nie przepadasz za WRC, więc napisałes, że słusznie wprowadzono zakaz
Hej, hej, zagalopowales sie. Ja lubie WRC, ale tylko jak oni JEDZIE, a nie gdy jedzie a za kierownica siedzi Vojtech, Trneny czy inny Bruzl. No i liczy sie tez ilosc, a w PL tylko w sezonie 2001 bylo ich wystarczajaco.
To dlatego wolalbym mieszkac w Italii i ogladac 25 s1600 i kilka wypasionych eNek (gdzie kierowcy jada caly czas jak nie na maxa, to przynajmniej szybko), a nie w Knedlandii, gdzie jest jeden dobry kierowca i 15 wrc.
lubisz mocne ośki, więc narzekasz, ze od przyszłego roku FIA chce ich zakazac, tymczasem start mocnym A7 (np Xsara) w MP czy ME byłby takim samym wypaczeniem wyników jak start pojedynczym WRC
W tej chwili nie ma juz na swiecie tych prawdziwych 2 litrowych kit-carow, zobacz na wyniki roznych rajdow we Wloszech (bo tam sa najlepszi kierowcy osiek), technika poszla tak mocno do przodu, ze obecne s1600 sa prawie tak samo szybkie jak 2-litry i musi byc dobry kierowca zeby takim samochodem (ktorego ewolucja zatrzymala sie kilka lat temu) wygrywac z topowymi s1600.
Oczywiscie jakby porownac Renato w p306maxi i Paolo w punto s1600 to wygralby ten pierwszy, ale za rok to juz nie wiadomo jakby bylo.
szanuje to, ze lubisz S1600, ale jak widzisz zamiast 4 WRC na Kormoranie czy 5 na Polskim mamy 2-3 pewne S1600 na cały sezon
czyli podsumowujac nie ma WRC i ... w zamian
jak na razie wszystkie te fantazje o stadzie S1600 w zamian za
wycofanie WRC można między bajki włozyc
Chcialby zeby od razu wysypalo sie w PL 10 wozow s1600? Ja jestem cierpliwy, moze naiwny, ale wole to niz nude jednego wrc. Dla mnie jeden s1600 jest rowny jednemu wrc (przynajmniej w Polsce) i 5 lancerom.
wystarczyłoby po prostu nie klasyfikowac tych WRC w MP, podobnie jak to ma miejsce w Pucharze PZM, wtedy każdy mógłby wystartowac treningowo czy gościnnie tak jak np Holo w Kormoranie, dajac troche radochy kibicom i nie odbierajac innym tytułu
Bez klasyfikacji to wrc MOZE pojawiloby sie na kormoranie, ale tylko u tych zawodnikow, co nie wystartuja w tegorocznych mistrzostwach (czyli pewnie tylko Holo i moze, w co jednak bym watpil, Kuchar)