Mad Max napisał(a):woocasch ja rozumiem o co Ci chodzi ale jeśli mamy w taki sposób rozmawiać to ja jestem w stanie wymienić kilka nazwisk z czołówki rsmp (obecnej i byłej) która "coś ma za uszami" ze swojej historii a nikt tego nie wypomina tak często
Dokładnie, niemal każdemu można wyciągnąć jakiegoś "trupa z szafy", więc w danej sytuacji powinna być oceniana dana sytuacja.
gregortest no to jak było holowanie to w sumie nie ma różnicy czy ludzie byli w polarach od Grzyba czy tylko w bieliźnie, taka pomoc jest niedozwolona. Czy w świetle przyznania Rzeźnikowi kary finansowej za tankowanie poza strefą, Grzybowi należy się dyskwalifikacja to już inna sprawa, bo wychodzi na to, że ani jeden ani drugi by bez pomocy nie pojechał dalej. Więc kary powinny być identyczne.
Ale mnie zastanawia jeszcze inna sprawa. Skoro twierdzisz, że są dowody na to holowanie, a dodatkowo skoro ZSS podjął decyzją, którą podjął to należy domniemywać, że widział te nagrania. To dlaczego w komunikacie o dyskwalifikacji nie wpisano czarno na białym, że między PKCxx a PKCxx samochód załogi nr 1 nie poruszał się o własnych siłach - był holowany przez inny samochód zespołu - i zgodnie z art.48.2.1 załoga została wykluczona. Nie bronię Grzyba, ani o nic go nie oskarżam, ale jeżeli są dowody to dlaczego do jasnej cholery dziadki z PZM nie potrafią porządnie napisać uzasadnienia swojej decyzji. Wtedy nie byłoby miejsca na domysły i plotki. Ale jak by było przejrzyście to by nie było miejsca na kolejne wałki, choćby przy odwołaniu.
Jakoś w przypadku Rzeźnika potrafili napisać więcej niż kilka słów:
http://www.rajd.dolnoslaski.pl/files/20 ... 3633-2.pdf Jest powołanie na artykuł, jest za co, jest gdzie - jak chcą to potrafią. Ciekawe czemu przy Grzybie nie chciało im się tak zgłębiać w temat przy sporządzaniu decyzji