Rajd Warszawski 2004

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez bullitt » wtorek, 12 paź 2004, 12:00

Może ma po prostu zły dzień. Jak każdy... :D
Mniej pisać, więcej czytać, a jeśli pisać, to tak, żeby inni czytali...
bullitt
N3

Postprzez Alien » wtorek, 12 paź 2004, 12:57

Czepiam sie tego, ze w rajdach bryndza i wszystkich wokol sie za to obwinia. Tylko, ze sami kibice i milosnicy rajdow maja tak naprawde w dupie jakie te rajdy sa. "Rajd byl super bo kolo golfem pizgnal w kosmos". Hurrraaaa!!!!
I to jest wasz jedyny wniosek z dramatycznie wygladajacego epilogu rajdu zaliczanego do Mistrzostw Polski. Jak wam sie tak podoba, to tak to organizuja. I lepiej nie bedzie. Sorki, ze nie dopadowalem sie do waszej radosci z zajebistego rajdu. Widocznie chcialbym byc powazniej potraktowany. Pozdrawiam i nie zaklocam wiecej radosnej atmosferki.
Alien
A5

Postprzez *fly* » wtorek, 12 paź 2004, 13:44

czytajac poprzednie posty zauwazylem ze co do samego epilogu to duzo osob podchodzi krytycznie! ale skoro juz nie bylo to wszystko na najwyzszym poziomie to niech sie ludzie chociaz raduja z tego co bylo! jak nie doczekali sie Kuzaja i reszty to na pocieszenie i otarcie lez moga przynajmniej powspominac jak to kolo pomylil golfa z samolotem!
*fly*
A5

Postprzez mototom » wtorek, 12 paź 2004, 14:22

Alien no więc właśnie jak piszesz, że w rajdach bryndza i kibiców coraz mniej, to takie epilogi są właśnie świetnym przyciągaczem ludzi. Chociaż pogoda nie zachęcała do wyjścia w ogóle z domu ludzi było naprawde dużo, i za to AK Polskiemu należą się duże brawa. W przyszłym roku niech zrobią to tak żeby trwało to szybciej i będzie jeszcze lepiej. A że załoga żółtego Golfa wyleciała w powietrze i rozwaliła auto to poraz drugi powtarzam, że nikt im nie kazał tyle gazu dawać przy wjeżdżaniu na mostek. Wnioskuje, że załoga tego Golfa to twoi znajomi bo strasznie to przeżywasz.
mototom
A6

Postprzez sumo » wtorek, 12 paź 2004, 15:49

Alien - tak twardo piszesz, to moze zorganizuj jakis rajd na wyzszym poziomie niż Warszawski ?
sumo
N4

Postprzez Szambelan » wtorek, 12 paź 2004, 16:15

golden napisał(a): pytanie - jaka muze chcecie aby wam dogodzic
nar

Daj coś ostrego, hard rock lub wręcz metal :D Slipknot byłby na miejscu, ale chyba większosć z Was nie lubi tej muzy :lol: :lol: :lol: Na poważnie to wydaję mi się, że do relacji dobra jest jakaś muza bez słów i wogóle nie zmienia się tempo. Takie jest moje zdanie, ale zapewne dasz muzykę która Ci się podoba :)
RATUJMY POLSKIE RAJDY
Szambelan
N3

Postprzez Andy_Krol » wtorek, 12 paź 2004, 16:17

Witajcie!

Dlugo sie zastanawialem, czy tutaj napisac. Wielu mowilo, ze niektorych ludzi nie uda sie przekonac i po prostu nie trzeba z nimi dyskutowac. Ja jednak sprobuje...

Szanowny kolego Alien!
Spojrzmy na to obiektywnie. Przy planowaniu tegorocznego Bemowa zostal popelniony duzy blad. Chciano stworzyc cos nowego. Chcielismy, aby zawodnicy wjezdzajacy na rampe ostatniego rajdu w tym sezonie byli zalwazeni przez kilka tysiecy kibicow ogladajacych Bemowo. Jaki inny przejazd przez rampe w tym sezonie był ogladany przez równie duzą publiczność?
Jasne, teraz juz wiem, że polaczenie obydwu tych spraw jest nierealne. Po prostu nie kazdy kibic ogladajacy przejazd OSu ma ochote jeszcze ogladac przejazd przez rampę.

Do tego doszły jeszcze awarie (z winy firmy, która zajmowała się nagłośnieniem i oświetleniem) prądu oraz zimno.

Reasumując, każdy, kto organizował tegoroczny Warszawski ma głowe pełną pomysłów jak usprawnić Bemowo. Ok, w tym roku nie wyszło tak jak miało być. Ale tylko eksperymentując i probując stworzyć coś nowego można dojść do optymalnego rozwiązania. I wcale nie uważam, że należy rezygnować z Bemowa. To miejsce poza wspaniała historią rajdową ma również jeszcze wieksze możliwości.

Natomiast nikt nikomu na siłe nie karze tam przychodzic. Kolego Alien - natomiast jeśli masz pomysły jak powinno się zorganizować taki Super OS - zapraszam na spotkanie. Chętnie wysłucham wszystkich twoich pomysłow, może nawet, jak będziesz chciał, włączymy cię w organizację OSu na Bemowie. Mam nadzieję, że nie schowasz głowy w piasek. Dzisiejsze rajdy potrzebuja POMOCY - tworzenia rzeczy niekonwencjonalnych, które po iluśtam (żałosnych?) próbach dojdą do perfekcji.

I jeszcze jedna sprawa. Cena biletów. Naprawde z wielkimi rozterkami decydowaliśmy się na kwotę 10 zł. Ostatecznie zdecydowały o tym finanse - wpływy z Bemowa pozwoliły aby tegoroczny Rajd Warszawski w ogóle się odbył! Dlatego ogromnie dziękujemy wszystkim kibicom, którzy kupili bilety. To dzięki Wam przyszłoroczne Mistrzostwa Polski znowu będą w Warszawie!

Pozdrawiam serdecznie
Andrzej Król
Dyrektor ds. Organizacyjnych
31 Rajdu Warszawskiego
Andy_Krol

Postprzez sumo » wtorek, 12 paź 2004, 16:31

Andy_Krol - bardzo dobrze napisane. Nic dodac nic ująć.
Alien - dostales propozycje, masz szanse sie pokazac i cos zdziałać - ja bym skorzystal na Twoim miejscu.

Pozdrawiam
sumo
N4

Postprzez mototom » wtorek, 12 paź 2004, 16:33

No Alien pokaż co potrafisz, może juz na Barbórce?
mototom
A6

Postprzez Psycholog_Rajdowy » wtorek, 12 paź 2004, 17:07

Andy: Dzięki za świetny pierwszy etap tegorocznego Warszawskiego :!: Oesy W zaroślach i Nowe Miasto rządzą :!: :D

A tak przy okazji, będą na stronie rajdu on-boardy :?:
Rally_Psycho

Ponieważ rozpoczął się dla mnie okres wakacyjny, zmieniłem avatar na mniej formalny. ( : Zastrzegam sobie jednak prawo powrotu do dotychczasowego, wraz z rozpoczęciem kolejnego roku akademickiego. ( :
Psycholog_Rajdowy
A5

Postprzez Alien » wtorek, 12 paź 2004, 17:41

Andy_Krol napisał(a):Przy planowaniu tegorocznego Bemowa zostal popelniony duzy blad. Chciano stworzyc cos nowego. Chcielismy, aby zawodnicy wjezdzajacy na rampe ostatniego rajdu w tym sezonie byli zalwazeni przez kilka tysiecy kibicow ogladajacych Bemowo. Jaki inny przejazd przez rampe w tym sezonie był ogladany przez równie duzą publiczność? Jasne, teraz juz wiem, że polaczenie obydwu tych spraw jest nierealne. Po prostu nie kazdy kibic ogladajacy przejazd OSu ma ochote jeszcze ogladac przejazd przez rampę.

Nie napisalem nic innego. Prawda jest jednak tez taka, ze od polowy stawki owo widowisko ogladala garstka najwytrwalszych, rodziny i ekipy zawodnikow. Nawet jurorzy punktujacy zawodnikow nie pozostali w komplecie. A kibice i sponsorzy chętnie obejrzą rampę, ale nie w półgodzinnych odcinkach.

Andy_Krol napisał(a):Reasumując, każdy, kto organizował tegoroczny Warszawski ma głowe pełną pomysłów jak usprawnić Bemowo. Ok, w tym roku nie wyszło tak jak miało być. Ale tylko eksperymentując i probując stworzyć coś nowego można dojść do optymalnego rozwiązania. I wcale nie uważam, że należy rezygnować z Bemowa. To miejsce poza wspaniała historią rajdową ma również jeszcze wieksze możliwości

Nikt nie sugeruje rezygnowania z Bemowa, ale uczyc sie w takich przypadkach, to nalezy na cudzych bledach. Przy tak zaplanowanych przejazdach (w napredce zmienianych w połowie imprezy) nie ma szans zeby nie bylo dziur, przestojow i opoznien.

Andy_Krol napisał(a):Natomiast nikt nikomu na siłe nie karze tam przychodzic. Kolego Alien - natomiast jeśli masz pomysły jak powinno się zorganizować taki Super OS - zapraszam na spotkanie. Chętnie wysłucham wszystkich twoich pomysłow, może nawet, jak będziesz chciał, włączymy cię w organizację OSu na Bemowie. Mam nadzieję, że nie schowasz głowy w piasek. Dzisiejsze rajdy potrzebuja POMOCY - tworzenia rzeczy niekonwencjonalnych, które po iluśtam (żałosnych?) próbach dojdą do perfekcji.

Oczywiscie, nikt nikomu nawet nie każe zajmowac sie rajdami lub byc kibicem. Dziekuje bardzo za zaproszenie i propozycje. Ciesze sie, ze ktokolwiek zwrocil uwage na moj niezadowolony i marudny post. Prawda jednak jest taka szanowny Panie Andrzeju, ze za tego typu pracę kilka osób bierze pieniądze. W PZM, automobilklubach i firmach obsługujących np. nagłośnienie. O ile nie zmieni sie to, ze najpierw kasa dla działaczy, potem dla znajomych a na koncu na organizacje rajdu, to zaden cud czy pomoc spoleczna tego nie podniesie. Doskonale zarówno Pan jak i większośc forumowiczów wie, że obok niemocy finansowej główną chorobą naszych rajdów i sportu motorowego jest bezwład organizacyjny. "Sie zrobi i jakos to bedzie". Oczywiście łatwiej jest niektórym zorganizowac giełde samochodową niz rajd, ale to dzięki bogu nie zastąpiło jeszcze np. Bemowa. Wypada mi podziekować, że rajd był, ale z mojego punktu widzenia, lepiej żeby tym razem był bez Bemowa, bo nie wierze jakoś, że ten fragment zrobił coś dobrego.
A tak przy okazji. Ciekaw jestem jak wypadnie puchar kadetów w PZM organizowany bez udziału "władzy". Czy będzie to kolejny kamyczek do jej ogródka? Bo gdyby nie fiat i nie peugeot, to szanowni panowie działacze może wymyśliliby żeby zrobić u Owsiaka ściepe na rajdy ale nie to, jak pomóc młodym, jak wypromowac rajdy i wyścigi i jak usatysfakcjonować sponsorów. To forum może się wydawać złym miejscem do takich dyskusji, ale pozornie. Wierze, ze ludzie tu zaglądający chcą lepszych rajdów i dla siebie i dla zawodników. A na takich osobach jak Pan, spoczywa odpowiedzialność, za to żeby było m.in. bezpiecznie, ciekawie i widowiskowo.
Z pustego i Salomon nie naleje, wiem. Ale najpierw wystarczy mysleć. I to nie o sobie a o innych.
Alien
A5

Postprzez golden » wtorek, 12 paź 2004, 23:04

macie jak obiecalem
relacja z warszawy z muza z terminatora 2

fanklub lesnikova nie ponosi odpowiedzialnosci za jakosc klipu bo to klip amatorski :)))) podlinkował type_r

www.olsztyn.mm.pl/~type_r/Warszawski04relacja.avi

jakosc srednia ale wazy mniej za to
nara
golden
A6

Postprzez tomi_kl » wtorek, 12 paź 2004, 23:07

:shock: no nieźle , klip bardzo dobry i co najważniejsze 1 klip z Rally Warsaw 2004 :) kamery - golden , a kto to składał ?

KUZInator , hehe

Dobra robota , chłopie masz troszke materiału to moze zrób cos z Tatr i Barum - jakis czeski rally clasic 8)
tomi_kl
A6

Postprzez golden » wtorek, 12 paź 2004, 23:20

wacek - ja składałem - mototom mnie ino muzyke zapodał!!
kuziFUNie mam z czech i wegier materiały wiec cos zapodam... spokojnie
zalezy jak ten kicz zostanie odebrany...
golden
A6

Postprzez tomi_kl » wtorek, 12 paź 2004, 23:24

golden zaraz zrobie tutaj dobra promocje i mały lobing i jak dobrze zapłacimy Ravenowi to Omn jeszcze Oskara Ci za to da. Twój przyjaciel motek pomógł Ci po Warszawce , hm niesamowite. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Chopie doceń to

Fajny Rajd - jak ktos nie był i zobaczy ten klip to tak z tego wywnioskuje
tomi_kl
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP