Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Świat WRC

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 12 gru 2016, 19:31

Coraz więcej portali i profili podaje że Ogier podpisał z M-Sportem.
A co do ptaszka to jego dotychczasowi sponsorzy to był tatuś i tylko tatuś.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Yrtat » poniedziałek, 12 gru 2016, 19:35

Wiadomo że to jego ojciec, układy układziki. A inni się podniecają ze Kajto powinien jechać, że Kubica... życie :)
Yrtat
A5

Postprzez madman » poniedziałek, 12 gru 2016, 19:40

Ogier oficjalnie w M-Sporcie! Wspaniała wiadomość. :D

W tym sezonie będzie dużo nowości, ale zdecydowanie nie mogę się już doczekać. Mamy nową generację samochodów WRC i nowy zespół - to będzie z pewnością ekscytujący czas. Nie ma zbyt dużo czasu do Monte Carlo i do tej pory nie siedzieliśmy zbyt długo w Fordzie Fiesta WRC, ale damy z siebie wszystko, żebyśmy byli gotowi. Zdajemy sobie sprawę z wyzwań i widzimy jak głodni sukcesu są Malcolm Wilson i jego zespół. To zabawne, ale zaledwie kilka miesięcy temu byłem na Rajdzie Walii i mówiłem jak miło byłoby pracować z nim pewnego dnia. Nie miałem pojęcia, że ten czas przyjdzie tak szybko, ale tak się stało! Czekam z niecierpliwością na pracę z M-Sportem, z pewnością będziemy dążyć by przywrócić ich na najwyższy stopień podium!

Nie mogę się doczekać Monte, sezon będzie świetny. :mrgreen:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez woytek » poniedziałek, 12 gru 2016, 19:54

A na trzeciego do M-Sportu kto? Chyba Camilli miał umowę na dwa lata z nimi więc pewnie on, chociaż nie bardzo będzie pasował do takich prędkich asów - ale jak zapłacił to pojedzie.

Zostaje jeszcze dwóch Norwegów. Gdzieś dziś widziałem taki ładny projekt z trzema Polo WRC: Andreas Mikkelsen, Mads Ostberg i Nasser Al-Attiyah... Może, może.

Coś też było, że Mikkelsen może też trafić do Toyoty.

Jutro prezentacja, słyszał ktoś o takiej transmisji na żywo w necie jaką zrobił Hyundai?
woytek
N3

Postprzez woytek » poniedziałek, 12 gru 2016, 19:58

MSG Racing napisał(a):Coraz więcej portali i profili podaje że Ogier podpisał z M-Sportem.
A co do ptaszka to jego dotychczasowi sponsorzy to był tatuś i tylko tatuś.

Tatuś pewnie tak ale Total swoje dołożył. Wiadomo przecież, że bogaty zawsze będzie miał jeszcze więcej a biednemu zawsze wiatr w... oczy. Taka sprawiedliwość społeczna :)

A skoro już jesteśmy przy Hubercie Ptaszku to widać, że nawet sam Mistrz Ogier czekał z decyzją na ogłoszenie planów przez Birdmana :D :D 8) :shock: :wink:
woytek
N3

Postprzez Dani » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:18

Nasser, Ostberg i Mikkelsen w RedBull VW Polo.
Dani
N3

Postprzez maciotacio » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:25

No, no, szacunek Panie Wilson. W końcu będzie miał kierowcę który pokaże na co naprawdę stać Fiestę. Ale się szykuję epicki sezon! :D
Mam nadzieję, że za Ogierem pójdzie jeszcze większe niż dotychczas wsparcie Forda, jak nie w przyszłym to chociaż w następnym roku.
A Citroen niech już zaczyna sobie pluć w brodę, bo właśnie wypuścili z rąk prawie pewny mistrzowski tytuł ad 2017.
To teraz powinna się szybko ułożyć układanka pozostałych kierowców.

Ostberg w Polo? Ten to jest obrotny, albo jego tatuś :wink:
maciotacio
N2

Postprzez miszczu140000 » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:40

Dani napisał(a):Nasser, Ostberg i Mikkelsen w RedBull VW Polo.

Gdzieś jest to napisane ???
miszczu140000
N3

Postprzez madman » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:44

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=58B1D9E0

Kolega zapewne zasugerował się tym fan artem. Serio ktoś się na to nabrał? :roll:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez wanderer » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:44

maciotacio napisał(a):No, no, szacunek Panie Wilson. W końcu będzie miał kierowcę który pokaże na co naprawdę stać Fiestę. Ale się szykuję epicki sezon! :D
Mam nadzieję, że za Ogierem pójdzie jeszcze większe niż dotychczas wsparcie Forda, jak nie w przyszłym to chociaż w następnym roku.
A Citroen niech już zaczyna sobie pluć w brodę, bo właśnie wypuścili z rąk prawie pewny mistrzowski tytuł ad 2017.

Ogier na pewno jest faworytem, ale z rozdawaniem tytułów przed sezonem bym się wstrzymał. Ciekawe jest to, że w M-Sporcie będzie tylko 2 kierowców i nie ma na razie wzmianki o oficjalnym powrocie Forda do WRC. Może będą chcieli potraktować to jak sezon przejściowy? Oficjalny powrót Forda wymagałby włączenia się również do walki o tytuł w kategorii producentów i zatrudnienia trzeciego szybkiego kierowcy jak np Mikkelsen.
wanderer
A6

Postprzez woocasch » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:51

Ogier w M-Sport, yes yes yes :!: To może być najlepszy sezon WRC od wielu wielu lat. Oczywiście może, ale nie musi. Ford powinien znowu wygrać jakiś rajd, a jak dobrze pójdzie to nawet i tytuł. Do tego więcej mocy, elementów aero, oj WRC może na tym tylko zyskać :)
Do tego Orlen sponsorem Rajdu Polski, więc może uda się przedłużyć umowę z promotorem na kolejne lata. Co do Ptaszka to fajnie, że będzie dalej startować, ale szkoda, że Orlen nie zainwestował w Chuchałę. Teraz oby Kajto też wynegocjował z Lotosem udział w WRC2 :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez PsoR » poniedziałek, 12 gru 2016, 20:57

madman napisał(a):https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/15440358_907722332696921_1366689527754536136_o.jpg?oh=51bb8585eeda3d5512e8099d121fe93e&oe=58B1D9E0

Kolega zapewne zasugerował się tym fan artem. Serio ktoś się na to nabrał? :roll:

Nie uwierzysz ilu ludzi łyknęło, na szczęście większość wyprowadzała ich z błędu :lol:
PsoR
N1

Postprzez ToMi888 » poniedziałek, 12 gru 2016, 21:17

woocasch napisał(a):Ogier w M-Sport, yes yes yes :!: To może być najlepszy sezon WRC od wielu wielu lat. Oczywiście może, ale nie musi. Ford powinien znowu wygrać jakiś rajd, a jak dobrze pójdzie to nawet i tytuł. Do tego więcej mocy, elementów aero, oj WRC może na tym tylko zyskać :)

Dokładnie. I rozkład sił jak marzenie: Ogier liderem M-Sportu, Neuville Hyundaia, Meeke Citroena i JML Toyoty :D Żeby tylko Yaris bardzo nie odstawał od reszty.

Ciężko opisać jak bardzo się cieszę, że M-Sport ma Ogiera :D
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez miszczu140000 » poniedziałek, 12 gru 2016, 21:19

ToMi888 napisał(a):
woocasch napisał(a):Ogier w M-Sport, yes yes yes :!: To może być najlepszy sezon WRC od wielu wielu lat. Oczywiście może, ale nie musi. Ford powinien znowu wygrać jakiś rajd, a jak dobrze pójdzie to nawet i tytuł. Do tego więcej mocy, elementów aero, oj WRC może na tym tylko zyskać :)

Dokładnie. I rozkład sił jak marzenie: Ogier liderem M-Sportu, Neuville Hyundaia, Meeke Citroena i JML Toyoty :D Żeby tylko Yaris bardzo nie odstawał od reszty.

Ciężko opisać jak bardzo się cieszę, że M-Sport ma Ogiera :D

A Mikkelsen może w prywatnym VW :)
miszczu140000
N3

Postprzez maciotacio » poniedziałek, 12 gru 2016, 22:26

Z tymi tytułami to nie na poważnie pisałem, może powinienem zamieścić emotkę :wink:
O konstruktorkę Wilsonowi ciężko będzie powalczyć, ze składem Ogier-Tanak-Camilli. Chyba, że Camilliego będą wymieniać jeśli jest taka możliwość. Niezmiernie jestem ciekaw czy udało się jeszcze Malcolmowi pozyskać jakiegoś dodatkowego sponsora. Podejrzewam, że auto Ogiera będzie chuchane i dmuchane z każdej strony :D
Dalej mam dziwne przeczucie, że Citroen będzie miał killera w postaci C3ki i Meeke może namieszać jak nie będzie musiał cisnąć przez cały rajd na 100%.
Z czysto kibicowskiego punktu widzenia jeszcze tylko brakuję VW z Mikkelsenem na czele do najlepiej się zapowiadającego sezonu od lat!
maciotacio
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata