Kajetan Kajetanowicz

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: Kajetan Kajetanowicz

Postprzez piguła » wtorek, 31 sty 2017, 13:06

Kajto już w zeszłym roku dobijał się do osób w polskim oddziale Hyundaia także tej opcji nie wrzucałbym tylko do daty 1.04
piguła
N3

Postprzez Tomek75xnl » wtorek, 31 sty 2017, 14:06

Powrót Kajta do RSMP do byłaby dla tego kierowcy totalna porażka
Tomek75xnl

Postprzez corados » wtorek, 31 sty 2017, 15:47

W takim razie jeśli masz wolnych kilka milionów złotych to zasponsoruj mu program ERC bądź WRC2, lepiej jechać RSMP czy nie jechać nic....
corados
A6

Postprzez Mad Max » wtorek, 31 sty 2017, 15:55

Tomek75xnl napisał(a):Powrót Kajta do RSMP do byłaby dla tego kierowcy totalna porażka
Dobrze gadasz, lepiej siedzieć na dupie w domu :roll:
Wrócić z ERC do RSMP to porażka, to co miał powiedzieć Hołek jak po startach najpierw w WRC wrócił z powrotem do rsmp (i to nawet dwa razy)?? Kuchara też taka "degradacja" spotkała... jak się podnieść po takiej porażce...
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Anbarra » wtorek, 31 sty 2017, 16:15

No totalna porazka, chlop sie stoczy i w ogole taki wstyd ze bedzie jezdzil w kominiarce i pod pseudo zeby nikt go nie rozpoznal... Ludzie, niektorzy ledwo zbieraja budzet na 2-3 rajdy rocznie. Kajto na pewno bedzie sie cieszyl z kazdego przejechanego kilometra. Holek wrocil do RSMP ale zdobywajac kolejne tytuly na pewno tego powrotu nie zmarnowal :)
Anbarra
A5

Postprzez d-z rallyfans » wtorek, 31 sty 2017, 16:18

Jakiś czas temu, już po zdobyciu drugiego tytułu ME Kajto miał wywiad na Onecie, powiedział w nim że jeśli będzie konieczność to wróci do RSMP bo on kocha ten sport i musi jeździć, więc nie odbierałbym tego jako degradacja

"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma" ;)
d-z rallyfans
A5

Postprzez woytek » wtorek, 31 sty 2017, 17:01

Taurus napisał(a):tak, to prawda. 1.04 mają to ogłosić

Myślę, że wcześniej :roll: Pożyjemy zobaczymy
woytek
N3

Postprzez Hubertos » wtorek, 31 sty 2017, 18:19

Nie rozumiem dlaczego nagle RSMP stało się tak niemodne. Przecież im więcej kierowców w dobrych autach, to prestiż i zainteresowanie tym cyklem zdecydowanie powinny wzrosnąć. Ja nie miałbym nic przeciwko powrotowi Kajta do RSMP, szczególnie że w ERC nie ma jakiejś niesamowitej rywalizacji. Inaczej to wygląda w WRC 2, ale na to trzeba ogromnych pieniędzy.
Hubertos
A6

Postprzez piguła » wtorek, 31 sty 2017, 18:22

też jestem tego zdania, ERC zrobiło się słabo obsadzone jak na ten cykl, może i lepiej po latach na półce wyglada puchar za Mistrzostwo Europy niż MP ale nie ma tego złego, ja tam jestem za tym żeby KK wrócił na krajowe podwórko jeśli ma nie jeździć wogóle.Podniesie to prestiż i zainteresowanie RSMP.
piguła
N3

Postprzez Hlor » wtorek, 31 sty 2017, 19:22

jeśli Siemanko ma wrócić w R5 to powrót Kajta w R5 byłby zapowiedzią ciekawego sezonu w RSMP
Hlor
N1

Postprzez DarekO » wtorek, 31 sty 2017, 20:09

DarekO

Postprzez Hultay WRC » sobota, 4 lut 2017, 11:34

Obawiam się, że powrót Kajtka nie podniesie medialności RSMP za bardzo, tj z całym szacunkiem, ale przeciętny Kowalski kojarzy go max z telewizji śniadaniowej, to nie to samo co Hołowczyc, który wrócił jako gwiazda. Kajto jest popularny, ale nie jest postacią wykraczającą medialnie poza rajdowy świat. Podniósłby się poziom sportowy i ciężko byłoby znaleźć na niego pogromcę i taki np Chuchała gdyby nawiązał z nim walkę, to byłby sukces. Nie wiem czy sam zainteresowany nie wolałby walczyć o bycie pierwszym kierowcą w historii z 3 tytułami ME.

Zastanawiam się jaka jest różnica finansowa między ERC i WRC2? Typu 4 miliony do 9 milionów zł?
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Aro90 » niedziela, 5 lut 2017, 16:54

Hultay WRC napisał(a):Obawiam się, że powrót Kajtka nie podniesie medialności RSMP za bardzo, tj z całym szacunkiem, ale przeciętny Kowalski kojarzy go max z telewizji śniadaniowej, to nie to samo co Hołowczyc, który wrócił jako gwiazda. Kajto jest popularny, ale nie jest postacią wykraczającą medialnie poza rajdowy świat. Podniósłby się poziom sportowy i ciężko byłoby znaleźć na niego pogromcę i taki np Chuchała gdyby nawiązał z nim walkę, to byłby sukces. Nie wiem czy sam zainteresowany nie wolałby walczyć o bycie pierwszym kierowcą w historii z 3 tytułami ME.

Zastanawiam się jaka jest różnica finansowa między ERC i WRC2? Typu 4 miliony do 9 milionów zł?

Jaka różnica to nie wiem ale wygląda to tak że Kajto w zeszłym sezonie pojechał 9 rajdów(8 ERC i 1 WRC) czyli przejechał ok. 1900-2000km oesowych. Pełny sezon WRC 2 to 7 rajdów czyli ok. 2100 km. Nie wiem jakie są "inne koszty" ale patrząc po samych km wydaje się że nie wiele większy budżet niż zeszłoroczny jest potrzebny :wink:
Aro90
N3

Postprzez Tomek K » niedziela, 5 lut 2017, 17:11

No tak, tylko że do klasyfikacji WRC2 potrzebny jest bodaj jeden start poza Europą. To już sama jedna Argentyna, Meksyk, nie mówiąc o Australii generuje ci olbrzymi koszt. W Europie takich podróży nie było, a transport sprzętu na Kanary czy Azory opłacał organizator.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Aro90 » niedziela, 5 lut 2017, 17:35

Tomek K napisał(a):No tak, tylko że do klasyfikacji WRC2 potrzebny jest bodaj jeden start poza Europą. To już sama jedna Argentyna, Meksyk, nie mówiąc o Australii generuje ci olbrzymi koszt. W Europie takich podróży nie było, a transport sprzętu na Kanary czy Azory opłacał organizator.

nie ma wymogu rundy poza Europą, od tego sezonu miały być 3 rundy obowiązkowe:Portugalia, Niemcy i Walia - nie wiem na czym stanęło...
Aro90
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP