Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez Mad Max » wtorek, 18 kwi 2017, 10:22

wanderer napisał(a):
Mad Max napisał(a):
wanderer napisał(a):Gdyby taka sytuacja zaszła w M-Sporcie, to gość zostałby już zdegradowany do poziomu WRC2 i tam musiałby coś udowodnić, tak jak robi to Camilli.
Trochę chyba pamięć Cie zawodzi bo w zeszłym roku była taka sytuacja w MSporcie gdzie Camilli pomimo praktycznei braku wyników przejeździł cały sezon jako fabryczny kierowca.

Czepiasz się detali. Jeździł poniżej oczekiwań? Jeździł. Został zdegradowany? Został. Lefebrve też to pewnie spotka, jeśli nie pokaże niczego specjalnego. Pytanie tylko, czy będzie to w połowie sezonu, czy po sezonie.
Oj tam oj tam :wink: napisałeś to w taki sposób że jak by taka sytuacja jak ze Stefanem miała miejsce w MSportcie to podziękowali by mu od ręki, a przecież pomimo braku wyników Kamilek przeturlał się u nich cały sezon - Lefeb powinien na resztę sezonu dostać DS3 WRC i takim autem szlifować swoje umiejętności bo nawet w WRC2 jakiś oszałamiających wyników nie miał.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 18 kwi 2017, 14:34

Yrtat napisał(a):Z tego co kiedyś było mówione to cytryna miała wystawić 4 nowe WRC w tym dla Qasimiego bodajże od Portugalii, nie zdziwię się ze w jego miejsce mógłby się pojawić Mikelsen.

Niby Mikkelsen od Portugalii w i 20 WRC ;)
http://rajdy.autoklub.pl/news/mikkelsen ... daia,75586
SOKÓŁ
A6

Postprzez Shaitan » wtorek, 18 kwi 2017, 14:39

Będzie wypadało w takim razie powiedzieć: Świetna robota Citroen, powodzenia :lol: ! Lefebvre na mistrza!

A na poważnie, to bardzo ucieszy mnie powrót Mikkelsena do walki w najwyższej kategorii. Dlaczego? Bo po prostu na to zasługiwał.
Shaitan
N3

Postprzez miszczu140000 » wtorek, 18 kwi 2017, 14:46

Shaitan napisał(a):Będzie wypadało w takim razie powiedzieć: Świetna robota Citroen, powodzenia :lol: ! Lefebvre na mistrza!

A na poważnie, to bardzo ucieszy mnie powrót Mikkelsena do walki w najwyższej kategorii. Dlaczego? Bo po prostu na to zasługiwał.

Nie no no przeciez mają super regularnego Meeke oraz ultra regularnego i super szybkiego Lefebre i ciekawi mnie 1 za kogo w Portugalii a może 4 auto
miszczu140000
N3

Postprzez deiman » wtorek, 18 kwi 2017, 15:01

"Przetestuje i jest szansa, ze dolaczy"
To daje wiele mozliwosci, ale w jego sytuacji nawet starty starym i20 WRC beda lepsze, niz Fabia R5. Mam jednak nadzieje, ze pojawi sie czwarty Hyundai w tegorocznej spec. Testowac bedzie w piatek.

EDIT:
Autosport dodaje, ze wczesniej ich zrodla podawaly, ze jest w zaawansowanym kontakcie z Toyota, gdzie mialby zastapic Juho. Tak pisal miedzy innymi Motorsport News.
Panadto jedno ze zrodel autosportu twierdzi, ze wyglada to na poczatek przejscia Hyundaia na zupelnie inny poziom w WRC. Utrzymanie 4 kierowcow w przyszlym roku na takim poziomie sprawi, ze beda nie do ogrania.

http://www.autosport.com/news/report.ph ... th-hyundai

EDIT2:
I po ploteczkach.
deiman
A5

Postprzez miszczu140000 » wtorek, 18 kwi 2017, 17:37

http://rajdy.autoklub.pl/news/mikkelsen ... alii,75592 może jeszcze kontrakt nie został podpisany, może też tak być że znajdą inny dzień iedy to ogłośzą, a może jest tak z testami Ogiera w Toyocie i M-Sporcie :D
miszczu140000
N3

Postprzez grzesiek811 » wtorek, 18 kwi 2017, 19:12

Najważniejsze, że Mikkelsen nie został zapomniany i jest szansa, że zobaczymy go może jeszcze w tym roku.
grzesiek811
N2

Postprzez miszczu140000 » wtorek, 18 kwi 2017, 19:58

Zobaczymy, zobaczymy jak już testuje auto to sprawa jest pewna :D
miszczu140000
N3

Postprzez wanderer » wtorek, 18 kwi 2017, 22:21

deiman napisał(a):Autosport dodaje, ze wczesniej ich zrodla podawaly, ze jest w zaawansowanym kontakcie z Toyota, gdzie mialby zastapic Juho. Tak pisal miedzy innymi Motorsport News.

Takie historyjki puszcza pewnie menedźment żeby wzbudzić zainteresowanie zespołów i wynegocjować sobie lepsze warunki.

Mikkelsena na testach Hyundaia i to jeszcze na początku sezonu spodziewałbym się najmniej. Mają szybkie, jeśli nie najszybsze auto, mają zakontraktowanych 3 przyzwoitych kierowców a teraz mieliby zatrudniać czwartego?
Może chodzi o wynajem auta albo po prostu Hyundai zgodził się na 1 dniowe testy aby mogli skorzystać z wiedzy zdobytej podczas prac nad Polo WRC 2017?
wanderer
A6

Postprzez Mad Max » środa, 19 kwi 2017, 10:05

wanderer napisał(a):Może chodzi o wynajem auta albo po prostu Hyundai zgodził się na 1 dniowe testy aby mogli skorzystać z wiedzy zdobytej podczas prac nad Polo WRC 2017?
Myślę że dokładnieo to chodzi:
"To tylko jeden dzień w tym tygodniu, nic więcej. Mieliśmy okazję do rozmów, ale nie podpisaliśmy umowy. Dla nas interesujące jest dodatkowe sprawdzenie samochodu. To nic więcej - mówił rzecznik zespołu"
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez deiman » środa, 19 kwi 2017, 14:01

Mad Max napisał(a):
wanderer napisał(a):Może chodzi o wynajem auta albo po prostu Hyundai zgodził się na 1 dniowe testy aby mogli skorzystać z wiedzy zdobytej podczas prac nad Polo WRC 2017?
Myślę że dokładnieo to chodzi:
"To tylko jeden dzień w tym tygodniu, nic więcej. Mieliśmy okazję do rozmów, ale nie podpisaliśmy umowy. Dla nas interesujące jest dodatkowe sprawdzenie samochodu. To nic więcej - mówił rzecznik zespołu"

Tak, wg oswiadczenia chodzi tylko o to, ale nawet jezeli nie podpisza nic, calosc mozna rozpatrywac bardzo pozytywnie. Po tym tescie potencjalna wartosc Mikkelsena na pewno nie zmaleje. Nie zdziwie sie jesli wkrotce pojawia sie kolejni, ktorzy beda chcieli porownac ich samochod juz nie tylko do Polo WRC, ale i i20 WRC :D
deiman
A5

Postprzez DonCorrado » środa, 19 kwi 2017, 15:11

Mikkelsen to bardzo dobry kierowca, to dlaczego bogaty zespól nie miałby go zatrudnić? Mają trzech ... ale Sordo i Paddon jeżdzą tak sobie, no dobra punkty ciułają, ale Sordo też się kończy kontrakt. Ja akurat chwalę Hyundaia za to posunięcie, jak mają kasę to niech go biorą, nawet moment jest dobry bo na początku sezonu by było drożej, a tu przeczekali i go skubnął, inni niech się uczą.
DonCorrado
A6

Postprzez grzesiek811 » środa, 19 kwi 2017, 17:46

Nie wiemy ciągle czy Mikkelsen stara się o miejsce jeszcze na ten sezon, czy raczej o następny i przyszłe. Jeżeli o przyszły, to jest jedno ale.
Jeżeli Ogier podpisał tylko roczny kontrakt to w połowie sezonu znów będzie walka o niego, a Mikkelsen ponownie będzie tym drugim.

Zarówno Citroen jak i Hyundai ma zakontraktowanych kierowców na sezony 2017 i 2018. Nie wiem czy Hyundai wystawi czwarte auto, ale byłaby to niespodzianka. Pewnie stać ich na to.

Chyba największe pole manewru ma Toyota. Nie wiem jak u nich z kontraktami, ale raczej nie powinno być problemu z zastąpieniem Hanninena ani Lappiego.
Ponadto zobaczyli już, że auto jest dobre, ale odstają składem kierowców od reszty. Ja na miejscu Makinena zrobiłbym wszystko, żeby zatrudnić Mikkelsena. Najlepiej zamiast Juho Hanninena. On już nie zawojuje WRC, a młody Lappi może się czegoś nauczy. Choć w niego też nie wierzę.
grzesiek811
N2

Postprzez miszczu140000 » środa, 19 kwi 2017, 19:01

grzesiek811 napisał(a):Nie wiemy ciągle czy Mikkelsen stara się o miejsce jeszcze na ten sezon, czy raczej o następny i przyszłe. Jeżeli o przyszły, to jest jedno ale.
Jeżeli Ogier podpisał tylko roczny kontrakt to w połowie sezonu znów będzie walka o niego, a Mikkelsen ponownie będzie tym drugim.

Zarówno Citroen jak i Hyundai ma zakontraktowanych kierowców na sezony 2017 i 2018. Nie wiem czy Hyundai wystawi czwarte auto, ale byłaby to niespodzianka. Pewnie stać ich na to.

Chyba największe pole manewru ma Toyota. Nie wiem jak u nich z kontraktami, ale raczej nie powinno być problemu z zastąpieniem Hanninena ani Lappiego.
Ponadto zobaczyli już, że auto jest dobre, ale odstają składem kierowców od reszty. Ja na miejscu Makinena zrobiłbym wszystko, żeby zatrudnić Mikkelsena. Najlepiej zamiast Juho Hanninena. On już nie zawojuje WRC, a młody Lappi może się czegoś nauczy. Choć w niego też nie wierzę.

Odstaje to cytryna a nie toyka :lol:
miszczu140000
N3

Postprzez grzesiek811 » środa, 19 kwi 2017, 21:20

No tak :lol:
Ale to Toyota jest jedynym zespołem, który nie wystawił jeszcze trzeciego auta. W Portugalii mają już być trzy Yarisy, ale z tego co piszą, to Lappi wystąpi tylko w wybranych rajdach.
grzesiek811
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata