Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez martenzyt » poniedziałek, 15 lut 2016, 22:12

Wurcuś napisał(a):Po Sebku już widać wypalenie...
https://www.youtube.com/watch?v=h1L3eYTySR0

No patrząc jak się wsadził w ten zakręt to na pewno wypalił i to nie mało.
martenzyt
N3

Postprzez Taurus » środa, 17 lut 2016, 09:55

rajd bardzo udany. poza pierwszym dniem gdzie był chyba tylko jeden dojazd na jeden z odcinków i już 8 km przed trasa była zakorkowana. szwedzi symaptyczni a z safeciarzami nie ma problemów, szczególnie w miejscach gdzie ich nie ma :) jeden z nielicznych minusów to fakt że trzeba płacić za parking 50 SEK a parkingiem jest droga dojazdowa zazwyczaj. w niedzielę na PS brak lodu tylko cieniusieńka warstwa śniegu. no nie wiem skąd ten mit że szwedzi powoli jeżdżą i zgonie z przepisami. na głównych jeszcze zwalniają koło fotoradarów ale na bocznych to lecą pełną dzidą, obojętnie czy autobusem czy starym volvo czy nową beemką. w sklepach mega drogo i brak mocnego alko w markietach. jeżeli rajd się odbedzie w przyszłym roku to na pewno się tam pojawie. tylko trzeba będzie trochę lepiej się ubrać bo jak w niedzielę było -10 to nie było zbyt fajnie. co do widowiska to wrc poza miniakami które nie jechały to reszta stawki na w miarę równym poziomie. klasa niższa też bardzo wyrównany poziom na oko, ale było sporo typa co hamują się na 3 razy do zakrętu. ptaszek bardzo ładnie jechał. dziwi mnie natomiast postawa sołowowa czy szczepaniaka...
Taurus
N3

Postprzez Cendra » środa, 17 lut 2016, 23:56

Dziwi Cię postawa Sołowowa i Szczepaniaka?
Sołowow chciał pojechać dla przyjemności, wcale mnie nie dziwi, że nie chciał ryzykować jak warunki zapowiadały się na bardzo kiepskie.
A co ma do tego Maciek?
Cendra
A6

Postprzez Seraf » niedziela, 22 sty 2017, 15:00

Zostało nie wiele czasu do Rajdu Szwecji 2017 :D
Ostberg wobec tego jak się przygotowuje też będzie walczył o podium - w sumie trochę mnie dziwi, że nie punktuje dla M-Sportu bo pewnie osiągnie lepszy wynik niż Evans.
Podium to będzie walka Ogier, Paddon, Neuville, Ostberg, Tanak, Latvala i może Haninen (tu powinien być Mikkelsen).
z Citroena może Meeke.

A największy brak to Mikkelsen bo coś czuje, że mógłby być najszybszy. Oby w dalszej części sezonu wreszcie wsiadł do WRC 2017 to będzie ciekawie.
Nie zdziwię się jak wygra jakiś rajd bo w poprzednim sezonie już konkretnie podgryzał Ogiera.
No cóż gdyby VW kilak miesięcy wcześniej ogłosił, że odchodzi to Mikkelsen na pewno byłby w jakiejś fabryce.

Tak czy inaczej rajd Szwecji w tym roku będzie super :D
Seraf
N3

Postprzez deiman » środa, 1 lut 2017, 23:55

Seraf napisał(a):Zostało nie wiele czasu do Rajdu Szwecji 2017 :D
Ostberg wobec tego jak się przygotowuje też będzie walczył o podium - w sumie trochę mnie dziwi, że nie punktuje dla M-Sportu bo pewnie osiągnie lepszy wynik niż Evans.
Podium to będzie walka Ogier, Paddon, Neuville, Ostberg, Tanak, Latvala i może Haninen (tu powinien być Mikkelsen).
z Citroena może Meeke.

Ja chetnie widzialbym moncego Latvale i Haninena ;)

Zastanawia mnie, ktory team wywiezie najwiecej pkt ze Szwecji. Na razie mamy:
1. M-Sport World Rally Team 40 - - - - - - - - - - - 40.0
2. Toyota Gazoo Racing Wrc 24 - - - - - - - - - - - 24.0
3. Hyundai Motorsport 20 - - - - - - - - - - - - 20.0
4. Citroen Total Abu Dhabi Wrt 10 - - - - - - - - - - 10.0

Seraf napisał(a):A największy brak to Mikkelsen bo coś czuje, że mógłby być najszybszy. Oby w dalszej części sezonu wreszcie wsiadł do WRC 2017 to będzie ciekawie.

Duval tez pracowal kiedys dla Citroena. Nie zycze nikomu zle, ale kto wie co przyneisie jutro ;)
deiman
A5

Postprzez Seraf » czwartek, 2 lut 2017, 08:56

Duval jakoś szczególnie nie błyszczał na tle Loeba, a Andreas na tle Ogiera w tym roku już tak ;)

Rajd Szwecji będzie bardzo ciekawy bo dużo lepiej poznamy formę aut.
Ciekawe czy Latvala "odżyje" po odejściu z VW bo chyba 1 raz jest w fabrycznym zespole gdzie jest nr 1.
Seraf
N3

Postprzez Shaitan » czwartek, 2 lut 2017, 11:49

Jeszcze przed sezonem mówiło się, że Toyota najlepiej sprawowała się właśnie na śniegu. Myślę, że ten rajd może być kolejną dobrą okazją do wywalczenia podium dla któregoś z kierowców Toyoty. Obawiam się, że w kilku kolejnych rajdach może już być jednak o to nieco trudniej. Co do drugiej połówki sezonu w wykonaniu Toyoty, to zobaczymy jak będzie wyglądał rozwój samochodów w poszczególnych ekipach.

Liczę na dobry wynik dwójki M-Sportu. Myślę, że jeśli nie zatrzymają ich awarie, to powinni walczyć w czubie klasyfikacji.
Shaitan
N3

Postprzez deiman » czwartek, 2 lut 2017, 12:02

Seraf napisał(a):Duval jakoś szczególnie nie błyszczał na tle Loeba, a Andreas na tle Ogiera w tym roku już tak ;)

Ja zupełnie nie o tym. Mikkelsena porównuje raczej do Sain za, który wszedł za duvala ;) Ponownie, nie życzę nikomu źle, ale gdyby trafił do Citroena za kogoś byłaby to fantastyczna wiadomość dla Mistrzostw.
Shaitan napisał(a):Jeszcze przed sezonem mówiło się, że Toyota najlepiej sprawowała się właśnie na śniegu. Myślę, że ten rajd może być kolejną dobrą okazją do wywalczenia podium dla któregoś z kierowców Toyoty. Obawiam się, że w kilku kolejnych rajdach może już być jednak o to nieco trudniej. Co do drugiej połówki sezonu w wykonaniu Toyoty, to zobaczymy jak będzie wyglądał rozwój samochodów w poszczególnych ekipach.

Liczę na dobry wynik dwójki M-Sportu. Myślę, że jeśli nie zatrzymają ich awarie, to powinni walczyć w czubie klasyfikacji.

Mam bardzo podobne odczucia. Kolejne rundy, czy na asfalcie, czy na szutrze, mogą być już i wiele trudniejsze. Sporo jeździli po śniegu, więc oby teraz złowili jak najwięcej punktów ;)

Mnie zastanawia czy M-sport ma szansę na tytuł najlepszego konstruktora. Niby jest lepszy skład, ale znów... kto wie. Oby dmack się spisał. No i pytanie, te co przed każdym rajdem, czy Ogier nie wygra? ;)

EDIT: Na trasach pojawil sie w koncu snieg
Obrazek

EIDT2: No to Meeke pięknie zaczął rajd ;)
deiman
A5

Postprzez kostek45 » czwartek, 9 lut 2017, 10:25

Skad taka rozbieżność w czasach na testowym? Ogier?
kostek45
A5

Postprzez djescape » czwartek, 9 lut 2017, 11:28

Mocno kibicuje Breenowi żeby utrzymał formę z testowego. Zaskoczyły słabe wyniki Forda na testowym. Ciekawe czy taka jest ich strategia...
"Straights are for fast cars, corners are for fast drivers..." - C. McRae
djescape
N3

Postprzez kostek45 » czwartek, 9 lut 2017, 11:37

Może oszczedzali kolca?
kostek45
A5

Postprzez adamlen » czwartek, 9 lut 2017, 11:41

kostek45 napisał(a):Skad taka rozbieżność w czasach na testowym? Ogier?

Prawdopodobnie oszczędzają opony. Podczas rajdu spod śniegu może wychodzić szuter, a wtedy opony będą się mocno zużywały, więc potrzebują jak najwięcej świeżych gum.

Co do rajdu, mam nadzieję, na kolejne podium Latvali. Może Tanak powalczy również o TOP3, no i oczywiście Ogier. Hyundai powalczy z Citroenem o miejsca 4-5. Ale i tak się nic z tego nie sprawdzi :)
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez Rock240 » czwartek, 9 lut 2017, 14:39

Ktoś zna jakiś stream na dzisiejszy SS ?
Rock240

Postprzez hubertus_89 » czwartek, 9 lut 2017, 15:05

Rock240 napisał(a):Ktoś zna jakiś stream na dzisiejszy SS ?

wrc+ a jeśli nie masz wykupionej subskrypcji to chyba na redbull tv będzie
hubertus_89
N1

Postprzez woocasch » czwartek, 9 lut 2017, 15:23

Red Bull TV na żywo będzie miała tylko OS14 w sobotę, no i oczywiście podsumowania każdego dnia.
Z zamiast szukać streamów, na serio lepiej zainwestować te 20zł w WRC+ :)
---
woocasch
woocasch
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata