Richard Burns Rally

oczywiście tylko rajdy, wyścigi i tp ;-)

Moderator: SebaSTI

Postprzez Schumi03 » sobota, 24 lip 2004, 17:05

Mnie chyba nikt nie przebije: Celeron 300 MHz + GeForce 2 MX 32 mega :D Na Windzie XP nawet CMR 1 (!) miewa zaciachy... :cry:
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez lukas » sobota, 24 lip 2004, 23:15

speed-x napisał(a):jest bardzo dobra,i nie mam żadnych problemów z tą kartą :D sprawdzałam już na wielu wymagających grach :D Słono zapłaciłam za ten gadżet i nie żałuje 8) A mówisz że "cienizna" ,miałeś? ,testowałeś?, że tak stwierdzasz? bo najwięcej sie ma do powiedzenia o czymś czego sie w rzeczywistości na oczy nie widziało
hehe,ok,wiem już o jaką szyne chodzi :) 128Bit

miałem do czynienia z ta kartą (i nie tylko z nią) i jest to zwykły shit :!: mozliwe ze chodzą tobie wymagajace gry, ale w rozdziałce 800x600 i minimum detali :wink: odpal np. FarCry 1024x768 i detale na max i powiedz jak slajdy lecą :wink: nie przekonasz mnie twierdząc, że jest to b.dobra karta. Jeśli mi nie wierzysz to posłuchaj tomasa, facet ma racje i dobrze pisze o twojej karcie i o radeonie 9200, ewentualnie przeczytaj pierwszy lepszy test kart.

Schumi03: 2 rady dla Ciebie.
1. nie instaluj XP przy twoim sprzecie, to za duzo dla celka300. win98 bedzie lepszy,
2.sprobuj jakichs starszych sterwonikow, bo jesli masz najnowsze to sa one pisane pod FX-y jesli sie nie myle.
GG: 1012459
lukas
N2

Postprzez tomas » niedziela, 25 lip 2004, 09:29

lukas: przy takich grach jak Far Cry dochodzi jeszcze obsługa niektórych opcji co przekłada się na jakość obrazu. Jest różnica w jakiej wersji Vertex Shader karta jest wyposażona. Póki Speed-x jest zadowolona to ma szczęście i nie musi się przejmować.

Schumi: komputer moich rodziców (kiedyś mój) to Celeron 400, 128 pamięci i gf2 MX i po instalacji Windowsa XP komputer potrafił się zawieszać w systemie podczas próby otwarcia przeglądarki :/ Teraz śmiga na linuxie i rodzicom starcza do czytania poczty i przeglądania internetu.
pozdr!
brawura to nie odwaga - (c) extreme.pl | gg:6662113
tomas
A5

Postprzez Schumi03 » niedziela, 25 lip 2004, 13:01

Rzeczywiście jeśli chodzi o granie to XP jest dno w porównaniu do 98, którego używałem wczesniej. Natomiast jeśli chodzi o samą pracę w systemie to XP jednak rządzi - jest dużo bardziej stabilny (nawet na moim sprzęcie) i niestety jak każdy Win wymaga okresowego formatu i ponownej instalki :wink:
Obrazek
Schumi03
N3

Postprzez lukas » poniedziałek, 26 lip 2004, 21:22

tomas: co do FarCry masz racje, że nie kazda karta sobie poradzi z ta gra jeśli chodzi o obraz. Starsze karty obsluguja Vertex i Pixel Shader w starszej wersji. Jesli natomiast idzie o FX5200 to ta grafa jest "niby wypasiona w funkcje" FX5800 i powinna śmigać spokojnie w nowe gry, ale jest jednak tak okrojona (np. na pamięciach, rdzeniu) że jest po prostu żenująco słaba i minimalnie lepsza od poprzedników.
No to ja już bede cicho bo mnie zaraz co niektórzy zjedzą, że zeszliśmy troszke :wink: z tematu :D
GG: 1012459
lukas
N2

Postprzez Tarzan » wtorek, 27 lip 2004, 12:22

mam pytanko czy ktos z was widzial juz gdzies RBR w sklepach? dajcie znac czy nie ma w katowicach bo bed tam w niedziele to moze sobie sprawie:) chodzi o wersje ps2 dzieki

mam demo i giera rzadzi symulacja jak w Life for speed i do tego super wyglada
dawaj Grisza dawaj
gadu 1498477
Tarzan
N2

Postprzez tomas » wtorek, 27 lip 2004, 14:34

Tarzan: widziałem grę w Empiku w Warszawie, nie wiem czy gra jest w Katowicach, powinna być skoro w stolicy jest już od dwóch tygodni :)
tomas
A5

Postprzez micz » środa, 11 sie 2004, 13:04

Gra jest w empikach, Juz mam :)

Realizm super ale trudna cholernie. Przy największym realiźmie gre skończyłem po kilku docinkach. Ale po urlopie przysiądę i pokatuję.

Gra super
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez Maciek_1982 » środa, 11 sie 2004, 13:49

jak już jest to najwyższa pora kompa zmienić :oops:
micz a możesz zdradzić czy są jakieś leciwe pugi? jakies maxi :)
Obrazek
Maciek_1982
N2

Postprzez tomas » środa, 11 sie 2004, 16:55

Maciek---> gra jest na razie dostępna jedynie na konsole PS2 i XBOX. Premiera na komputery PC jest przewidziana (o ile się nie mylę) na październik.
Pozdr.
tomas
A5

Postprzez hermik » czwartek, 12 sie 2004, 07:37

tomas napisał(a):Maciek---> gra jest na razie dostępna jedynie na konsole PS2 i XBOX. Premiera na komputery PC jest przewidziana (o ile się nie mylę) na październik.
Pozdr.

Proszę nie szerzyć defektyzmu! :wink:
Dokładny czasy wyjścia RBR na PC :twisted: :P

http://racing-forum.pulse.pdi.net/viewtopic.php?t=8674
hermik
N2

Postprzez tomas » czwartek, 12 sie 2004, 09:36

Przepraszam najmocniej :) Pomyłka :oops: Ale jeśli gra wyjdzie już za 21 dni to nawet lepiej :) Polska premiera będzie we wrześniu.
Gdzie jest demo? :x
tomas
A5

Postprzez Hultay WRC » czwartek, 12 sie 2004, 10:43

Dziś widziałem filmiki zamieszczone w Cd-Action na DVD. Są dwa. Jeden to chyba przejazd odcinka w Finlandii, a drugi to dzwony.
Pierwszy jest dośc ciekawy, samochód porusza się realistycznie, a nie jak colinowy poduszkowiec. Można zapinać nawet ładne boki (oczywiście w miarę możliwości samochod z aktywnymi dyframi :-) ), za samochodem unosi się ładny tuman kurzu. Silnik ładnie brzmi. Wrażenie jak najbardziej korzystne. Drugi z dzwonami ma fajną muzykę. Utwór ten pochodzi z sćieżki dźwiękowej gry NFS: Underground. No ale wiadomo jakiej muzyki będziemy słuchać :-) Samochód rozbija się ładnie, ale było tam pokazane niewiele. Nie było awarii, kapci itp, ale chyba będzie dobrze.
Ogólnie jestem dobrej myśli :D
ps: RBRally już jest wyceniony w sklepach. Jeden sklep wysyłkowy krzyczy za niego 86 zł + wysyłka, ale u nich niskie ceny to norma.
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez JoannaXP » czwartek, 19 sie 2004, 20:06

w najnowszym "Komputer Świat" jest obszerny,4 strony opis RBR :)
i co sie m.in. dowiedziałam-ze Multiplayera nie było w testowanej grze i najprawdopodobniej nie bedzie równiez w pełnej wersji :shock: Takze dla mnie gra juz odpada jeśli nie bedzie MP...stawiam na XPand R :)
(jest jeszcze wypowiedź Krzysztofa Gęborysa który...a zresztą zacytuje "Pomny doświadczeń z innej gry,równiez firmowanej przez byłego mistrza świata,spodziewałem sie,ze Richard Burns Rally przyniesie kolejną rewolucje w grach rajdowych.Nic takiego sie nie stało,choć pojawiło sie kilka nowości" )
A i podobno sterowanie klawiaturą bedzie...uuu,beznadziejne,a na kierze niebo :)

GDZIE DEMO ???
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Convert » czwartek, 19 sie 2004, 23:35

Wlasnie gdzie demo ?! bo chce wiedziec czy mi to pojdzie w ogole :P ehehe a dla mnie XR to slabe troche :D moze jakbym mial lepszego kompa to bym ta gre docenil :D
Obrazek
Convert
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry komputerowe