przez ZbyszekChaosu » piątek, 29 lip 2016, 20:07
Sezon 2015, Monte, Finlandia, Niemcy czy Sardynia - Meek pomimo notowania dobrych czasów zajmuje odległe miejsce. Argentyna i GB, dobre czasy i dobre miejsce. Nie rozumiem na czym więc ma polegać to "zaskoczenie" o którym pisze Deiman skoro ewidentnie Meek jedzie to samo co rok temu. Jedyna różnica jaką widzę to odległa pozycja startowa która trochę mu pomaga. To samo miał Paddon dopóki nie zaczął jechać z przodu stawki. Teraz już jego tempo tak nie zachwyca jak wówczas gdy jechał z tyłu. Wracając jeszcze do Meeke to w tym roku na 3 rajdy tyko jeden przejechał czysto. Nie dziwcie się więc że nie będę się zachwycać jego tempem przed osiągnięciem mety.
Co do Ogiera to chyba każdy zauważył, że ten kierowca nie walczy już tak zaciekle o wygraną w każdym rajdzie jak robił to jeszcze przed Sardynią. Od momentu urodzenia dziecka jeździ tak jakby był rozkojarzony. Akurat tego przypadku nie tłumaczył bym pozycją startową gdyż taką samą miał Seb rok i 2 lata temu. Mimo to wówczas seryjnie wygrywał (ew. był drugi) a tylko od czasu do czasu miał jakąś przygodę przez którą spadał trochę niżej, chyba jedynie dlatego, żeby udowodnić, że on też jest człowiekiem. Przed narodzinami jego dziecka jadąc równo cały rajd nie zajmował nawet trzeciego miejsca, zawsze był wyżej. Tymczasem teraz coś po prostu nie działa. Ja obstawiam na dziecko choć może też mieć na to wpływ odejście Capito. Czas pokaże.
Teraz wyjaśnij mi @Witcher co Ci się w mojej wypowiedzi nie podoba, lub też czego jeszcze w mojej opinii nie rozumiesz.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/