Opadły już emocje więc czas na małe podsumowanie.
To czego dokonał Simon Jean-Joseph awansując z 9 na 3 pozycję to rzeczywiście rewelacja

. Mile zaskoczył mnie Bęben. Do 8 OS szło mu całkiem nieźle. Myślałem, że będzie miał blokadę po przygodach na Elmocie i będzie się plasował pod koniec stawki.
Szkoda mi Sołowowa. Po 17 OS niecałe 10s. dzieliło go od 3 miejsca. Gdyby nie kapeć na OS18 zakończyłby udział w rajdzie na wyższym miejscu w klasyfikacji.
Pelikan rozważniej niż na Elmocie. Ukończył, a drugiego dnia wyraźnie pokazał, że będzie groźny w następnych rajdach. Wygrał w polskiej klasyfikacji 9 z 10 oesów, a na OS10 był wolniejszy od Grzyba tylko o 1,1s.
Zaskoczeniem in minus, kolejny raz, była postawa Frycza. Jak wcześniej napisał lukas - Punciak raczej nie podchodzi Fryczowi. Jak tak dalej będzie to wyglądało, to według mnie, może to być najgorszy sezon Frycza z dotychczasowych. Na kolejnym rajdzie nie spodziewam się dobrego wyniku - z tego co sobie przypominam, Kormoran nigdy nie pasował Fryczowi.
Warte odnotowania są postępy jakie robi Kościuszko. Na kilku oesach był szybszy od Frycza.
W RPP trochę poniżej oczekiwań pojechał Adamus, kończąc dopiero na 5 miejscu. Po OS17 brakowało mu 19s., aby wyprzedzić Paseckiego, ale kapeć na OS18 przekreślił te szanse.
Cieszy wynik Kuchara.
Fajnie, że w rajdzie wystartowali tak utytułowani kierowcy zagraniczni. Dzięki temu mogliśmy przekonać się, ile jeszcze brakuje naszym krajowym liderom. Mieliśmy też dowód, że na polskich oesach też można wygrać rajd z mocnymi enkami jadąc ośką.
Gratulacje dla wszystkich, którzy ukończyli ten wymagający, ale przez to bardzo emocjonujący, ciekawy i trzymający w napięciu rajd.
Szczególne wyrazy uznania dla zwycięzcy - Luci Pedersolego. Brawo

To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.