Ja nie mówię tylko o naszych rodzimych kibicach ale również o kibicach z całego świata - w 2009 Finów Norwegów czy Czechów było od zaje***, podobnie było w 2014 ale już w 2015 było ich bardzo mało.viper napisał(a):Mad Max
Ad. 1 Odpowiedz jest banalna. Kibiców jest tyle jakie jest zainteresowanie w kraju dana dyscyplina, a rajdy w Polsce leżą na łopatkach. To jest to co ja cały czas mowie. Zaczynamy o d... strony. Najpierw zróbmy porządek na własnym podwórku a wrc samo sie bedzie prosić zeby u nas być, albo bedzie tyle wiary ze wrc bedzie Polska miała w nosie jak jest w Czechach tam im do szczęścia wrc nie potrzebne a i tak walą tłumy.
Jeszcze raz pytam o jakim bezpieczeństwie mówisz?? skoro podałem ci trzy przykłady gdzie z jednej strony droga jest zablokowana 4km przed odcinkiem, a na krzyżówce z odcinkiem ta sama droga przechodzi na drugą stronę zmieniając się w drogę ewakuacyjną - a sam doskonale wiesz (bo wielokrotnie powtarzałeś że znasz się na organizacji) że zarówno służby jak i zawodnicy mają obowiązek poruszać się tylko po tych drogach.viper napisał(a):Ad 2
Pojazdy organizatora chodzi mi o wszystkich włącznie z zawodnikami. Co Ci ma tłumaczyć ja obstwiam ze to jest związane z bezpieczeństwem. Idź do organizatora i sie spytaj, bo po rozmowie z nim może zmienisz zdanie, ze jednak on ma racje ...
Z tym nie ma co polemizować bo to jasne i logiczne i jeśli chodzi o te standardy bezpieczeństwa to stosowane są na całym świecie.viper napisał(a):No a bezpieczeństwo nie zmieniło sie. Zobacz gdzie stali kibice w latach 80 a gdzie stoją dzisiaj. 30 lat wstecz jakby ktos ci powiedział ze bedzie palił światła w dzień to byś go do psychiatry wysłałwszędzie dzisiaj chodzi o bezpieczeństwo.
Mówiąc w dawnych czasach chodziło mi o lata od 2005 i apogeum czyli 2009 więc trochę ten Twój argument średnio mnie przekonuje.viper napisał(a):Ad 3
W dawnych czasach ludzie mieli do dyspozycji 2 dyscypliny i tym sie każdy interesował bo kiedyśmy motoryzacja sie wszyscy interesowali a rajdowka z klatka to była świętość. Dzisiaj na każdej amatorce masz więcej rajdówek niz w mistrzostwach krajowych.
Też chciałbym poznać odpowiedź na to pytanie - kibic który wybierze tą drogę i tak z niej skorzysta, jaka jest różnica czt zrobi to na piechotę czy samochodem ??Motulski napisał(a):Czym się różni zamknięcie drogi 1,5 km przed oesem od zamknięcia 3 km przed oesem?
woocasch Ja się podpisuję pod Twoimi słowami obiema rękami i nogami - żeby było ciekawiej to rozwiązania zaproponowane przez ciebie w punktach 1 i 2 były już swego czasu stosowane na Polskim i to całkiem niezłym skutkiem, a zaznaczenie na mapkach gdzie są jakieś strefy kibica, gdzie jest parking, a gdzie trzeba tradycyjnie od samochodu zasuwać z buta też nie powinno być problemem.
Strefy będą w tym roku - w zakładce z biletami jest info że ma być ich dwa razy więcej niż w zeszłym roku - z tego co jest mi wiadome ekipa która za to odpowiada bardzo mocno przykłada się do tego żeby wyglądały ona porządnie jak na MŚ przystało.gregortest napisał(a):podobno stref ma nie być w tym roku na polskim./
I myślę że to zdanie jest kwintesencją całego problemu - każdy chce oglądać co innego, co innego go interesuje, po inne emocje przyjeżdża dlatego jest własnie o to bunt że chce zobaczyć coś innego niż mu karzą.gregortest napisał(a):Bo widzę to co chcę zobaczyć, a nie to co mi karzą.