » wtorek, 28 sty 2003, 16:18

Wlasnie czolowka Production Car nie startuje w Szwecji - dlaczego? Czyzby obawiala sie silnych finów. moze nie zdazyla zgromadzic odpowiedniego budzetu - ciezko powiedziec. Ale ja bardzo licze na udany wystep naszych rodakow na jak najwyzszych miejscach. Biorąc pod uwagę, że nasi są już tam doświadczeni.
.:: Do zobaczenia na oesach ::.
Truskawa
N2

Postprzez koval » niedziela, 2 lut 2003, 20:55

Jesli chodzi o Kuchara, to nie sadze ze powtorzy wynik z zeszlego roku, ale i tak wazniejsza bedzie strata dop zwyciezcy niz plac.
Jesli chodzi o generalke to mysle ze Xary ostro namieszaja i wygra Sainz 8)

...::: pozdro :::....
koval
N2

Postprzez thompson40 » niedziela, 2 lut 2003, 21:12

na pewno Marcus będzie jechał szybko, ale wierzę w Colina. co roku pokazuje się z bardzo dobrej strony w szwecji, wygrywa os'y, prowadzi i wypada z trasy albo ma awarie :( może w tym roku powalczy??? :D
myślę że Peter może też troszke namieszać, ale na zwycięstwo raczej małe szanse, a szkoda.....
na pewno szybki będzie także Harri Rovanpera, ale on jak zwykle pozostaje w cieniu Marcusa :twisted:
pożyjemy zobaczymy i się przekonamy czy poraz pierwszy rajdy wygra ktoś spoza skandynawii :D
pzdr
...jk1dL......................................
...cky.pl.2kx.pm..........................
thompson40
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum