Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez SOKÓŁ » wtorek, 13 gru 2016, 13:34

Jari-Matti Latvala,Juho Hanninenem i Esapekka Lappi w Toyocie to ciekawe co teraz Mikelsen wymyśli ;)
SOKÓŁ
A6

Postprzez woytek » wtorek, 13 gru 2016, 13:47

Podsumowując:

M-Sport: Ogier, Tanak, Camilli
Hyundai: Neuville, Paddon, Sordo
Citroen: Meeke, Breen, Lefebvre
Toyota: Latvala, Hanninen, Lappi
Dmack: Evans
Pozostaje kwestia Mikkelsena i Ostberga - obstawiam prywatne Polo nawet bez Qatar-u (taki Team Norway)
woytek
N3

Postprzez maciotacio » wtorek, 13 gru 2016, 13:56

Szok, ale Toyota zaskoczyła wszystkich swoim składem :shock:
Mając za partnera taką firmę jak Microsoft i nie dać porządnej jakości streamu z prezentacji :D
No nic, Toyota Team Finland do boju!

Ja coś czuję, że Mikkelsen zostanie na lodzie i go nie zobaczymy na Monte. Może potem załatwi sobie nową Fiestę od Malcolma.
maciotacio
N2

Postprzez bimber » wtorek, 13 gru 2016, 14:06

woytek napisał(a):Podsumowując:

M-Sport: Ogier, Tanak, Camilli
Hyundai: Neuville, Paddon, Sordo
Citroen: Meeke, Breen, Lefebvre
Toyota: Latvala, Hanninen, Lappi
Dmack: Evans
Pozostaje kwestia Mikkelsena i Ostberga - obstawiam prywatne Polo nawet bez Qatar-u (taki Team Norway)

A ja kuźwa nie umie uwierzyć że ktoś woli mieć w swoim zespole Camilliego, Lefebvre czy Haninnena niż Mikkelsena, chłop już tyle razy pokazywał że potrafi wygrać rajd. No cóż po raz kolejny ten sport pokazuje że same umiejętności nie wystarczą, nawet jeżeli już udowodniłeś conieco.
bimber
N3

Postprzez Loeb1987 » wtorek, 13 gru 2016, 14:09

Mikkelsen nie ma kasy, nie ma sponsorów. Najprawdopodobniej emeryturka się szykuje.
Camilli płaci za swoje starty, więc nic dziwnego, że jeździ ;)
Loeb1987
A6

Postprzez karluum » wtorek, 13 gru 2016, 14:20

Ale Mikkelsen wygrał 3 rajdy a Camilli.... Poprawa jest ale długa droga przed nim.
karluum
A5

Postprzez Honiclbr » wtorek, 13 gru 2016, 14:22

Bierzmy pod uwagę też to, że Volkswagen wycofał się, gdy większość zespołów miało już komplet kierowców. Gdyby wówczas Citroen czy Hyundai nie mieli potwierdzonych składów to wydaje mi się, że Mikkelsen znalazłby miejsce bez problemu.
Honiclbr
A5

Postprzez wanderer » wtorek, 13 gru 2016, 14:29

Loeb1987 napisał(a):Mikkelsen nie ma kasy, nie ma sponsorów. Najprawdopodobniej emeryturka się szykuje.
Camilli płaci za swoje starty, więc nic dziwnego, że jeździ ;)

Nie bój nic, Mikkelsen na pewno nie zawiesi kasku na kołek, bo kasy to akurat ma. Nie dość, że jest bogaty z domu, to zarobki w Volkswagenie miał niebotycznie na poziomie 24 mln złotych rocznie. W dotychczasowej karierze i tak miał dużo więcej szczęścia niż inni. Tym razem miał go mniej, bo VW out, bo nie jest mistrzem świata i nie jest Finem, ale nie przejmowałbym się zbytnio tym, że grozi mu bezrobocie. :)
wanderer
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » wtorek, 13 gru 2016, 14:43

Gdzieś w necie plotki czytałem, że Nasser ma jutro ogłosić plany ale nie wiem na ile to realna wiadomość. Podobno jeśli chce Polo'17 to ma czas do końca tygodnia żeby zdążył z papierami. Wygląda na to, że od tego właśnie Pana zależy teraz w głównej mierze co będą robić Mikkelsen i Ostberg.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez adamlen » wtorek, 13 gru 2016, 15:09

No i się rozsypał worek z ogłoszeniami.

Toyota zgodnie z przewidywaniami, przynajmniej z Latvalą za kierownicą będzie można wiarygodnie ocenić poziom samochodu więc tu pozytyw. Hanninen - wiadomo. Lappi - zobaczymy jak się zaprezentuje na tle np. Breena.
W zasadzie wszystko już wiadomo. Oby jeszcze Mikkelsen znalazł jakieś miejsce w nowym wurcu.

Z tego ujęcia nie wygląda tak źle, ale z tyłu co najmniej dyskusyjnie :)
Obrazek
Obrazek
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez DonCorrado » wtorek, 13 gru 2016, 15:22

Ja nie mówię, że Ostberg się nie nadaje od żadnego teamu, wydaje mi się po prostu, że ludzie prędzej zapamiętają jeden, dwa efektowne rajdy byle kogo, aniżeli jazdę Ostberga i czekanie kiedy wydzwonią inni, dlatego dla wielu jest obojętny, jeździ i tyle. Osobiście cenie solidnych sportowców robiących dobrą robote gdzieś na tyłach zawsze, ale Ostberg robi to w takim stylu, że nie ma czego podziwiać. Mi On jest obojętny po prostu, nie lubie jednak wychwalania go pod niebiosa.

Jego ojciec wypowiadał się w takim tonie z miesiąc temu jakby nawet wycofanie się VW i Cytryny nie zburzyło planów Madsa na 2017 rok, mówil wprost, że jest pewny startów tylko nie wie którą z dwóch opcji wybiorą.
DonCorrado
A6

Postprzez ToMi888 » wtorek, 13 gru 2016, 15:48

Ładna ta Toyota, szczególnie z boku i z przodu ;) Zobaczymy co zwojują, myślę, że w drugiej połowie sezonu można liczyć na jakieś podia, niekoniecznie jednak zwycięstwa. Szczególnie w rajdach typu Finka, Polski, Walia, Australia.

miszczu140000 napisał(a):o i mobil1 został sponsorem

No właśnie, szykuje się nam jeszcze walka na oleje silnikowe w przyszłym roku :P Hyundai ze Shellem, Toyota z Mobil1, Citroen z Totalem, a M-Sport pewnie tradycyjnie z Castrolem :D

A tak przy okazji, w sumie to szczegół, ale Toyota, Ford i Hyundai mają bardzo podobne tylne lampy :D
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez Shaitan » wtorek, 13 gru 2016, 16:08

Co do trzeciego samochodu M-Sportu, to uważam, że nic nie jest jeszcze przesądzone. Gdyby było inaczej, to Camili zostałby razem z Tanakiem i Ogierem ogłoszony.

Camili ma kontrakt, ale co on gwarantuje tego nie wiemy. Równie dobrze może dostać zeszłoroczną Fiestę do WRC Trophy i osobiście uważam, że byłoby to najlepsze rozwiązanie. Zarówno dla niego jak i dla M-Sportu.

Świetnym 3-cim kierowcą byłby Ostberg, ale jeszcze lepszym Mikkelsen. Andreas zarobił już krocie i jeśli tak bardzo zależy mu na jeździe, to może spokojnie nawet ze swoich wyłożyć :wink: .
Shaitan
N3

Postprzez rubens » wtorek, 13 gru 2016, 16:20

ToMi888 napisał(a):Ładna ta Toyota, szczególnie z boku i z przodu ;) Zobaczymy co zwojują, myślę, że w drugiej połowie sezonu można liczyć na jakieś podia, niekoniecznie jednak zwycięstwa. Szczególnie w rajdach typu Finka, Polski, Walia, Australia.

miszczu140000 napisał(a):o i mobil1 został sponsorem

No właśnie, szykuje się nam jeszcze walka na oleje silnikowe w przyszłym roku :P Hyundai ze Shellem, Toyota z Mobil1, Citroen z Totalem, a M-Sport pewnie tradycyjnie z Castrolem :D

A tak przy okazji, w sumie to szczegół, ale Toyota, Ford i Hyundai mają bardzo podobne tylne lampy :D

faktycznie lampy podobne mają

ps.
gdzie Wy widzicie ten Mobil 1 na Yarisie? patrzę i patrzę i wypatrzyć nie mogę
w którym to jest miejscu?
rubens
N2

Postprzez ToMi888 » wtorek, 13 gru 2016, 16:25

rubens napisał(a):ps.
gdzie Wy widzicie ten Mobil 1 na Yarisie? patrzę i patrzę i wypatrzyć nie mogę
w którym to jest miejscu?

Bo na aucie chyba faktycznie nie ma, ale kierowcy mają na kombinezonach. No i na stronie Toyoty w partnerach zespołu WRC jest :)

EDIT: Znalazłem na aucie. Tylne nadkola. Jedyne zdjęcie, na którym w miarę to "widać":
https://pbs.twimg.com/media/CzkGAuQXgAAotA0.jpg:large

Ale generalnie ktoś tu się lubi bawić w chowanego :P Albo przestawiają się już tylko na ujęcia z drona :D
Ostatnio edytowano wtorek, 13 gru 2016, 16:53 przez ToMi888, łącznie edytowano 1 raz
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata