Moderator: SebaSTI
Kajtofan napisał(a):Nie powinna być i nie jest. Zakazany jest jedynie slick wyścigowy i kolce.ZbyszekChaosu napisał(a):Nie startowałem na Barbórce to nie wiem ale skoro to "największy KJS" w kraju to teoretycznie powinna być homo.
7. OPONY
7.1
Dopuszcza się stosowanie opon wszelkiego typu z wyłączeniem opon typu „slick wyścigowy”. Zabrania się stosowania wszelkich elementów przeciwpoślizgowych, np.: kolców, preparatów chemicznych.
Przedmioty wyposażenia i części pojazdów związane z bezpieczeństwem ich użytkowania i ochroną środowiska mogą być stosowane w pojazdach, jeżeli spełniony jest co najmniej jeden z następujących warunków:
Oznakowane są znakami homologacji międzynarodowej stosowanymi w homologacji Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji NarodUw Zjednoczonych (EKG ONZ) - "E" lub Unii Europejskiej - "e";
ZbyszekChaosu napisał(a):Colin Clark pisał na Twitterze, że dzisiaj poznamy kierowców Dmacka. Zastanawia się on również czy to będzie Evans czy Mikkelsen.
Jak zwykle wyłuszczasz swoją tajemną wiedzę jak do trzecioklasistów, dziękujemy Ci bardzo że oświeciłeś ciemny lud, szkoda tylko że jak zwykle odniosłeś się do części mojej wypowiedzi która miała potwierdzić tylko twoje tajemne mądrości o których nikt nic nie wie, jeszcze jak byś mi mógł się odnieść do występu Chuchały na Barbarze i Kajta w Rzeszowie to było by miło.viper napisał(a):@ Madmax
Jeżeli ty myślisz że w takich warunkach chodzi tylko o paredziesiat koni to trochę mało wiesz. Cały rajdowy światek śmieje się z manewru kajta a wy mówicie o drobiazgach. Nawet Pirelli zamknęło oczy, bo by z kajetanowiczem musieli zerwać kontrakt a ten by sie nie wypłacił. Zapamiętaj na całe życie. W takich warunkach liczy się masa i czarne złoto a moc nie ma znaczenia czy masz 450 km czy 600 km
P.s z komputera często więcej się dowiesz niż będąc na miejscu.
To wierutne kłamstworoboM napisał(a):zdecydowanie Kajto nie zrobił by takiego wyniku nawet w aucie WRC , warunki były mega trudne a to jak pojechał było praca wielu ludzi , Jego oponowania za kierownica , mechaników ze idealnie ustawili mu R5+ zawieszenie robiło miazge , oraz tego ze dużo testowali przed rajdem na sliskim torze Kielce , to wtedy Kajto zdobył troche wiedzy o oponach i wykorzystał je jak trzeba. Nie ma dużej przewagi miedzy topową deszczówka rajdowa a wyścigowa, poprostu ta druga ma więcej precyzji co w takim KJS jest idealne.
Z mojej strony to co pokazał Miko to pełen szacun - za swoją jazdę powinien dostać zaproszenie na Karową i mam nadzieję że chłop zamierza iść wyżej w rajdach bo widać że ma do tego smykałkę.ZbyszekChaosu napisał(a):Jeśli to prawda z oponą p2g to dodam jeszcze, że na tego typu oponie jechał też Miko Marczyk. Ten kierowca ma za sobą pierwszy rajdowy sezon w Civicu w RSMŚl a Barbórka to jego pierwszy start w czterołapie. Mimo to czasy miał świetne, wyprzedał na OS-ach R5 i znane nazwiska. Byłby pewnie koło 10 miejsca, bo czasy miał podobne/ lepsze niż Szeja ale awaria jakiegoś czujnika na 2 OS-ie zepsuła dobry wynik.
A ja bym jednak stawiał na parę Evans Ostbergwanderer napisał(a):ZbyszekChaosu napisał(a):Colin Clark pisał na Twitterze, że dzisiaj poznamy kierowców Dmacka. Zastanawia się on również czy to będzie Evans czy Mikkelsen.
Nie zdziwiłbym się, gdyby zatrudniono obu kierowców.
ZbyszekChaosu napisał(a):@woocash naprawdę trzeba łopatologicznie? Przecież Viper napisał, że tu chodzi o opony. Pewnie były bez homo drogowej a na pewno nie Pirelli. Na tym zdjęciu coś widać, ale nie wiele. Może podzieli się ktoś czymś lepszym? http://www.barborka.pl/galeria/54rb_sluzewiec/slides/DSC_7304.JPG
Wracając do głównego wątku to dodam jeszcze tyle, że na tym ten sport polega. Nie wystarczy, że jeździsz szybko, dojeżdżasz do mety ani nawet, że zdobywasz tytuły. Musisz umieć jeszcze zdobyć budżet lub wejść do fabryki. Bez tego nie ma kompletnego kierowcy.
edit:
@Kit-car był szybszy
woytek napisał(a):Może ktoś jednoznacznie potwierdzić, że Kajto jechał na Barbórce Fiestą R5+ z silnikiem od Focusa WRC? Trochę to dziwne.... ???
ZbyszekChaosu napisał(a):Nie wystarczy, że jeździsz szybko, dojeżdżasz do mety ani nawet, że zdobywasz tytuły. Musisz umieć jeszcze zdobyć budżet lub wejść do fabryki. Bez tego nie ma kompletnego kierowcy.
wanderer napisał(a):A co do DMACK, to dziś jedynym ważnym ogłoszeniem dla jest to, że ich szef właśnie skończył 50 lat.
Honiclbr napisał(a):wanderer napisał(a):A co do DMACK, to dziś jedynym ważnym ogłoszeniem dla jest to, że ich szef właśnie skończył 50 lat.
Poinformowali, że dziś jeszcze nie mogę oficjalnie podać kierowcy ze względu na formalności, ale jutro mają testować nowe kolce, więc pewnie pojawi się też kierowca DMACK
https://twitter.com/DMACK_Tyres/status/ ... 1971227648
viper napisał(a):@woocasch
Ty masz naprawdę poważny problem z viperem
Chyba byś umarł jak byś miał napisać że " viper " kurcze fakt te opony są naprawdę super miałeś racje. Mało w moim tekście jest o całej sytuacji. Nie chodzi o to ze śmiali sie z kajta tylko z sytuacji. Chłopie w rajdowwym świecie nikt nie jest idiota i każdy wie co to jest p2g do czego służy ( a nie służy do rajdow ) i jaka jest przewaga tej opony nad rajdowa, ale tylko na mokrym. Napisałem ci dokładnie to samo co koledzy po mnie tylko trzeba umieć czytać miedzy wierszami, albo trzeba mieć trochę wiedzy i wnioski sobie samemu wyciągnąć. Jakoś inni zrozumieli. hbo dał ci tylko link do tego co ci powiedziałem no sorry wymienił model. Napisałem ci poczytaj na forach popytaj to sie dowiesz.
Trudno ci viperowi przyznać racje i w tym jest problem. Pirelli sie nie przyczepi bo wie że nie ma takiej opony jak p2g , a o tym manewrze wiedza nie liczni, wiec marketingowo sie wszystko zgadza. Auto wygrało i po temacie. Auta do barbórki są odelżone i wzmocnione silnikowe. Subaru za czasów kajta do barbórki miało specjalnie silnik robiony itd. Ten samochód na próbach barbórkowych wcale nie odstawał od starych wrc. Pogadaj popytaj poczytaj i pogadamy, a nie skupiaj sie tylko na tym żeby mi dowalić, ale przede wszystkim czytaj ze zrozumieniem to o czym pisze.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości