25 Rajd Rzeszowski 2016

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Re: 25 Rajd Rzeszowski 2016

Postprzez tomeQ_ » niedziela, 17 lip 2016, 12:03

Tylko, że bilety pojawiają się już na każdej rundzie RSMP, tutaj Rzeszów jest o tyle specyficzny, że jest w ERC. Ciekawe, czy oprócz większej liczby kierowców pojawią się jakiekolwiek korzyści dla kibiców w związku z pojawiającą się opłatą.
Wracając do poruszonego porównani z RC to za opłatą kibic dostawał: kilkadziesiąt toitoi, parking 50m od toru, dobre zaplecze gastronomiczne, park serwisowy, "dowolne" miejsce do oglądania, miejsca siedzące w postaci ławek, w wersji bogatszej krytą trybunę i to wszystko za bodajże 30-50zł gdzie odbywała się runda MERC, czyli ówczesne najwyższe rangą zawody tej dyscypliny na świecie. Wiec jeśli za wątpliwą przyjemność truchtania kilka kilometrów od parkingu będąc przeganianym po drodze przez kolejnych "safety" mam zapłacić pomimo, że nie idę po drodze organizatora, nie stoję na jego polu i nie otrzymuję niczego więcej niż w latach poprzednich to nie jest to dla mnie normalne.
"Barbórka 2008" nasze hasło :
Płać albo spieprzaj dziadu !
tomeQ_
N2

Postprzez Hubertos » niedziela, 17 lip 2016, 13:28

Otoż to, kolego. Płacimy za karnet, a tak naprawdę nie ma żadnych udogodnień dla widza. Jeszcze bardziej utrudniony dojazd, brak toalet, czy gastronomii. To właśnie nie jest w porządku. Więc kolego @stefan, jeśli tego nie rozumiesz , to polecam nie przyzydzic następnym razem na nauce czytania ze zrozumieniem.

https://www.youtube.com/watch?v=xshMYlqb3es onboard z Korczyny, na kanale jest też Wysoka
Hubertos
A6

Postprzez bercik » wtorek, 19 lip 2016, 09:13

Szuter od 4:06 jest na bardzo ostrym spadaniu. Trochę nie chciało mi się wierzyć że tam idzie OS, jak to zobaczyłem na żywo:)
bercik
A5

Postprzez Mad Max » wtorek, 19 lip 2016, 09:42

bercik napisał(a):Szuter od 4:06 jest na bardzo ostrym spadaniu. Trochę nie chciało mi się wierzyć że tam idzie OS, jak to zobaczyłem na żywo:)
Jeśli mam być szczery to puszczenie oesu tym szutrem to proszenie się o kłopoty, jak popada przed rajdem to tam będzie przeprawówka i festiwal kapci, o dzwona też nie trudno, a jak znam życie to się ludzie rzuca na ten fragment więc z kibicami też będzie trochę walki bo w ciekawych miejscach nie za specjalnie jest jak bezpiecznie stanąć. Za to bardzo fajna jest ta pierwsza leśna partia - tak mi się z rajdem Wisły od razu skojarzyło.
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez posejdon » wtorek, 19 lip 2016, 13:52

Mad Max napisał(a):Jeśli mam być szczery to puszczenie oesu tym szutrem to proszenie się o kłopoty, jak popada przed rajdem to tam będzie przeprawówka i festiwal kapci, o dzwona też nie trudno, a jak znam życie to się ludzie rzuca na ten fragment więc z kibicami też będzie trochę walki bo w ciekawych miejscach nie za specjalnie jest jak bezpiecznie stanąć.

Jeśli popada to tam może się rozegrać rajd :twisted: Kto wie? Myślę, że jeśli chodzi o nadmiar widzów to nie byłbym go taki pewien bo dostęp jest tam dość ciężki (daleko od blokady i będą tam raczej tylko ci, którzy wjechali przed zamknięciem oraz okoliczni mieszkańcy. Ciekawe czy z vipem da się wjechać na tą drogę z Komborni do Czarnorzek.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez antch » wtorek, 19 lip 2016, 14:32

Gdzieś mi mignęła w necie tabelka z godzinami zamknięcia odcinków, ale nie mogę jej znaleźć. Ktoś wie o której odcinki będą zamykane dla ruchu?
antch
N1

Postprzez G.. » wtorek, 19 lip 2016, 14:47

.
Ostatnio edytowano środa, 1 lip 2020, 14:02 przez G.., łącznie edytowano 1 raz
G..

Postprzez antch » wtorek, 19 lip 2016, 14:54

Dzięki! :-)
antch
N1

Postprzez rafalze-ce » wtorek, 19 lip 2016, 18:36

Mad Max napisał(a):
bercik napisał(a):Szuter od 4:06 jest na bardzo ostrym spadaniu. Trochę nie chciało mi się wierzyć że tam idzie OS, jak to zobaczyłem na żywo:)
Jeśli mam być szczery to puszczenie oesu tym szutrem to proszenie się o kłopoty, jak popada przed rajdem to tam będzie przeprawówka i festiwal kapci, o dzwona też nie trudno, a jak znam życie to się ludzie rzuca na ten fragment więc z kibicami też będzie trochę walki bo w ciekawych miejscach nie za specjalnie jest jak bezpiecznie stanąć. Za to bardzo fajna jest ta pierwsza leśna partia - tak mi się z rajdem Wisły od razu skojarzyło.

Zauwazcie jakie tam sa dziury wyplukane po ostatnich deszczach , na miejscu orgnizatora puscilbym tam jakas kopare zeby to zrownac bo przy duzych predkosciach sprzet moze nie wytrzymac.
Ktos pisal wczesniej o mega spadaniu '' do Straszydla " mozecie cos o tym wiecej napisac. Sory ale okolic Rzeszowskiego nie znam.
rafalze-ce
N3

Postprzez bercik » wtorek, 19 lip 2016, 19:02

Pewnie chodzi o spadanie z testowego. Niestety teraz ta partia idzie w druga stronę.
To było to https://www.youtube.com/watch?v=vCYPKas7uKs
bercik
A5

Postprzez Yrtat » wtorek, 19 lip 2016, 21:24

bercik napisał(a):Pewnie chodzi o spadanie z testowego. Niestety teraz ta partia idzie w druga stronę.
To było to https://www.youtube.com/watch?v=vCYPKas7uKs

Mówisz o tym miejscu? https://www.google.pl/maps/@49.9014281, ... 6656?hl=pl
Yrtat
A5

Postprzez bercik » wtorek, 19 lip 2016, 21:44

Tak jest. Chuchała wypadł ze 100 m wyżej
bercik
A5

Postprzez Mad Max » wtorek, 19 lip 2016, 22:11

Tylko tak jak pisze Bercik to spadanie niestety idzie w tym roku pod górę
Jest jeszcze spadanie a w zasadzie pionowa ściana na samym początku odcinka zakończona takimi ciasnymi patelniami, oraz jedgo druga część przed samym Straszydlem gdzie dwa lata temu Kasperczyk miał mocnego dzwona
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Tomek K » środa, 20 lip 2016, 23:33

Na wspominanym przez Was wcześniej kanale (btw chyba swojego czasu dość znanego kolegi), pojawiły się kolejne nagrania. Zagorzyce i Chmielnik. Tak jak te pierwsze wydają się w większości ciekawe, z małymi łącznikami z główniejszej drogi, tak Chmielnik wydaje się być trochę na siłę. Typowo rzeszowskich fragmentów mało, a miejscami przypomina Nadwiślański, tyle że po górach. Opór w prawo - 400m - opór w lewo.

Przy wyborze miejscówek pamiętajcie o kochanych ogranicznikach cięć - ma być ich w tym roku naprawdę sporo :(
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez rafalze-ce » czwartek, 21 lip 2016, 20:16

Pytanko , czy Lubenia jechała już w takiej konfiguracji zeby gdzieś znaleść onbordy. Niestety Street View nie wszędzie jechało.
rafalze-ce
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP