ORLEN 74. Rajd Polski 2017

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ORLEN 74. Rajd Polski 2017

Postprzez @luki rally@ » piątek, 30 cze 2017, 12:21

Witam.Jestesmy na chmielewo.O 4 rano bylismy w stanie dojechac na parking przy samym starcie od strony Dziubieli.Leje niemilosiernie ludzie uciekli w polowie stawki.Na osatatniej hopie spokuj, stanie bez przepychanek.Na drugi przejazd jedynie start, bo zacina strasznie.
@luki rally@
N3

Postprzez viper » piątek, 30 cze 2017, 13:28

viper napisał(a):
Mad Max napisał(a):Chuchala nie siedział w rajdowce wieki, a na szutrach to już wogole.
Zanim znowu zaczniesz coś pisać upewnij się trzy raz że to co chcesz napisać jest prawdą - ostatni rajd szutrowy Chuchała jechał pół roku temu, a w rajdówce siedzi dość często i to na szutrach właśnie - myślisz że wsparcie Oleksowicza wzięło się znikąd ??

Pół roku temu :lol: . Ptaszek w tym czasie nawinol ponad 1000 km oesowych. Z resztą patrz na wyniki Chuchala nawet oesu z ptaszkiem nie wygrał.. Przestań być obronca uciśnionych bo Viper coś napisał a zacznij oceniać racjonalnie. Nie wygrał z nim żadnego odcinka. Daj spokój chłop dostanie takiego doła że się w głowie nie mieści. Nie krytykuje Chuchaly ale po kilku Barbórkach i wielkich zapowiedziach sezonow efekty są jakie są. Chłopak się trochę polansowal ostatnimi czasy i myślał że jak mu furę dadzą to pokaże wszystkim a tu zonk. Prawda jest taka że jak nie jeździsz to się cofasz, a Chuchala jest na to najlepszym dowodem.
viper
S2000

Postprzez Mad Max » piątek, 30 cze 2017, 13:32

Ja ci po raz kolejny napisze bo widzę że nie zrozumiałeś - to że Chuchała nie jechał rajdu od pół roku nie oznacza że rajdówkę na szutrze widział tylko na YT, bo po szutrze jeździ bardzo dużo, a to że się przeliczył to chyba napisałem jasno i wyraźnie
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez viper » piątek, 30 cze 2017, 13:42

Mad Max napisał(a):Ja ci po raz kolejny napisze bo widzę że nie zrozumiałeś - to że Chuchała nie jechał rajdu od pół roku nie oznacza że rajdówkę na szutrze widział tylko na YT, bo po szutrze jeździ bardzo dużo, a to że się przeliczył to chyba napisałem jasno i wyraźnie

No a ja ci poraz kolejny napisze patrz na wyniki. W ostatnim pełnym sezonie rsmp Chuchala zjadł by Ptaszka na śniadanie. Wyniki w rajdzie są weryfikacja tego jak pracujesz. Chuchala sam jest w szoku z resztą myślę jak większość ale to przykład na to że przerwa w startach na pełnej rywalizacji po prostu dyskwalifikuje każdego. Myślę że następnym razem przemyśli wywiad. Trochę skromności mu się przyda.
viper
S2000

Postprzez PeKa » piątek, 30 cze 2017, 13:49

Mad Max napisał(a):Kolega pisze że na krzywej hopce przed Dobką pełna kultura i ogarnięty safety, latają też ładnie, Citroen strasznie słabo

Potwierdzam. Kulturka, safety 307 mily i uprzejmy, wszyscy się rozumieją. A co do hopy, to w porównaniu do ub. roku, w tym prawie nic się nie dzieje.
Obrazek
PeKa
N2

Postprzez Mad Max » piątek, 30 cze 2017, 13:52

viper napisał(a):No a ja ci poraz kolejny napisze patrz na wyniki. W ostatnim pełnym sezonie rsmp Chuchala zjadł by Ptaszka na śniadanie. Wyniki w rajdzie są weryfikacja tego jak pracujesz. Chuchala sam jest w szoku z resztą myślę jak większość ale to przykład na to że przerwa w startach na pełnej rywalizacji po prostu dyskwalifikuje każdego. Myślę że następnym razem przemyśli wywiad. Trochę skromności mu się przyda.
Ja do czego innego się odniosłem, a Ty jak zwykle piszesz o czym innym...

2 Chmielewo odwołane ze względu na bezpieczeństwo widzów - z tego co widać na Live text na stronie WRC
na forach zagranicznych oczywiście pojazd po polskich kibicach
Ostatnio edytowano piątek, 30 cze 2017, 13:54 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez madman » piątek, 30 cze 2017, 13:53

No i Chmielewo 2 odwołane. Brawo, naprawdę nie żałuję, że nie jestem częścią tej farsy w Mikołajkach. Nigdy więcej WRC w Polsce? Przynajmniej na wiele, wiele lat.
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez miszczu140000 » piątek, 30 cze 2017, 14:01

madman napisał(a):No i Chmielewo 2 odwołane. Brawo, naprawdę nie żałuję, że nie jestem częścią tej farsy w Mikołajkach. Nigdy więcej WRC w Polsce? Przynajmniej na wiele, wiele lat.

Tak bo w Meksyku czy Monte było super :x
miszczu140000
N3

Postprzez prekursor » piątek, 30 cze 2017, 14:02

madman napisał(a):No i Chmielewo 2 odwołane. Brawo, naprawdę nie żałuję, że nie jestem częścią tej farsy w Mikołajkach. Nigdy więcej WRC w Polsce? Przynajmniej na wiele, wiele lat.

Będziemy za Tobą tęsknić :lol:
Co to wnosi do tematu? Widzisz co się dzieje na Osach?
prekursor

Postprzez djescape » piątek, 30 cze 2017, 14:03

Zaczyna się... Najbardziej szkoda opinii, która idzie w świat że tak zachowują się na rajdach polscy kibice (chociaż winę pewnie można rozdzielić po połowie pomiedzy zagranicę a polskich kibiców) ... Przez to największe problemy nie mają ci, którzy robią takie bydło, ale ci, którzy spokojnie jeżdżą zagranicę na rajdy.

Tak bo w Meksyku czy Monte było super :x

Nie było super, ale organizator robi wszystko, żeby opinia nie poszła w świat, dzisiaj już prawie w ogóle nie słychać o Monte, za to RP cały czas przewija się jako przykład jak nie zabezpieczać rajdu.
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez Mad Max » piątek, 30 cze 2017, 14:07

Opinia pójdzie w świat, tradycyjnie będzie to wina kibiców i tradycyjnie organizator nie będzie widział swojej winy. Znajomi byli na pierwszym przejedzie na hopach na Chmielewie i mówili że jest totalnie wolna amarykanka, że nikt nad tym nie panuje i że ludzie robią co chcą i że bardzo był zdziwiony że pierwszy przejazd się w ogóle odbył. I moim zdaniem to bardzo dobrze pokazuje jakim zagrożeniem jest kierownie kibiców w jedno miejsce tak jak jest to proponowane od kilku lat u nas, i nie raz o tym wspominaliśmy, tak chcieli tak mają. Teraz się pewnie wszyscy na Juchy rzucą.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez madman » piątek, 30 cze 2017, 14:08

prekursor napisał(a):

Będziemy za Tobą tęsknić :lol:
Co to wnosi do tematu? Widzisz co się dzieje na Osach?

O, mamy chyba asa, który hasło 'za taśmę' traktuje jako zachętę do wejścia na oes. Kolego, na tym forum wiemy wszyscy, że nasz rajd jest na cenzurowanym i JAKIEKOLWIEK takie incydenty powodują, że szansa na przyszły rok w WRC w zasadzie spada do 0. A udawanie, że nic się nie dzieje, to czysta głupota - kibice na Chmielewie to jakiś dramat, oglądałem przed chwilą onboardy, to co działo się na hopach... Pierwszy przejazd nie powinien pójść. Jak można stać na lądowaniu za hopą w zasadzie na samym poboczu?

OD LAT w Polsce jest problem z kibicami, w zasadzie co roku. Czy w Meksyku, Monte co roku odwoływane są z tego powodu oesy? No właśnie.
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez viper » piątek, 30 cze 2017, 14:08

Mad Max napisał(a):
viper napisał(a):No a ja ci poraz kolejny napisze patrz na wyniki. W ostatnim pełnym sezonie rsmp Chuchala zjadł by Ptaszka na śniadanie. Wyniki w rajdzie są weryfikacja tego jak pracujesz. Chuchala sam jest w szoku z resztą myślę jak większość ale to przykład na to że przerwa w startach na pełnej rywalizacji po prostu dyskwalifikuje każdego. Myślę że następnym razem przemyśli wywiad. Trochę skromności mu się przyda.
Ja do czego innego się odniosłem, a Ty jak zwykle piszesz o czym innym...

2 Chmielewo odwołane ze względu na bezpieczeństwo widzów - z tego co widać na Live text na stronie WRC
na forach zagranicznych oczywiście pojazd po polskich kibicach

Dobra koniec tematu ja jestem be
viper
S2000

Postprzez djescape » piątek, 30 cze 2017, 14:11

Estończycy już zacierają po cichu ręce żeby wejść na nasze miejsce w kalendarzu...
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez d-z rallyfans » piątek, 30 cze 2017, 14:13

Smutne, ale sami kibice się o to proszą, przykro to pisać ale nawet znajomi którzy są na rajdzie nie mają wyobraźni pod względem swojego bezpieczeństwa, liczy się dobre ujęcie i wrzucenie na fejsa albo instagrama :evil:
d-z rallyfans
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata