To co J.Brzezinski osiagnal w tak krotkim czasie jest jak najbardziej na plus. W pierwszym pelnym sezonie "otarl sie" o mistrzostwo polski w generalce.
Pytanie tylko czy Polska liga tak slaba, czy on tak dobry. Patrzac jednak na jego starty w MS to w swojej klasie ""wstydu" nie przynosi i tak trzymac.
Porownujac z np T.Kasperczykiem (ktory w ME R5 ledwo podpinal sie pod Nki i Siemanke) po 2 sezonach w PL w R5 to nie ma co porownywac
Siemanko i Colin to w nich mozna upatrywac nastepcow Kajta a 31 lat to chyba nie kosmos, jeszcze 8-10 sezonow na najwyzszym poziomie. I obaj na fali wznoszacej
Co do Arlamowa to chyba jednak sie odbedzie bo nawet leci teraz w opcji RO (Mistrzostwa Podkarpacia) a z wpisowego 500PLN od zalogi to nie uciagna RO bez MP, tak mi sie wydaje.
Jesli nawet JB nie pojedzie Arlamowa to tym samym FN raczej tez, bo na mistrza juz nie ma szans a wg mnie to chlopaki walczyli o pierwszy plac, bo 2gi czy 3ci to kolosalnej roznicy w warunkach PL nie czyni (przy 4 autach R5), a Gabi juz nie jedzie wiec w kl gen nie zmieni to nic a 100 000PLN zostanie kazdemu w kieszeni

.
Pytanie tylko skoro wszyscy z R5 tak licza kase, jaki jest sens jezdzic R5 zamiast w Open czy R4 Impreza/Lancer, wiem wiem bylo juz wiele dywagacji na ten temat ale moze chlopaki sie dogadaja jak Polak z Polakiem

wtedy bylaby wieksza konkurencja bo M.Stec, M.Rzeznik by doszedl i mogloby byc ciekawiej.
Tak samo Rzeznik jest na 2giej pozycji a do liderujacego M.Steca na chyba 18-20 punktow straty (mniejsza z tym ile, wazne ze duzo

) i tyle samo przewagi nad 3cim zawodnikiem w klasie.
Mysle ze gdyby te roznice byly plus/minus 2-5 punktow to wszyscy by walczyli do konca i zadne "kwasy" nie spowodowalyby tego strajku. Bo proba bojkotu rajdu jest spowodowana tylko tym ze tak niefortunnie ulozyla sie klasyfikacja punktowa ze niewielu ma o co walczyc.
Licze ze pozostali w nizszych klasach, ktorzy maja o co jednak walczyc (badz potrenowac zwyczajnie) to pojada i rajd sie odbedzie. Do 25.10.2016 powinno byc wiadomo bo wtedy maja przedstawic Liste Zgloszen.