ZbyszekChaosu napisał(a):Kuchar wybrał dobry moment, rallycross będzie coraz bardziej popularny. Jak Hołek zdobył Mistrzostwo Europy to wzrosło zainteresowanie rajdami drogowymi w Polsce, nawet PZM Rajd Polski przeniósł mu pod dom (to tak z przymrużeniem oka). Potem pojechał na Dakar i po kilku latach zamiast pojedynczych zapaleńców na prywatnych motocyklach mieliśmy Orlen Team, Lotto Team a nawet reprezentacje narodową. Całe media interesowały się Dakarem. Teraz Hołek poszedł w rallycross... Ja nie wiem, czy ten człowiek tak te media i splendor ściąga i może po prostu ma nosa i wie gdzie się zakręcić? Pewnie trochę jednego i drugiego.
Hołek widocznie wiedział jak trafić do państwowych sponsorów, chyba po to był europosłem. A sponsorzy wykładając grube miliony potrafili "zainteresować" media. Z tym, że to co teraz robi Hołek to już raczej odcinanie kuponów. Gdyby było inaczej to Hołek wciąż startowałby w rajdach terenowych, a nie w rallycrossie.
I Kuchar, podobnie jak Hołek, nie wybrał dobrego momentu, tylko przeszedł tam, gdzie jeszcze może się realizować, bo jest taniej.
A co do rallycrossu, to może gdzieś jest popularny, ale w Polsce chyba niespecjalnie. U nas raczej drifting zyskuje na popularności.