ORLEN 74. Rajd Polski 2017

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ORLEN 74. Rajd Polski 2017

Postprzez Mad Max » czwartek, 8 cze 2017, 14:57

karluum napisał(a):@Madmax - ale Finlandia jest droższa pod względem życia niż Estonia. Po drugie to zawsze 5 - 6 godzin dalej w jedną stronę.
Ja bardziej się odniosłem do kwestii dojazdu niż całej reszty, choć jak się dobrze i z głową zaopatrzysz to wyjdzie dość podobnie, poza tym uwierz mi ale jak już dotrzesz do Talina to reszta drogi to już przyjemność :wink:
karluum napisał(a):Szkoda Polskiego, osobiście uważam, że to całkiem sympatyczne miejsce do rozgrywania takiej imprezy. Oraz zarobek bądź co bądź dla biednej części kraju.
Zarobili to by wszyscy jak by ktoś odrobinę pomyślał

ndpopk napisał(a):mam zamiar kupic naklejke camping na samochod, i tu pojawia sie pytanie, wypali sama nalepka czy musze miec tez identyfikatory dla kazdego pasazera, ew. musielibysmy kupowac bilety na os? :mrgreen: :mrgreen:
Zajrzyj sobie na stronę rajdu to się dowiesz, masz ładnie napisane.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez SOKÓŁ » czwartek, 8 cze 2017, 19:46

ndpopk napisał(a):mam zamiar kupic naklejke camping na samochod, i tu pojawia sie pytanie, wypali sama nalepka czy musze miec tez identyfikatory dla kazdego pasazera, ew. musielibysmy kupowac bilety na os? :mrgreen: :mrgreen:

http://www.gadzetyrajdowe.pl/product-po ... -2017.html
Nalepka nalepką a plastik to osobny zakup :D
SOKÓŁ
A6

Postprzez MotoPassion22 » czwartek, 8 cze 2017, 21:09

Ostatnio edytowano czwartek, 15 cze 2017, 11:52 przez MotoPassion22, łącznie edytowano 1 raz
MotoPassion22

Postprzez holi » czwartek, 8 cze 2017, 21:50

tomlodz napisał(a):
holi napisał(a):
ToKu napisał(a):Pozezdrze

Przyłączam się do podziękowań. Przeglądałem onboardy Pozedrza i Orzysza niby nowe trasy, ale szczerze nie ma tam czego za bardzo szukać. Niestety chyba człowiek jest zmuszony wybrac sie w stare sprawdzone miejsca bo nowych grubych ja przynajmniej nie widzę. Pewnie wyjdą w praniu jakieś fajne zdrawdliwe miejsca których z onboard-u nie sposób wywnioskować.

Oby tylko zasięki i zasadzki organizatora nie były przesadzone :D

P.S. Jeszcze przeglądajac te trasy to kurcze pierwszy raz chyba miejsca gdzie chciałbym oglądać rajd pokrywają się z PW organizatora w dużej części. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie.

https://www.youtube.com/watch?v=Nw6ti_O ... e=youtu.be 32:45 i zaraz potem 33:07? Myślę że miejsca godne bo hopa przez zakręt i sama hopa trochę dalej ;) Jak myślicie?
holi

Postprzez posejdon » czwartek, 8 cze 2017, 23:10

Obawiam się w tym miejscu o stan nawierzchni. Wygląda jakby było dość miękko. Ten szczyt na łuku będą gasić.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez FiestaWRC2016 » piątek, 9 cze 2017, 00:34

Witam czy ktos z kolegów ma moze dostęp do RG2 albo inaczej czy ktos moze potwierdzic info o zamknieci drog dojazdowych do oesow dzien wczesniej o 16
pozdrawiam
FiestaWRC2016

Postprzez Hubertos » piątek, 9 cze 2017, 05:20

Z dostępem może być ciężko, liczyłbym tutaj tylko na "Testy u delegata" z facebooka. Co do informacji o blokadach to pojawiły się one na oficjalnych profilu Rajdu Polski na FB. Czy to można uznać za oficjalną informację? Wydaje mi się, że tak.
Hubertos
A6

Postprzez ndpopk » piątek, 9 cze 2017, 07:37

Zajrzyj sobie na stronę rajdu to się dowiesz, masz ładnie napisane.[/quote]

SOKÓŁ napisał(a):

http://www.gadzetyrajdowe.pl/product-po ... -2017.html
Nalepka nalepką a plastik to osobny zakup :D

Dzięki! nie doczytałem :wink: :lol:
ndpopk

Postprzez kostek45 » piątek, 9 cze 2017, 07:56

holi napisał(a):
https://www.youtube.com/watch?v=Nw6ti_O ... e=youtu.be 32:45 i zaraz potem 33:07? Myślę że miejsca godne bo hopa przez zakręt i sama hopa trochę dalej ;) Jak myślicie?

Też mam to miejsce zaznaczone. Pierwszy szczyt raczej nie odklei ale na drugim mogą coś skoczyć.
kostek45
A5

Postprzez Mateos » piątek, 9 cze 2017, 08:10

FiestaWRC2016 napisał(a):Mateos RG2 w poniedzialek
pozdr

Udało się coś załatwić kolego?

Testy u Delegata w tym roku bardzo mało informacji podają :?
Mateos
N2

Postprzez FiestaWRC2016 » piątek, 9 cze 2017, 16:14

Mateos niestety pisalem z kierowcami z pilotami i z cala rzesza fotografow i nikt nie ma RG2
pozdr
FiestaWRC2016

Postprzez tomlodz » piątek, 9 cze 2017, 22:13

Też mam to miejsce zaznaczone. Pierwszy szczyt raczej nie odklei ale na drugim mogą coś skoczyć.

Dokładnie tak samo sobie to w głowie wyobrażam. Miejsce fajne ale tam jest PW więc duży minus bo siatki kilometr od drogi pewnie będą.
tomlodz
N2

Postprzez holi » piątek, 9 cze 2017, 23:41

tomlodz napisał(a):

Dokładnie tak samo sobie to w głowie wyobrażam. Miejsce fajne ale tam jest PW więc duży minus bo siatki kilometr od drogi pewnie będą.

Teraz patrzyłem na mapę i faktycznie wygląda to na PW. Jeśli tak będzie to lipa straszna. Nie wiem czy wszędzie to tak wygląda ale ja raz w życiu byłem na PW Rosochackie i nigdy więcej na PW nie pójdę oglądać rajdów, kilometr siatki, chyba z 20 safet z policją i gówno widać zza miliona ludzi. Znajde na ten dzień inną dobrą miejscówe i się z Wami podzielę ;)
holi

Postprzez Mad Max » sobota, 10 cze 2017, 00:52

holi napisał(a):Nie wiem czy wszędzie to tak wygląda ale ja raz w życiu byłem na PW Rosochackie i nigdy więcej na PW nie pójdę oglądać rajdów, kilometr siatki, chyba z 20 safet z policją i gówno widać zza miliona ludzi.
Tu nie chodzi o to żebyś coś widział (już nie mówię o wartości artystycznej takiego miejsca) tylko o to żeby trzymać ludzi krótko za pysk w jednym miejscu.
holi napisał(a):Znajde na ten dzień inną dobrą miejscówe i się z Wami podzielę ;)
Z jednej strony to bardzo miło że chcesz się dzielić takimi miejscami... ale z drugiej proponuję Ci tego nie robić, bo organizatorzy czytają to forum i na Twojej upatrzonej miejscówce (szczególnie jak wzbudzi zainteresowanie większej ilości użytkowników) może czekać na Ciebie (i innych) "prezent" od organizatora... dlatego ten temat praktycznie nie żyje i ma "ledwo" 15 stron na trzy tygodnie przed rajdem...
WRC we własnym kraju to dla każdego kibica tego sportu na świecie najważniejsze Święto w roku... w Polsce jak zwykle inaczej... ciekawe dlaczego ??
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Hubertos » sobota, 10 cze 2017, 11:27

U nas organizatorzy tego rajdu nie są w stanie wypośrodkować kwestii bezpieczeństwa z widowiskowością. Już nawet nie chodzi mi o kwestie odległości punktów widokowych od trasy, a o nieszczęsne dojazdy, które praktycznie funkcjonują tylko u nas. Do tego my jako Ci niepokorni kibice psujemy im plan i chcemy się ustawiać nie tylko na PW, czyli w większości średnich miejscach. Zauważcie, że np. hopa w Rosochackich pierwotnie PW nie była, tylko dopiero po tym jak kibice wyszukali to miejsce w 2015, to w 2016 było tam PW. Tak jest również z kilkoma innymi miejscówkami, choćby niektóre partie z Wieliczek. Organizator albo nie ma wiedzy (w co nie wierzę), albo średnio zwraca uwagę na widowiskowość danego zakrętu, czy podbicia. Dlatego, omijajcie PW szerokim łukiem, tam w 90% się zanudzicie.
Hubertos
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata