przez Itek » środa, 25 lut 2004, 16:53
Nie miałem netu od wczoraj i dopiero teraz udało mi się ściągnąć demko. Przejechałem narazie wszystkie trasy i jestem pozytywnie zaskoczon - nie udało im się zrobić gry gorszej niż poprzedniczka:-) Zachowanie auta ciut lepsze. Faktycznie, auto już jakby nie skręcało wokół własnej osi, ale i tak prowadzi się jakoś nienaturalnie. Dźwięk xsary jakiś taki sztuczny, czy nie da się na prawdę zrobić gry, która miałaby poprawnie odwzorowany odgłosy sportowego auta? Do czego tu się jeszcze przyczepić...? Ano dalej zakręty są nieco kwadratowe, tak jakby od czterech częsci twórcy nie umieli stworzyć okrągłych band, które zabezpieczają przed wypadnienciem na asfaltowych trasach. No i steruje się nieco dziwnie, nienaturalnie, auto reaguje z opóźnieniem a jak już zareaguje to aż za bardzo, ale może to kwestia umiejętności moich i tego, że jeżdżę na klawiaturze. Narazie to tyle, idę pogarać jeszcze, może jakieś minusy znajdę, bo to o wiele ciekawsze niż szukanie plusów:-)
Gra w 1024x768 w delatach na HIGH, ale z FSAA wyłączonym chodzi bardzo płynnie. Komputer to AXP 1700+, 256 MB SDRAM, Radek 9100.
JID: itek (kr) chrome (kr) pl
GG: Mam, ale nie używam.