Rajd Sardynii

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Sardynii

Postprzez viper » środa, 17 cze 2015, 22:31

Mariusz napisał(a):
viper napisał(a):... o argumentach i marzeniach, ale mod wyciął posta...

Marzenia nie potrzebują argumentów.

Teraz marzenia, a dwa lat wstecz już mu koronę wieszano. Ilosc wpisów na tym forum z ostatnich 3 lat podczas eliminacji nie spadła przez przypadek i zapewne nie jest to moja zasługa :). Jak to sie mowi sukces ma wielu ojców a porażka ... Itd no ale fakt na ten temat były setki postow. Narka
viper
S2000

Postprzez Mariusz » środa, 17 cze 2015, 22:50

Dwa lata temu to dopiero zdobył pierwszy raz pierwsze miejsce w WRC2 - Acropolis Rally. I tą koronę to mu już wtedy zakładano? I w sumie ci którzy to robili to nawet dobrze przewidywali, bo wiadomo co się wydarzyło pod koniec roku.
Mariusz
Mariusz
N3

Postprzez deiman » czwartek, 9 cze 2016, 20:21

Dmacki zdaja sie znow pracowac bardzo dobrze, wiec spodziewam sie mocnego tempa Tanaka.
deiman
A5

Postprzez maciotacio » czwartek, 9 cze 2016, 22:26

Dmacki zdaję się cierpią na podobną przypadłość co Pirelli, czyli na szybsze zużywanie się od Francuzów. Tak było w Portugalii. Na krótkich odcinkach są dobre, ale na dłuższych już jest gorzej na co narzekał Tanak.
maciotacio
N2

Postprzez deiman » piątek, 10 cze 2016, 12:42

maciotacio napisał(a):Dmacki zdaję się cierpią na podobną przypadłość co Pirelli, czyli na szybsze zużywanie się od Francuzów. Tak było w Portugalii. Na krótkich odcinkach są dobre, ale na dłuższych już jest gorzej na co narzekał Tanak.

Na to wyglada ;)

Ladnie Thiery, ale przy tej pozycji startowej wlasciwie musi byc ladnie. Szkoda tego baczka, ucieklo troche sekund.
Ogier znow rewelacja.
deiman
A5

Postprzez andrew88 » piątek, 10 cze 2016, 13:16

W taki sposób jazdę zakończył Gorban: https://twitter.com/babrovskag/status/7 ... 2865813504
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez ZbyszekChaosu » piątek, 10 cze 2016, 16:01

Co wyrabia ten Suninen? Jedzie R5 w połowie stawki wórców? Coś mi się wydaję, że to murowany kandydat na miejsce w Toyocie. Znacie jakieś plotki albo przecieki na temat współpracy tego zawodnika z Makinenem? Chyba startował kiedyś w jakimś wyścigu z Gazoo Racing.
Swoją drogą piątek jak zwykle ciekawy, dopóki nie wydzwoni ze 2-3 zawodników, na razie tylko Paddon z problemami.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 10 cze 2016, 18:23

Milo widziec Neuville'a na czele, chcialbym aby to utrzymal przez caly rajd, ale JML bedzie bardzo mocnym rywalem. Kto wie co z Ogierem, choc jednak sporo stracil, wiec wydaje mi sie, ze trudno bedzie mu to odrobic.
Tym razem rozczarowuje Paddon, mogl o Top 3 walczyc.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez maciotacio » piątek, 10 cze 2016, 19:31

Suninen z Camilim wygrali "casting" zorganizowany przez Toyotę i dostali juniorski program testowy. Obydwaj testowali Yarisa z TMG. Bardzo szybko się chłopak rozwija w przeciwieństwie do Lappiego, który jakby stanął w miejscu.
maciotacio
N2

Postprzez viper » piątek, 10 cze 2016, 23:57

maciotacio napisał(a):Suninen z Camilim wygrali "casting" zorganizowany przez Toyotę i dostali juniorski program testowy. Obydwaj testowali Yarisa z TMG. Bardzo szybko się chłopak rozwija w przeciwieństwie do Lappiego, który jakby stanął w miejscu.

No powoli z tym rozwijaniem. Każdy może mieć rajd konia, albo dzień jak kto woli. Nie tacy już byli i roznie kończyli. Kilka rajdów wstecz z paddona robili potegę rajdową dla przykładu. Zeby ocenić zawodnika potrzeba sezonu albo dwóch a i tak może nic nie być wiadomo. Do dzisiaj nie wiadomo co u neville sie zacięło itd. Camilli dostał castng raczej ze względu na gruby portfel niz na umiejętności. Jezeli suninen ma talent to camilli nie ma do niego nawet podejścia i nie bedzie miał. Tutaj karty rozdają euro, ale zobaczymy co bedzie dalej z suninenem.
viper
S2000

Postprzez ToMi888 » sobota, 11 cze 2016, 01:40

Fajnie, że Neuville się odnalazł. Oby dowiózł do mety dobry wynik (wg mnie będzie nim 1 lub 2 miejsce, 3 to już tak bardziej jako nagroda pocieszenia :P ).

Swoją drogą, mam wrażenie, że Hyundai wyjątkowo pechowo dobiera zawodników w tym sezonie. Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale niemal zawsze dużo lepiej spisuje się kierowca wsadzony do auta z numerem 20, a zawodzi ten w nr 3 :P Szwecja, Meksyk, Argentyna, na upartego Portugalia no i teraz początek Rajdu Sardynii to potwierdzają :P
Petter Solberg!
Kris Meeke!
ToMi888
N2

Postprzez Kajtofan » sobota, 11 cze 2016, 06:53

Suminen ma 22 lata i zalicza dopiero 3 sezon w rajdach. Dla mnie to największy talent ostatnich lat w rajdach, być może nawet na miarę Ogiera.

Gość osiągnie na pewno bardzo dużo w rajdach.
Kajtofan
N3

Postprzez Taurus » sobota, 11 cze 2016, 08:08

suminen wygrał walię 15 w s2000 także ten tego

co do paddona to pewnie specjalnie wydzwonił żeby miec lepsza pozycję na rp
Taurus
N3

Postprzez ZbyszekChaosu » sobota, 11 cze 2016, 09:44

Taurus napisał(a):suminen wygrał walię 15 w s2000 także ten tego

co do paddona to pewnie specjalnie wydzwonił żeby miec lepsza pozycję na rp

Do tego w tym roku drugie miejsce w Szwecji i pierwsze w Meksyku.
Generalnie na każdym rajdzie pokazuje dobre tempo a nie jeździ samochodem z fabryki. W tym sezonie tylko Evans ma więcej od niego wygranych OS-ów także tempo jest dobre. Coś czuje że Teemu zajmie trzeci fotel w Toyocie, przynajmniej na kilka rajdów.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez maciotacio » sobota, 11 cze 2016, 11:43

Dokładnie już koledzy mnie wyprzedzili. Jak na takie doświadczenie i wiek to chłopak dla mnie miażdży, oby tylko mu się w głowie nie poprzewracało. NA Monte Lerno spory przesiew zwłaszcza w WRC2. Kremer może wyjść na prowadzenie, po problemach Suninena, Lappiego (dalej stoi), Scandoli i Fuchsa.

Edit: Jednak nie taki przesiew, tylko zamieszanie z marshalem i sygnałem SOS po dzwonie Bertelliego. Część kierowców przejechało odcinek w trybie drogowym, a część normalnym tempem. Ciekawe jak to sędziowie rozwiążą.
maciotacio
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata