Sorry, jestem tu nowy i niechciałbym się mądrować, ale powiedz gdzie kupisz golfa I gti w dobrym stanie? Zapomnij jeśli myślisz, że ktoś takim autkiem jeździł do kościała
Takie samochody są dość skatowane, z reguły zawieszenia już nie ma, częstokroć był walony tyle razy, że trzyma się tylko na spawach. Owszem silniki są nie do zajeżdżenia, ale jak się o nie dba ...
Wiem coś o tym bo miałem dwie mocen Renówki Piątki GT Turbo z 1988, a potem GTE z 1990 w obu rdzy było co niemiara ... silnik padł po niedługim czasie (kupiłem drugi z większego auta - Renault 19 i było ok).
Niestety cały czas miałem z czymś problemy i nie wychodziłem z garażu.
Nawet było tak, że całą noc przed KJS-em kręciliśmy i nie daliśmy rady.
Elektryka w samochodzie sprzed 15 lat wygląda jakby w nią piorun strzelił.
Auta te kupowałem po ok. 5 000 zł i drugie tyle w nie włożyłem, gdybym teraz miał te pieniądze na koncie ...
No coż nie jest łatwo, owszem w niemczech można kupić takiego golfa w dobrym stanie, ale jako ciekawostka powiem, że golf I gti jest droższy od II gti i trzeba za niego dać ponad 2 000 EURO !!!
Co więcej, na codzień jeżdżę Golfem IV i części (eksploatacyjne) kupuję u kolegi w sklepie. Czasami przychodzi ktoś do niego do sklepu i pyta o coś do Golfa jedynki i jest z tym problem (zwłaszcza wersje nietypowe), używek prawie nie ma, a cen nowych części z logiem VW nie chcesz znać.
Może golf II bedzie lepszy.
Ja już mam dość starych trupów, wolę pożyczyć od kogoś auto za pieniądze. A jak coś kupię to coś nowszego, max. 5 lat - niestaty za większą kaskę.
Pozdrowionka