LOTOS 73. Rajd Polski 2016

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 73. Rajd Polski 2016

Postprzez Mad Max » piątek, 24 cze 2016, 14:23

daryush napisał(a):A co to Rally Pass Guest?
Biorąc pod uwagę nazwę przypuszczam że jest to jakaś forma passa którą dostają "Goście" rajdu, więc raczej daje większe możliwości niż zwykły karnet

szydlo napisał(a):Witam, Dziękuję wszystkim za ten wątek i udostępniane informacje. Co powiecie o odcinku "Baranowo" i "Sady". Jakie miejsca polecacie? Co roku bywam w okolicach wioseczki Cudnochy, ale jakiś extra miejscówek tam nie ma.
Na Baranowie polecam PW36 i fragment od niego do lasu - szybko i zamaszyście :wink:

szydlo napisał(a):Jeszcze jedno pytanie o hope Rosochackie, na którym przejeździe jest ona atrakcyjna, czy raczej w jedną i drugą stronę jest nieźle ?
Hopa idzie dwa razy w tą samą stronę. Kumpel był dziś na tej hopie i twierdzi że z jednej strony drogi wykarczowali wszystkie drzewa - nie powiedział tylko z której, ale biorąc pod uwagę gdzie są parkingi obstawiał bym prawą stronę.
Ostatnio edytowano piątek, 24 cze 2016, 14:27 przez Mad Max, łącznie edytowano 2 razy
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez kkuzi » piątek, 24 cze 2016, 14:25

adusRKfan napisał(a):Witajcie ;)
Rajd już za niecały tydzień :!: Mam pytanie odnośnie biletów, bo nigdzie nie mogę znaleźć (może źle szukam) informacji do czego upoważnia Rally Pass Guest? Ktoś coś wie?

Do tego samego co najtańszy Rally Pass - Rally Pass Guest jest jego odpowiednikiem dla "zaproszonych gości" jak to nazywają :lol:
kkuzi

Postprzez SOKÓŁ » piątek, 24 cze 2016, 15:58

kkuzi napisał(a):
Rajd już za niecały tydzień :!: Mam pytanie odnośnie biletów, bo nigdzie nie mogę znaleźć (może źle szukam) informacji do czego upoważnia Rally Pass Guest? Ktoś coś wie?

Do tego samego co najtańszy Rally Pass - Rally Pass Guest jest jego odpowiednikiem dla "zaproszonych gości" jak to nazywają :lol:

Tu się kolego mylisz :wink: W tamtym roku na "Gościu" miałeś możliwość np. wejść na serwisie za pierwsze barierki(opcja dojazdówki ) jak Media na torze mogłeś wbić na specjalną trybunę jednym słowem kawałek więcej możliwości niż np.Vip ( nie licząc parkingu i welcome drinka na torze) :lol:
SOKÓŁ
A6

Postprzez kkuzi » piątek, 24 cze 2016, 16:30

SOKÓŁ napisał(a):
kkuzi napisał(a):

Tu się kolego mylisz :wink: W tamtym roku na "Gościu" miałeś możliwość np. wejść na serwisie za pierwsze barierki(opcja dojazdówki ) jak Media na torze mogłeś wbić na specjalną trybunę jednym słowem kawałek więcej możliwości niż np.Vip ( nie licząc parkingu i welcome drinka na torze) :lol:

Miałem taki karnet dwa lata temu i o wejściu na jakąkolwiek trybunę nie było mowy ...Pytałem o ten karnet organizatora i powiedzieli mi to co napisałem wcześniej, no chyba że coś się zmieniło... :wink:
kkuzi

Postprzez Newmann » piątek, 24 cze 2016, 19:37

kostek45 napisał(a):https://m.facebook.com/pacz.sie/photos/a.134932483212413.11511.116516048387390/1101634186542233/?type=3

Gdzie to? Babki?
Czy gdzieś indziej i leci w tym roku?

To jest na mazurach. Byłem tam.
Masz filmik zobacz jak to wyglądało z okolicy szczytu.
https://www.youtube.com/watch?v=AByA6lVi4a0
Prędkość była OK, tylko zakręt za ciasny
Newmann
N2

Postprzez adusRKfan » piątek, 24 cze 2016, 20:10

Jakby ktoś coś to bilecik jednorazowy na czwartek na trybunę Toru Mikołajki. Będę miał podwójnie więc chętnie się "podziele" :wink: (jak coś to priv)
adusRKfan

Postprzez Mad Max » sobota, 25 cze 2016, 00:26

Wbrew moim przypuszczeniom na hopie w Rosochackich wykarczowali lewą stronę
dzięki mojemu kumplowi Szymonowi mały foto raport z dzisiejszego dnia - jak by wycieli jeszcze ten spory "pieniek" to widać wszystko jak na dłoni
najazd i wyjście z progu
Obrazek

lot i lądowanie
Obrazek

a tu pewnie bedzie zlokalizowane PW
Obrazek

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez Tomek K » sobota, 25 cze 2016, 12:10

No tak...Wycięcie obu stron drastycznie nadszarpnęłoby budżet rajdu.
www.RallyMedia.pl
Tomek K
A5

Postprzez Mad Max » sobota, 25 cze 2016, 12:13

Tomek K napisał(a):No tak...Wycięcie obu stron drastycznie nadszarpnęłoby budżet rajdu.
Z jednej strony mogli rzeczywiście spróbować i wyciąć z drugiej strony, za to w takiej wersji znacznie lepiej będzie odczuwalna odległość i wysokość skoku bo te drzewa będą znakomitym punktem odniesienia.

Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez LancerEVO5 » sobota, 25 cze 2016, 12:59

Mad Max, Szymon bardzo wielkie dzięki za zdjęcia.
LancerEVO5

Postprzez holi » sobota, 25 cze 2016, 15:06

Witam Was wszystkich, jestem tu nowy i dziekuje za materiał w tym temacie ;)
Zaproponujcie proszę coś na sobotę, macie jakieś ciekawe miejsca? Powiedzcie mi co z OS Gołdap, pojawił się jakiś onboard? czy odcinek leci tak jak w 2015?

https://www.youtube.com/watch?v=v_cLIs4CD0I OS Stańczyki, zobaczcie na hope w 18:45. Jak myślicie będzie wybijać na dwa koła? Bo najazd jest taki ze "skosa" troche a petarda ędzie fest w tym miejscu. I czy to jest to miejsce PW 27 na mapie czy miejsce to jest wcześniej?? może jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam
holi

Postprzez dzanu » sobota, 25 cze 2016, 22:31

Fakt, będzie tam ciekawie. Jak dla mnie, to jest to PW25.
dzanu

Postprzez daryush » sobota, 25 cze 2016, 23:01

holi napisał(a):Witam Was wszystkich, jestem tu nowy i dziekuje za materiał w tym temacie ;)
Zaproponujcie proszę coś na sobotę, macie jakieś ciekawe miejsca? Powiedzcie mi co z OS Gołdap, pojawił się jakiś onboard? czy odcinek leci tak jak w 2015?

https://www.youtube.com/watch?v=v_cLIs4CD0I OS Stańczyki, zobaczcie na hope w 18:45. Jak myślicie będzie wybijać na dwa koła? Bo najazd jest taki ze "skosa" troche a petarda ędzie fest w tym miejscu. I czy to jest to miejsce PW 27 na mapie czy miejsce to jest wcześniej?? może jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam

Tak - Gołdap idzie dokładnie tak jak w zeszłym roku.

Tak - to jest PW27
daryush
N2

Postprzez dzanu » niedziela, 26 cze 2016, 07:30

daryush napisał(a):
holi napisał(a):Witam Was wszystkich, jestem tu nowy i dziekuje za materiał w tym temacie ;)

Pozdrawiam

Tak - Gołdap idzie dokładnie tak jak w zeszłym roku.

Tak - to jest PW27

Ok, teraz zauważyłem pewną niezgodność. Z mapki powyżej jest to PW27 ale na stronie rajdu polski i na mapkach dołączanych do karnetów jest to PW25. Coś namieszali...
dzanu

Postprzez VanishingPoint » niedziela, 26 cze 2016, 11:07

Miałem w zeszłym roku taki karnet. Można powiedzieć ,że przywileje takie jak vip. Wjazd pod sam oes ,wstęp na Mikołajki Arena itd.
VanishingPoint
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata