Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 13 gru 2018, 18:22

Z tym hamowaniem, to jeszcze nie wiadomo. Dalej nie wiemy co mu Hyundai zaoferował. Bo rajdy dla Loeba, to tylko dodatek.
Loeb1987
A6

Postprzez Seraf » czwartek, 13 gru 2018, 21:54

Może uznali, że tytuł dla zespołu jest ważniejszy niż tytuł dla kierowcy stąd pojawił się Loeb w zespole.
Inaczej z Toyotą nie dadzą rady a jak Kris przestanie dzwonić to w zasadzie jest pozamiatane i bez problemu Toyota znowu zgarnie tytuł.
A jeśli reszta stawki nie poprawi swoich aut to Tanak bez problemu zdobędzie tytuł.
Co do Neuvilla to nie uważam go za zawodnika pokroju Ogiera, Loeba czy Tanaka.
Szkoda trochę Haydena bo w tym roku jeździł lepiej jak Mikkelsen i bardziej zasłużył na zostanie w zespole.
Seraf
N3

Postprzez Rules » czwartek, 13 gru 2018, 22:39

Nadal nie ogarniam jak Citroen i ogólnie PSA mogli wypuścić Loeba.
Rules
N3

Postprzez wanderer » czwartek, 13 gru 2018, 23:23

Seraf napisał(a):Może uznali, że tytuł dla zespołu jest ważniejszy niż tytuł dla kierowcy stąd pojawił się Loeb w zespole.

Oni w ostatnich latach włożyli w te mistrzostwa prawdopodobnie najwięcej ze wszystkich zespołów, więc interesują ich oba tytuły.

Hyundai wziął Loeba nie tylko po to by zwiększyć szansę na tytuł w kategorii producentów. On jest tam również po to aby wskazać dalszy kierunek rozwoju I20 WRC a może nawet po to żeby rozgrywać mistrzostwa kierowców na korzyść Neuvilla. Jeśli Neuville w jakimś rajdzie nawali, to przynajmniej Loeb odbierze punkty konkurencji. Sordo, Mikkelsen ani Paddon nie spełnili takiej roli,bo nie są wystarczająco szybcy.
wanderer
A6

Postprzez Mad Max » piątek, 14 gru 2018, 15:30

Jak pisałem że Loeb nie będzie miał problemu z "team orders" i będzie się do tego stosował to parę osób się ze mnie śmiało.
https://wrc.net.pl/wrc-sebastien-loeb-o ... -neuvillea

Paddon poza WRC - dostał propozycję na 1 rajd - odmówił
http://rajdy.autoklub.pl/news/wrc-2019- ... dona,89801

Rules napisał(a):Nadal nie ogarniam jak Citroen i ogólnie PSA mogli wypuścić Loeba.
Opcje są dwie - albo dalej są głupi i nie uczą się na błędach (niby mają Ogiera) albo rzeczywiście u nich jest tam taka bieda
Ostatnio edytowano piątek, 14 gru 2018, 18:00 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Witcher1990 » piątek, 14 gru 2018, 17:48

Rules napisał(a):Nadal nie ogarniam jak Citroen i ogólnie PSA mogli wypuścić Loeba.
Opcje są dwie - albo dalej są głupi i nie uczą się na błędach (niby mają Ogiera) albo rzeczywiście u nich jest tam taka bieda

oficjalnie to brak wsparcia Abu Dhabi na 3ci samochód.

Do tego mogło być tak, że Loeb powiedział "nie jadę całego sezonu tak jak byście chcieli. Interesuje mnie kilka rund" więc zaczęli szukać Ogiera i Lappiego, którzy z kolei nie przyszliby do PSA żeby pojechać kilka rund i pewnie zwłaszcza Seb wymógł że Loeb ma się stosować do team orders i go przepuszczać. Loeb mógł powiedzieć o nie to mój zespół Młody i doszło do impasu.

No i tak na prawdę Loeba zostawili na lodzie wszędzie- zabrano WRX, Dakar prywatnie, skasowano WTCC, rajdy na cały sezon. No to w sumie co miał się na nich oglądać?
Witcher1990
A6

Postprzez DonCorrado » piątek, 14 gru 2018, 20:26

Wierze, że Loeb jest w Hyundai bo będzie jeździł w WRX u Gronholma, jeżeli sytuacja wygląda jednak z goła inaczej to nic nie tlumaczy Citroena.
DonCorrado
A6

Postprzez Seraf » sobota, 15 gru 2018, 12:39

W całym tym zamieszaniu szkoda mi obecnie Sordo (już zabrali mu Monte Carlo i ciekawe ile jeszcze startów bo 4 aut w jednym rajdzie nie wystawią ) i Paddona.
I totalnie nie rozumiem po co w Hyundaiu Mikkelsen...

Ciekawe co z M-Sportem bo nie mogę znaleźć żadnych informacji. Bo obecnie to ostatnia szansa dla wielu kierowców.
Chociaż z drugiej strony pewnie sporo zawodników pójdzie w kierunku WRC 2 Pro i w sumie mógłby tam startować VW, Skoda, Citroen i Hyundai, a może i Proton ;)
Seraf
N3

Postprzez Cendra » sobota, 15 gru 2018, 14:02

Bardzo lubię Sordo ale chyba w zestawieniu z Loebem lepszy były Paddon, a tutaj dwóch asfaltowych kierowców będzie zmieniać się autami...
Monte Loeb, Szwecja Loeb a Meksyk w którym jechał w tym roku, już dla Sordo :roll: Co z Katalonią, domowy rajd Sordo, który w tym roku wygrał go Seb?
No nic, niech kombinują...
Sordo mógł wylądować w M-sporcie, tam brak asfaltowego wymiatacza :)
Cendra
A6

Postprzez Hlor » sobota, 15 gru 2018, 18:45

czytając słowa Solberga tutaj http://rallycross.autoklub.pl/news/worl ... gena,89818 można przypuszczać, że będzie startował polo r5
Hlor
N1

Postprzez KaMiLL WRC » sobota, 15 gru 2018, 21:57

Cendra napisał(a):Bardzo lubię Sordo ale chyba w zestawieniu z Loebem lepszy były Paddon, a tutaj dwóch asfaltowych kierowców będzie zmieniać się autami...

Asfaltowym kierowcą Loeb był 15, a Sordo 10 lat temu...
KaMiLL WRC
A5

Postprzez Seraf » niedziela, 16 gru 2018, 09:35

KaMiLL WRC napisał(a):
Cendra napisał(a):Bardzo lubię Sordo ale chyba w zestawieniu z Loebem lepszy były Paddon, a tutaj dwóch asfaltowych kierowców będzie zmieniać się autami...

Dla mnie ostatnim typowo asfaltowym kierowcą był Panizzi ;)
Wsiadał do rajdówki czasem tylko na rajdy asfaltowe i wygrywał ;)

Propo Hyundaia to załóżmy, że Loeb startuje w Monte, Szwecji i Meksyku, a po tych 3 rajdach zostaje liderem mistrzostw ciekawe co wtedy hehe
Seraf
N3

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 16 gru 2018, 12:06

Mnie zastanawia dlaczego skreślacie po jednym złym sezonie AM gdzie taki sezon w karierze miało wielu kierowców, a żałujcie Paddona, który rok temu również zaliczył tragiczny sezon. Wydaje mi się nawet, że miał większy udział wypadków niż awarii porównując do AM.
Witcher1990
A6

Postprzez piotrg » poniedziałek, 17 gru 2018, 02:38

KaMiLL WRC napisał(a):

Wyjął mi Pan to z ust :)
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez holo_b » poniedziałek, 17 gru 2018, 15:51

Jest duża szansa, że forda nie zobaczymy w przyszłym roku.

https://www.autosport.com/wrc/news/1407 ... wrc-future
to pisałem ja
Holo
holo_b

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata