Mistrzostwa Czeskie

Dyskusja o startach Polaków w Mistrzostwach Europy - również tych byłych:)

Moderator: SebaSTI

Postprzez golden » niedziela, 29 lut 2004, 03:48

no macie fajni my mamy piekielnie daleko
chodzi nam po głowie aby pojechac rowniez na SEAT RALLY ale to 780 km :) zoabczymy :D
golden
A6

Postprzez Arti » niedziela, 29 lut 2004, 12:03

Do Golden i nie tylko:

- ja proponuje Wam Rajd Mogul Sumava. Pierwszy dzień tego rajdu jest całkiem inny, tzn. jeden z odcinków specjalnych jest trzy krotnie przejeżdżany przez trzy samochody rajdowe jeden za drugim w odstępie około 5 sekund. To jest coś takiego jak wyścigi na torze, tylko, że cała akcja rozgrywa się normalnie na zwykłym odcinku specjalnym, który jest okrążeniem mającym parę kilometrów. Czyli jak jest na przykład 15 WRC to widzisz aż 45 razy takie samochody mnożąc to przez dwa odcinki to daje aż 90 WRC w kilka godzin do zobaczenia, a jest się tylko na jednym odcinku specjalnym. Ponadto są wystawione potężne ekrany na ciężarówkach, które pokazują rywalizację na Live całego odcinka specjalnego.

Tak bynajmniej było w roku ubiegłym. Z tego co wiem w tym roku też takie coś będzie.
To jest to odcinek 1 i 4:

OS 1 i 4 / Klatovský okruh ( 3 okruhy / 3 laps )
Arti
N3

Postprzez rajdowa_kobitka » niedziela, 29 lut 2004, 12:14

dzieki! co do tego pierwszego dnia to prawdę mówiąc nie miałam pojęcia... My byliśmy w zeszłym roku tylko podczas 2 dnia... rzeczywiście super było- z reszta to mój pierwszy rajd w Czechach :) Polecam gorąco ale pewnie sami dobrze wiecie jak tam jest.
Pozdrawiam!
rajdowa_kobitka
N3

Postprzez golden » niedziela, 29 lut 2004, 14:07

hehe w Czechach wszystko mozliwe, ale na ta sumave cholernie daleko i przede wszystkim trzeba jechac przez wrocek jelenia i praga.... a to nie sa dwupasmowki jak wawa-ceszyn-brno- etc :evil:

w kazdym badz razie na tatry jadymy - a ta sumava hmmm
golden
A6

Postprzez sumo » niedziela, 29 lut 2004, 14:34

a byl ktos z was juz kiedys na Tatrach?
Teraz to chyba pierwszy dzien bedzie na Slowacji a drugi dzien rajdu w Czechach :D
sumo
N4

Postprzez psz » niedziela, 29 lut 2004, 15:33

Wlasnie na odwrot (najpierw Cz, pozniej Sk), zreszta chyba na rallyonline cos bylo napisane, nawet chyba dokladnie tutaj: http://www.rallyonline.pl/2003/pn.php?i ... tp=General
A do Vsetina mamy z Gornego Slaska jakies 2-2,5 godzinki wygodna droga, a z Puchowa tez calkiem niezle (ale troszq dluzej) przez Cadce i Zwardon :-)
BTW: dlaczego ten rajd nazywa sie Rajd Tatr? :D
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez golden » niedziela, 29 lut 2004, 16:03

nazwa jest Tatry - no bo matador sponsoruje tatry wiec kaska jest - drugi czlon nazwy to Valasska
a oesy 1 dnia sa kolo vsetina i valaski mezerici - (oesy rajdu Valasska - a te nizej kolo vsetina byly wykorzystywane na barumie wielokrotnie)
ma byc oes ponad 30 km ktory nosi nazwe valaska Bomba :D
golden
A6

Postprzez psz » niedziela, 29 lut 2004, 19:57

golden napisał(a):nazwa jest Tatry - no bo matador sponsoruje tatry wiec kaska

o sso chozzi?;-) nie kumam... :roll:
Po prostu ten caly Puchow czy tam Povazska Bystrzyca wcale nie jest w Tatrach, nawet dosc kawalek jest stamtad w Tatry, no nie. Chyba ze to chodzi o Tatry - samochody ;-)
A, i pierwszy dzien rajdu jest I maja w sobote, nie w piatek jak to u nas zwykle bywa. (Ciekawe czemu, moze farorze sie nie godza zeby rajdowki im w niedziele przed kosciolami smigaly i larmo robily?)
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez golden » niedziela, 29 lut 2004, 20:27

chodzilo mi oto, ze :) Matador jest glownym sponsorem rajdu TATRY wiec dlatego nazwa jest TATRY, a nie VALASSKA
pozatym baza rajdu jest w Puchovie - a czy to sa tatry(góry) czy nie to druga sprawa :)
golden
A6

Postprzez sumo » niedziela, 29 lut 2004, 20:37

no wiadomo, ale PSZ chodzilo chyba o to, dlaczego rajd ma nazwe TATRY ??? z gorami to chyba nic wspolnego nie ma
sumo
N4

Postprzez tomi_kl » niedziela, 29 lut 2004, 21:32

No , ja na TATRY smigam na pewno , a właśnie dzis dowiedziałem sie ze nie moge jechać na Sumave.

rajdowa_kobitka - mam pytanie?
Z kim śmigasz na rajd z Jeleniej G. , bo ja też wybierałem sie na sumave z ekipką z Jeleniej G. Daj znać na gg.

Pytanie do wszystkich:
Czy to prawda że jak wejdziemy do UE , to od 1.05.2004 nie musimy kupować na rajdy za granicą Zielonej Karty ?
Czy ktoś wie cos o tym przepisie - wchodzi to w życie ?
tomi_kl
A6

Postprzez pwrc » niedziela, 29 lut 2004, 22:57

tomi_kl napisał(a):Pytanie do wszystkich:
Czy to prawda że jak wejdziemy do UE , to od 1.05.2004 nie musimy kupować na rajdy za granicą Zielonej Karty ?
Czy ktoś wie cos o tym przepisie - wchodzi to w życie ?

na razie tylko kilka krajów, chyba osiem
o ile dobrze pamietam do Czech nie bedzie potrzebna

najlepiej zadzwon na infolinie np PZU lub innego wiekszego ubezpieczyciela, na pewno maja taką inf.

pozdrawiam
pwrc
A5

Postprzez hairpin » niedziela, 29 lut 2004, 23:28

w zeszłym roku na sumavie były dwie polskie załogi. ciekawe czy i w tym roku pan Oleksowicz wybiera się potrenować lancerem, na Qzaja raczej nie liczę. Fajnie by było, bo zawsze to miło naszym kibicować.
hairpin
A5

Postprzez mototom » sobota, 6 mar 2004, 11:46

Jak podają czeskie źródła Pavel Valauek będzie w tym sezonie startował Suzuki Ignisem. Szkoda, bo jest jednym z najszybciej i najwidowiskowiej jeżdżącym Czechem za kierownicą WRC.
mototom
A6

Postprzez golden » sobota, 6 mar 2004, 12:59

spokojnie do konca nie wiadomo gdzie bedzie jezdzil - napisane jest, ze wystartuje w Słowacji !!! (taka biedna i mala) w nowym teamie SLovnaft i paru innych - narazie w rajdzie presov - czyli pewnei w MCZ pojedzie :D zoabczymy czym zgloszony jest na Sumave

Obrazek
golden
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Polacy w ME