Moderator: SebaSTI
Witcher1990 napisał(a):asfalty nie pokażą nic. JML moim zdaniem miał większe szanse wygrywać właśnie na czarnym. AM jest równie szybki, Sordo i TN w nowym hultaju będą jechać to co w cytrynie. Meeke to już w ogóle. Na czarnym SO będzie miał przewagę jazdy jako 1wszy ale zapewniam, że wrócimy do sytuacji z bodaj 2012?? gdzie po czarnym szły najlepsze rajdy i pierwsza piątka w 10sek
Nox2 napisał(a):Ja nie kumam jaki oni maja problem aby zrobić to tak jak jest w ERC. Kwalifikacje i wybór pozycji startowej. W ERC się to idealnie chyba sprawdza.
matiz napisał(a):Swoją drogą Mikkelsen w tym momencie odbiera w najelpszym przypadku całe 7 punktów do Ogiera (4+3) to tak a propo wyrównanej walki o mistrzostwo.
Swoją drogą naszła mnie pewna myśl rajd Australii 2016 o tytuł walczą załóżmy Ogier i Mikkelsen. Mikkelsen ma 17 punktów straty i potrzebuje drugiego miejsca.Pierwszego dnia odpada Ogier i korzysta z rally2 a później w sobotę zbiera karę czasową tak jak w Finlandii aby nie czyścić i Mikkelsen otwiera trasę a co za tym idzie nie ma szans na 2 miejsce, czy naprawdę o to chodzi?
Matthias Schmidt napisał(a): Chyba, ze Hyundai tez cos nie jest w formie w Finlandii.
s1quattro napisał(a):Moim zdaniem odnośnie Seba Ogiera, pozycji startowej, czyszczenia i całej tej otoczki(...)
s1quattro napisał(a): On tego chce... Zespół tego chce
Marcin z Mtl napisał(a):s1quattro napisał(a):Moim zdaniem odnośnie Seba Ogiera, pozycji startowej, czyszczenia i całej tej otoczki(...)
Zastanawiam się nad tym od jakiegoś czasu. Ale chyba nic dodać, nic ująć. Seb nawet nie wygląda na przejętego sytuacją, zresztą teraz wszyscy w wypowiedziach zachowują pokerową twarz.
ZbyszekChaosu napisał(a):Co do kamieni to nie chcę się rozpisywać bo szczególnie mnie to nie interesowało ale to trochę dziwna sprawa, biorąc pod uwagę jak pancerne są cytryny. Chciałbym się mylić odnośnie jego formy i możliwości i życzę mu zdobycia tytułu Mistrza Świata (będzie to promyk nadziei dla moich, dużo skromniejszych marzeń rajdowych), ale póki co nie widzę wielu twardych argumentów przemawiających za Krisem.
Matthias Schmidt napisał(a):Mam tez jedna refleksje - jestem ciekaw wynikow Tanaka, gdyby zatrudnil go VW. W obecnym polozeniu, gdzie ma do dyspozycji taka sobie Fieste, jest naprawde imponujacy, co wiecej, popelnia tez duzo mniej bledow niz kilka lat temu. Ciekawe czy gdyby jezdzil w VW to czy bylby w stanie czasem pokonac Ogiera?
deiman napisał(a):s1quattro napisał(a): On tego chce... Zespół tego chce
Ze niby Ofgier chcialby nadal nie wygrywac? Sry, ale nie robmy sobie zartow.
speedyzxz napisał(a):Kris był w kręgu faworytów. To co zrobił Breen, podium w WRC. Szacun
deiman napisał(a):Matthias Schmidt napisał(a):Mam tez jedna refleksje - jestem ciekaw wynikow Tanaka, gdyby zatrudnil go VW. W obecnym polozeniu, gdzie ma do dyspozycji taka sobie Fieste, jest naprawde imponujacy, co wiecej, popelnia tez duzo mniej bledow niz kilka lat temu. Ciekawe czy gdyby jezdzil w VW to czy bylby w stanie czasem pokonac Ogiera?
Makinnen patrzy![]()
Bardzo dobry rajd Esapekki. Duet Lappi - Tanak moglby byc niezlym dodatkiem dla Toyoty. Ciekawe na kogo ostatecznie zdecyduje sie Tommi i gdzie trafi Ostberg.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości