LOTOS 73. Rajd Polski 2016

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 73. Rajd Polski 2016

Postprzez Jersey » niedziela, 3 lip 2016, 09:53

nahram1 napisał(a):Kuźwa mać co tam się dzieje?

Błąd za błedem dla organizatora! Ciekawe co teraz z Ogierem?
Jersey
N1

Postprzez viper » niedziela, 3 lip 2016, 10:02

Jersey napisał(a):
viper napisał(a):Jak ktos myśli ze kajetanowicz jedzie na maksa to sie chyba na rajdach nie zna i bynajmniej nie chodzi o szybkość tylko o wytyczne od tych co dają kasę. Kajetanowicz miał ukończyć rajd, a o dobrym miejscu i tak mógł pomarzyć bo jak by ktos nie pamiętał zaraz na początku rajdu zmieniał koło i właściwie to przekreśliło szanse na dobry wynik. Kajetanowicz był u siebie i miał jak najdłużej zostać na "polu walki" ze względu na lotos a nie swoje ambicje choć pewnie osobiście miał wyższe aspiracje.

Jaki to PR dla Lotosu jak np. teraz na Baranowo 1 Kajetan dostał w tyłek od Evansa pona 26s
ty jesteś naiwny :) no to co ze dostał. W tv powiedzą ze to sukces. Kubica dzwonił na potegę i zawsze był sukces bo zawsze było cos pozytywnego ( a to doświadczenie a to wygrany oes a to pudło na oesie itp. Pooglądaj relacje w TVP sport. Kosciuszko nie wchodził do 10 i tez był sukces. Nie nauczyłeś sie ze tv pewne rzeczy tak ubiera ze z porażki mozna zrobic sukces i odwrotnie. Tutaj jest to duzo łatwiejsze niz w piłce bo ludzie pojęcia nie maja, dlatego kajetanowicz ma jechac. Po za tym motywacji iż nie ma bo w rajdzie sie nie liczy, wiec sobie jedzie. Facet jest na 4 miejscu i wyżej nie ma szans awansować. Wyluzujcie trochę. Do tej pory szedł taka droga i osiągał sukcesy.
Ostatnio edytowano niedziela, 3 lip 2016, 10:36 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez Kajtofan » niedziela, 3 lip 2016, 10:13

Jersey napisał(a):
viper napisał(a):Jak ktos myśli ze kajetanowicz jedzie na maksa to sie chyba na rajdach nie zna i bynajmniej nie chodzi o szybkość tylko o wytyczne od tych co dają kasę. Kajetanowicz miał ukończyć rajd, a o dobrym miejscu i tak mógł pomarzyć bo jak by ktos nie pamiętał zaraz na początku rajdu zmieniał koło i właściwie to przekreśliło szanse na dobry wynik. Kajetanowicz był u siebie i miał jak najdłużej zostać na "polu walki" ze względu na lotos a nie swoje ambicje choć pewnie osobiście miał wyższe aspiracje.

Jaki to PR dla Lotosu jak np. teraz na Baranowo 1 Kajetan dostał w tyłek od Evansa pona 26s

Trzeba przyznać, że mizernie Kajto wypada na tle światowej czołówki.

Gdzie są ci co najgłośniej krzyczeli - Kajto do WRC zamiast Kubicy? :lol: :lol: :lol:

Ach, szkoda bo jak jechał Kubica to przynajmniej były MEGA EMOCJE no i walka z czołówką.
Kajtofan
N3

Postprzez nahram1 » niedziela, 3 lip 2016, 10:15

To było pytanie retoryczne :D Jakiś sajgon. Na polsacie też panowie mijają się trochę z prawdą. Testowy zatrzymali polscy kibice. Przynajmniej tam gdzie Bartoś zatrzymał się na 30min. Zresztą dostał wiązankę od pewnej pani ku uciesze pozostałych kibiców.
nahram1
N3

Postprzez Jersey » niedziela, 3 lip 2016, 10:16

viper napisał(a): Po za tym motywacji iż nie ma bo w rajdzie sie nie liczy, wiec sobie jedzie.

Liczyłem na Kajetana jak mało, kto, niestety od samego początku się nieliczył, wystarczy przejrzeć czasy poszczególnych odcinków. Tak wiem koło mu odpadło na 7 OS, ale przed tym i po tym odcinku tempo było takie sobie, czyli niezachwycające, ale też nie najgorsze po prostu Martin Prokop style!
Kajto na 4 w generalce :) ze stratą ponad 5 min :(
Jersey
N1

Postprzez martin.h » niedziela, 3 lip 2016, 10:26

Czyli możemy się pożegnać z WRC na kolejne kilkadziesiąt lat...
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez viper » niedziela, 3 lip 2016, 10:32

Jersey napisał(a):
viper napisał(a): Po za tym motywacji iż nie ma bo w rajdzie sie nie liczy, wiec sobie jedzie.

Liczyłem na Kajetana jak mało, kto, niestety od samego początku się nieliczył, wystarczy przejrzeć czasy poszczególnych odcinków. Tak wiem koło mu odpadło na 7 OS, ale przed tym i po tym odcinku tempo było takie sobie, czyli niezachwycające, ale też nie najgorsze po prostu Martin Prokop style!
Kajto na 4 w generalce :) ze stratą ponad 5 min :(

Ja tez liczyłem i tez jestem rozczarowany wynikiem końcowym. Jednak już wszyscy zapomnie jak w pierwszych startach erc kajetanowicz nie błyszczał i już na nim psy wieszali ze zagranica zweryfikowało jego umiejętności itd. Wszyscy wiemy co potem osiągnął. Ja nie bronię kajetanowicza tylko osadzania tego co osiagnął. Po za tym ma pewne plany cos narzucone odgórnie i tyle. Wielkie larum było jak kubice krytykowano a teraz ta zasada już nie obowiązuje. To tylko jeden rajd choć fakt. Myślałem ze to mu pomorze, ale niestety często jest tak ze to bardziej przeszkadza jak sie za bardzo chce. Dajmy mu sezon w wrc2 potem chociaż dwa lata w wrc i będziemy oceniać.
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » niedziela, 3 lip 2016, 10:34

Viper nie przesadzaj, Kajto powinien tu pokazać tempo chociaż, nie koniecznie walczyć o mega pozycje, raczej wszyscy to maja na myśli, bo urwać koło każdy może i z wyniku nici, ale jak nie ma tempa to nie wierze że nawet Ty nie jestes troche zawiedziony.
DonCorrado
A6

Postprzez viper » niedziela, 3 lip 2016, 10:40

DonCorrado napisał(a):Viper nie przesadzaj, Kajto powinien tu pokazać tempo chociaż, nie koniecznie walczyć o mega pozycje, raczej wszyscy to maja na myśli, bo urwać koło każdy może i z wyniku nici, ale jak nie ma tempa to nie wierze że nawet Ty nie jestes troche zawiedziony.

No ale właśnie w tym jest proble. Tempo często to urwane koło. Nie da sie jechac szybkim tempem bez ryzyka. Po za tym może może po kapciu zmienili podejście bo wiadomo ze przestali sie liczyć. Teraz ma 4 miejsce w debiucie a lotos to sprzeda jak miód malina. Niestety nie każdy może sobie pozwolić na pełne ryzyko i nawet ryzyko musi mieć ręce i nogi jak dążysz do celu. Pytanie do jakiego ? A to już wie tylko kajetanowicz.
viper
S2000

Postprzez Dani » niedziela, 3 lip 2016, 10:43

Dla mnie też Kajto jest ogromnym rozczarowaniem. Argumenty typu, że w ERC na początku nie błyszczał w ogóle do mnie nie trafiają. Kajto zna świetnie swoje auto, trasy i ich specyfikę- ciężko znaleźć jakieś sensowne wytłumaczenie dlaczego tempo jest po prostu słabe. Dobrze jednak, że nie pojechał WRCem, bo byłaby kompromitacja.
Dani
N3

Postprzez DonCorrado » niedziela, 3 lip 2016, 10:44

Tempo to urwane koło? przeciez nie jedzie z nim przez caly rajd tylko jeden oes czy tam dwa nie pamietam. Na zadnym oesie chyba nie podgryzł nikogo z czołówki.

Co do reszty to nie wiem, wątpie żeby napalał się na rajd polski żeby jechać jak woziwoda ostberg.
DonCorrado
A6

Postprzez karluum » niedziela, 3 lip 2016, 10:48

Nie liczyłem na zwycięstwo Kajta, ale na parę topowych czasów tak. Prócz sekcji dookoła Gołdapi większość rajdu jest mu znana, jest rozjeżdżony... Strata na poziomie 1 sek/km trochę boli, jak niektórzy też wolałbym walkę + palnięcie niż taki nijaki rajd o którym szybko zapomnimy.
Kibicuję Tanakowi bo jedzie jak natchniony, a Ogier niech nie narzeka - żaden z jego rywali nie zmniejszy do niego straty!
karluum
A5

Postprzez viper » niedziela, 3 lip 2016, 10:52

DonCorrado napisał(a):Tempo to urwane koło? przeciez nie jedzie z nim przez caly rajd tylko jeden oes czy tam dwa nie pamietam. Na zadnym oesie chyba nie podgryzł nikogo z czołówki.

Co do reszty to nie wiem, wątpie żeby napalał się na rajd polski żeby jechać jak woziwoda ostberg.

Każde podniesienie tempa to ryzyko. Nie sie tak, że " to ja sobie pojadę teraz tempem ale tylko jeden oes ". No nie podgryzł a przyczyn może być kilka zaczynajac od umiejętności a kończąc na wyrafinowanym ukończeniu rajdu na dobrej pozycji i teraz powiedz mi co ważniejsze dla niego czy lotosu. Jezeli załóżmy nawet wygrał by oes i zaliczył dzwona co by było. Ja ci powiem co. Hejt na potegę ze to drugi Kubica. Od początku kajetanowicz idzie inna droga niz Kubica i to widac.Ja uważam ze druga sztuka po kapciu sie udała bez dwóch zdań.
viper
S2000

Postprzez Jersey » niedziela, 3 lip 2016, 10:54

Napiszę tylko to KUBICA!!! wielu to słowo się bardzo nie podoba i traktują je jak byk czerwoną płachtę, ale prawda jest taka, że takiego kierowcy nie mieliści w świecie rajdów i jeżeli nie wróci do WRC długo mieć nie będziemy. Ptaszek no sorry jest młody, ale nie ma tego czegoś może zostanie dobrym rajdowym rzemieślnikiem. Kajto za późno wybił się z rajdowego podwórka, ale Mistrzem Europy zostanie po raz drugi, bo jest po prostu dobry. Chuchała, kto wie, może dadzą mu szansę, ale raczej to taki Kajetanowicz 2.
Robert, jeżeli tylko miał odpowiedni pakiet a tak było tylko w 2013 roku, pokazał co to jest esencja rajdowania, flat out, walka o zwycięstwo i mnóstwo mnóstwo emocji.
Przypomnę tylko jedno Rajd Niemiec 2013 6 miejsce w generalce autem WRC2 w pierwszym sezonie startów. To jest target do działania dla naszych kierowców.
Jersey
N1

Postprzez viper » niedziela, 3 lip 2016, 11:00

Jersey napisał(a):Napiszę tylko to KUBICA!!! wielu to słowo się bardzo nie podoba i traktują je jak byk czerwoną płachtę, ale prawda jest taka, że takiego kierowcy nie mieliści w świecie rajdów i jeżeli nie wróci do WRC długo mieć nie będziemy. Ptaszek no sorry jest młody, ale nie ma tego czegoś może zostanie dobrym rajdowym rzemieślnikiem. Kajto za późno wybił się z rajdowego podwórka, ale Mistrzem Europy zostanie po raz drugi, bo jest po prostu dobry. Chuchała, kto wie, może dadzą mu szansę, ale raczej to taki Kajetanowicz 2.
Robert, jeżeli tylko miał odpowiedni pakiet a tak było tylko w 2013 roku, pokazał co to jest esencja rajdowania, flat out, walka o zwycięstwo i mnóstwo mnóstwo emocji.
Przypomnę tylko jedno Rajd Niemiec 2013 6 miejsce w generalce autem WRC2 w pierwszym sezonie startów. To jest target do działania dla naszych kierowców.

To nie target tylko zbieg pewnych bardzo korzystnych okoliczności i udało sie to nie tylko Kubicy ale szczescie jest potrzebne w każdym sporcie. Idąc tym tokiem rozumowania jak był 6 jadąc wrc2 to powinie zmiażdżyć wszystkich jadąc wrc. To tak kolego nie działa.
No nie do końca panie kolego. Kierowcy tacy byli. Problem w tym że nikt nigdy w histori polskich rajdów nie dysponował takim budżetem jak Kubica zeby to sprawdzić, a dobrze wiemy ,mż Kubica miał prywatne środki zarobione w f1. mowie o szybkich kierowcach oczywiście.
DonCorrado napisał(a):Tempo to urwane koło? przeciez nie jedzie z nim przez caly rajd tylko jeden oes czy tam dwa nie pamietam. Na zadnym oesie chyba nie podgryzł nikogo z czołówki..

Zobacz tytuł na autoklubie :) co ja ci mówiłem , że o co chodzi w rajdach ...... O wynik końcowy , bo on sie sprzedaje.
Ostatnio edytowano niedziela, 3 lip 2016, 11:16 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata