Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez Witcher1990 » sobota, 11 lut 2017, 20:29

TN trochę przypomina Latvalę z 2012, który wydzwonił 5 (lub więcej razy) w 4 rajdach z rzędu i jeśli dobrze pamiętam to za każdym razem prowadząc z dużą przewagą.
Witcher1990
A6

Postprzez adamlen » sobota, 11 lut 2017, 21:00

Krążą po sieci informację, że Neuville uderzył w jakiś betonowy klocek, wyciągnięty na linię jazdy. Pozostaje mu walka o kolejne punkty na Power Stage i o punkty konstruktorów z Meeke do którego traci 6s.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez miszczu140000 » sobota, 11 lut 2017, 21:08

deiman napisał(a):Przykro z powodu Neuville,a.
Nie pamiętam kiedy ostatni rajd zafundował walkę o zwycięstwo w niedzielę trzem kierowcom. Trzyma kciuki za JML i Otta.

Szwecja 2015 ??? :wink:
miszczu140000
N3

Postprzez maciotacio » sobota, 11 lut 2017, 21:14

deiman napisał(a):Nie pamiętam kiedy ostatni rajd zafundował walkę o zwycięstwo w niedzielę trzem kierowcom.

Szybko z brzegu Szwecja 2015 i walka Neuville, Mikkelsen, Ogier :wink:

@adamen
Całkiem możliwe, na tym filmiku Hanninen zatrzymuję się za Thierrym tak jakby spodziewał się jego problemów, ale może to tylko moja nadinterpretacja.
https://www.youtube.com/watch?v=-C2ORXEOOhA
Jutro Thierry jedzie w rally 2? Przecież ładowali go na lawete, a jak wypadasz w sobotę to nie ma rally 2 w niedziele, czy SSS tego nie dotyczy?

Ale zwrot akcji, już myślałem, żę Monte nic nie przebije. Nawet miałem pisać, że Neuville już nie wypuści zwycięstwa z rąk...

Coś czuję, że to nie koniec emocji. Jutro prawie 60 km oesowych i nie zdziwię się jeśli ktoś z trojki nie dojedzie :D
Kibicuję Tanakowi, należy mu się za RP.
Latvala niech sobie dojeżdża drugi, niech nie nakłada na siebie dodatkowej presji :D
maciotacio
N2

Postprzez dominik_r » sobota, 11 lut 2017, 21:27

Latvala powiedział na koniec dnia: Nie bedę za wszelką cenę chciał wygrać, drugie miejsce też jest bardzo dobre. Co zrobią Fordy? Ott naturalnie będzie cisnął (oby się w Jego Fordzie nagle coś nie popsuło) bo ma małą stratę a Seb raczej też nie będzie liczył na jakąś łatwą padlinę bo nie ma na to zbyt wielu kilometrów. Oby team nie zechciał się wtrącać między swoich szoferów. Zamiast jutro pospać niedzielnie trzeba ustawić budzik na 7:40 :)
dominik_r
N2

Postprzez Rock240 » sobota, 11 lut 2017, 21:30

Nie no nie mogę uwierzyć.. przed sss pojechałem na robotę myśląc że nic sie już nie może zmienić a tu :( szkoda Thierego , teraz to faktycznie może czuć presję. Jutro zapowiada się megaciekawy dzień, Obstawiam 8)
1.Tanak
2. latvala
3. Ogier
Rock240

Postprzez Seraf » sobota, 11 lut 2017, 21:36

dominik_r napisał(a):Zamiast jutro pospać niedzielnie trzeba ustawić budzik na 7:40 :)

To będę miał podobnie pierwszy raz od lat hehe
Latvala myślę, że ściemnia ;)
Pojedzie swoje tyle że bez dużego ryzyka tak aby po rajdzie mieć czyste sumienie - choć raczej nie przesadzi i dojedzie do mety.
Tanak nie odpuści to pewne będzie cisnął tak jak dziś przez cały dzień.
Ogier myślę że jeśli nie przyciśnie to nie dogodni "kolegę" z zespołu bo jednak dziś był od niego regularnie wolniejszy a powinien cisnąć żeby dopaść Jariego.
Seb podejmie decyzję po wyniku 1 odcinka - jeśli sporo zyska to będzie cisnął dalej jeśli nie to już odpuści i będzie czekał na błąd kogoś z przodu.

Tak czy inaczej ja bardzo chciałbym takie podium:
1. Tanak,
2. Latvala,
3. Ogier
Seraf
N3

Postprzez piotrg » sobota, 11 lut 2017, 22:14

Ha ha nie wierzę !, odpuściłem sobie śledzenie tego SS i wyszedłem z pracy a tu takie kwiatki. Kopia monte ze strony rywali Seba. Jeszcze tylko Tanak musi zepsuć silnik :). Coś szybko wykruszają się typowani na mistrzów świata w sezonie 2017 :):):), a Pan Ogier spokojnie "z kebabem w ręku" do mety :)
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez andrew88 » sobota, 11 lut 2017, 22:20

adamlen napisał(a):Krążą po sieci informację, że Neuville uderzył w jakiś betonowy klocek, wyciągnięty na linię jazdy. Pozostaje mu walka o kolejne punkty na Power Stage i o punkty konstruktorów z Meeke do którego traci 6s.

Tu dokładnie widać co się stało: http://www.rtbf.be/sport/moteurs/rallye ... id=9527647
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez maciotacio » sobota, 11 lut 2017, 23:37

Jednak z trasą wszystko było w porządku. Po prostu głupi błąd Neuvilla
Obrazek

Stefan prawie znowu spalił sprzęgło
https://www.youtube.com/watch?v=-BOJQcuUhR8&app=desktop
maciotacio
N2

Postprzez Honiclbr » niedziela, 12 lut 2017, 00:03

maciotacio napisał(a):Jutro Thierry jedzie w rally 2? Przecież ładowali go na lawete, a jak wypadasz w sobotę to nie ma rally 2 w niedziele, czy SSS tego nie dotyczy?

Rally2 jest w gestii organizatorów każdego rajdu i tylko na monte nie ma Rally2 z soboty na niedzielę.
Honiclbr
A5

Postprzez Kit_Car » niedziela, 12 lut 2017, 00:14

Takie pytanie trochę poza konkursem, nie macie wrażenia że te nowe WRC są nadsterowne? Meekeowi uciekł tył i wypadł,na os5 też miał nadsterowność i wpadł w zaspę, Hanninenowi uciekł tył i wydzwonił w świerka, na monte też było parę akcji że tył uciekał, zwłaszcza jak przychodziło kierowcom hamować w zakręcie .
Kit_Car
N2

Postprzez Honiclbr » niedziela, 12 lut 2017, 00:59

Kit_Car napisał(a):Takie pytanie trochę poza konkursem, nie macie wrażenia że te nowe WRC są nadsterowne? Meekeowi uciekł tył i wypadł,na os5 też miał nadsterowność i wpadł w zaspę, Hanninenowi uciekł tył i wydzwonił w świerka, na monte też było parę akcji że tył uciekał, zwłaszcza jak przychodziło kierowcom hamować w zakręcie .

Kwestia aero moim zdaniem, które pracuje przy dużej prędkości, ale przy niższych już nie, co było widać na Monte i Szwecji u Hanninena i u Meeke'a w Szwecji. Co ciekawsze, Hyundai i M-Sport nie miał takich problemów jak na razie.
Honiclbr
A5

Postprzez kidler » niedziela, 12 lut 2017, 01:01

kidler napisał(a):Co do Neuville-a, to lepiej wstrzymać się z szampanem, bo jak wiemy historie lubią się powtarzać (vide Hanninen) :)

Dziękuję bardzo, jutro puszczam totka. Punkty uciekają, a kto ma je ciułać - ciuła. Jak to się mówi "zwycięzcy są na mecie". Jutro przed nami mega ciekawy dzień. Mam nadzieję, że cała trójka ukończy zmagania.
kidler

Postprzez Mad Max » niedziela, 12 lut 2017, 01:19

Honiclbr napisał(a):
Kit_Car napisał(a):Takie pytanie trochę poza konkursem, nie macie wrażenia że te nowe WRC są nadsterowne? Meekeowi uciekł tył i wypadł,na os5 też miał nadsterowność i wpadł w zaspę, Hanninenowi uciekł tył i wydzwonił w świerka, na monte też było parę akcji że tył uciekał, zwłaszcza jak przychodziło kierowcom hamować w zakręcie .
Kwestia aero moim zdaniem, które pracuje przy dużej prędkości, ale przy niższych już nie, co było widać na Monte i Szwecji u Hanninena i u Meeke'a w Szwecji. Co ciekawsze, Hyundai i M-Sport nie miał takich problemów jak na razie.
Ja do tej wypowiedzi dorzuciłbym jeszcze wczorajszą sytuację z Ostbergiem który po utracie tylnego spojlera wycofał się dalszej jazdy twierdząc że auto lata po całej drodze i że ledwo daje je się utrzymać na tej drodze.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata