61. RAJD POLSKI

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez stein911 » piątek, 21 maja 2004, 19:28

Na onecie podają, ze ostatni deszcz w Kłodzku spadnie we wtorek, w piątek będzie pochmurno ale ciśnienie będzie rosło. Na razie jest to jednak wysoce niepewne, jak to na południu...
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez golden » piątek, 21 maja 2004, 19:38

Raven - o ile S1600 mozna przewdiziec to A7 nie jestem w stanie - z jendej strony pedersoli to wymiatacz z drugiej moze sobie nie poradzić na syfach itp itde do tego dochodzi samochod mniej konkurencyjny niz chocby w 2000 tirego, w ktorym dorownywał heniemu Lundgaardowi w RSME
(pamietam ten cykl - swietny był po prostu) :)

naprawde chciałbym aby pedersoli pocisnał kloca - ale jakos przewiduje mu stawke wsrod S1600 moze ciut lepiej - wiecej nie wiem

co do czolowki - tak naprawde mamy kuzaja w topowym subaraku + beben czoper solowow i lubiak - te nazwiska beda przed oskami a prawdopodobiensto ze wszyscy beda mieli przygody jest male wiec - polski musi wygrac czteronapedowka

jak mam typowac osobe ktora to wygra to chyba nachodzi mi na mysl ... solowow :) zobaczycie :)
golden
A6

Postprzez rally_fan1 » piątek, 21 maja 2004, 19:52

Jeśli chodzi o Thirego to jedyny minus jaki widzę to mała znajomść samochodu,jeździł testy,ale nie jechał nim jeszcze w warunkach "bojowych".Na pewno przypomniał sobie jak się jeździ ośką - popatrzcie na czasy na tegorocznym rajdzie de Wallonie(to ten rajd co miał problemy z komisją sędziowską i balastem[wie ktoś jak to się skończyło?])na jednym oesie uzyskał identyczny czas jak Tsojen w Corolli WRC(fakt,Tsojen odpuszczał,ale było tam jeszcze 1 WRC i kilka N-4 w tym rajdzie])a na kilku innych byl zaraz za Tsojenem,z S1600 na pewno Jean-Joseph ma szanse na zwycięstwo(dobrze wjeżdżony w samochód no i to dobry kierowca),jak nie będzie padać i trasy będą suche to te dwa konkretne S1600 mają moim zdaniem szanse na zwycięstwo,oczywiście Donchev i Pedersoli również.To,że nasze asfalty są nierówne,śliskie i na cięciach pełne "syfu" wcale nie musi im,aż tak bardzo przeszkadzać.W tegorocznym Rajdzie Portugalii(szutrowym i w tym roku częsciowo jechali po deszczu - było trohę błota)wygrał Citroen Saxo Kit-Car.Ja na razie obstawiam tak:conajmniej 3 zagranicznych kierowców będzie w pierwszej piątce tegorocznego Rajdu Polski.
rally_fan1
N3

Postprzez michal_wrc » piątek, 21 maja 2004, 19:56

golden napisał(a):jak mam typowac osobe ktora to wygra to chyba nachodzi mi na mysl ... solowow :) zobaczycie :)

Sołowow i Lubiak to większe pewniaki na wygraną niż Kuzaj ze względu na ilość ukończonych rajdów. Kuzaj pewnie bardzo będzie chciał wygrać zeby zdobyć punkty do ME, a wtedy może być za szybko i wiadomo jak to może sie skończyć
michal_wrc
A5

Postprzez stein911 » piątek, 21 maja 2004, 19:59

Nie chcę krakać, ale C2 jest jeszcze "ciepła", przez co chyba będzie im nieco trudniej ustawić samochód niż innym.

To,że nasze asfalty są nierówne,śliskie i na cięciach pełne "syfu" wcale nie musi im,aż tak bardzo przeszkadzać.

:roll: ...nie doceniasz naszych dróg.

Sołowow i Lubiak to większe pewniaki na wygraną niż Kuzaj ze względu na ilość ukończonych rajdów.

Kuzaj chyba jednak ostatnio stonował. Ale jestem bardzo ciekawy kolejnego występu Lubiaka, na Elmocie był wymiot niesamowity.
"Skoro Rosjanie robią kulki łożyskowe puste w środku, to wszystko się da zrobić!"
stein911
A6

Postprzez mati_WRC » piątek, 21 maja 2004, 20:01

Kuzaj i punkty do ME?? Po co...a moze czegoś nie wiem :oops:

Myśle że Kuzaj jak ukończy to i tak nie wygra, a wg mnie Sołowow będzie wysoko razem z Lubiakiem, którzy podejrzewam że będą się cieli o zwycieśtwo z Pedersoli, a Thiry będzie walczył o 3,4,5 lub 6 miejsca z Fryczem i Grzybem.

Pewnie niektórym moje typy wydadzą się troszke nierealne, mi też takie się wydają :lol: ale mówie Wam...mam przeczucie 8)
http://www.cherubicstudio.pl CherubicStudio

..::Uzależniony od zapachu rajdowego paliwa::..
GG: 5422949
mati_WRC
A5

Postprzez golden » piątek, 21 maja 2004, 20:10

no zobaczymy, ale bedzie bardzo ciasno - jest jean joseph, thiry, pedersoli, grzyb, frycz, młody kuzaj czyli pelikanski oraz donchev - jakos wydaje mi sie ze polowa z tej stawki odpadnie z roznych przyczyn -
ze wskazaniem na młodego kuzaja, tirego i doncheva... wiecie - 300 km oesowych to nie jest takie hop siup.. jandika oceniam na zaraz po oskach

co do kuzaja nie jest tak do konca jak mowicie - janner wypadł, sumava miał przygody, presov i vranov w sumie czyste ale tam nie było zadnego cisnienia - na elmocie tez nie - wiec tak naprawde nie wiemy jaka ma forme - jak trzeba sie scigac o kazda sekunde to z pewnoscia znajac zycie i 5 ostatnich lat rowy beda - wiemy ze ma samochod przystosowany do wygrywania... powinien to wykorzystac

pozdro <piwo>
golden
A6

Postprzez mati_WRC » piątek, 21 maja 2004, 20:12

Ahaaa....zapomniałem przecież o Kucharze, Jean Josephie, Czopiku i Będenku...ahh ta nieuwaga :oops:

No wiec Josepha zaliczyłbym do grupy Pedersolego, Solka, i Lubiaka, potem Czopika, Kuchara do Frycza, Grzyba i Thiriego....

W sumie nie wiem co z Bebenkiem...Hmmm jakoś pośrodku z tendecją zwyżkową :)

mati_WRC
A5

Postprzez qbus » piątek, 21 maja 2004, 20:17

Yhm a Iliev nie powalczy :?: W sumie wiele o tym gościu mi nie wiadomo poza tym że startuje w PCWRC.
Jandik moim zdaniem nie będzie miał podejścia.

No i mam wrażenie że ośka będzie na podium mimo co... pierwszy Leszek a następna będzie ośka... przeczucie? nie wiem :)
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez mati_WRC » piątek, 21 maja 2004, 20:45

o Ilievie wiem niewiele...patrzyłem na klasyfikacje PCWR jego tam nie ma, tzn w pierwszej 10. wiec jakimś świetnym kierowcą chyba nie jest. A ze względu na to że MŚ jest mało asfaltów a jak już są to gładkie jak stół to wydaje mi się że pan zwariuje na polskich asfaltach...

mati_WRC
A5

Postprzez 106xsi » piątek, 21 maja 2004, 21:46

Co powiecie o zerówce typu Mitsubishi Pajero Załogi Orlen Team? Będzie to musiało fajnie wyglądać. :D
106xsi
N3

Postprzez piter306 » piątek, 21 maja 2004, 22:08

Dla mnie trochę żałośnie, bo Orlen to chyba jedyny koncern paliwowy (potężny), który nie ma "swojej" rajdowej załogi. Rajdy terenowe może są i fajne ale to nie to.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez Raven » piątek, 21 maja 2004, 22:11

golden napisał(a):dochodzi samochod mniej konkurencyjny niz chocby w 2000 tirego, w ktorym dorownywał heniemu Lundgaardowi w RSME

A kiedy dociazono kit-cary? Jezeli zaraz po ich pierwszych zwyciestwach, to Thiry jechal juz ciezszym wozem, fakt ze byl to samochod nowszy i fabryka, ale woz Pederolego to w koncu Peugeot Italia, czyli mozna miec pewnosc, ze bedzie przygotowany tak dobrze jak sie da. Stawianie go wsrod s1600 to chyba lekka przesada, mam nadzieje, ze grubo sie mylisz. 8)
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez hairpin » piątek, 21 maja 2004, 22:17

mam pytanko Raven. z jakich miejsc są ujecia w Twoich filmach? Wybadałem: ostatnią patelkę na spalonej, patelnie w siennej, nie jestem pewien: lewy 90 przez mostek z dzikim tłumem to pewnie os1 [muflon]? dwa mostki jeden po drugim to te w kamionkach? szeroki przejazd steca to chyba ten zakręt na szczycie jugowa [skrzyzowanie na sokolec], kompletnie nie kumam gdzieś Ty ten śmietnik wynalazł? szykana dookoła śmietnika -niezła perełka ;)
hairpin
A5

Postprzez hairpin » piątek, 21 maja 2004, 22:35

czy ktoś z was kojarzy w którym miejscu dzwona miał Witas w zeszłym roku? wydaje mi się że to był os MUFLON foto nr 6 w wrc.
hairpin
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP